Jump to content
Българският форум за музиканти

разбойник

VIP listed
 • Posts

  2073
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

разбойник last won the day on July 15 2020

разбойник had the most liked content!

About разбойник

 • Birthday 05/09/1974

Previous Fields

 • Инструмент
  бас китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  басист :-)

Recent Profile Visitors

2758 profile views

разбойник's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

859

Reputation

 1. Привет. Трима сме - китара, бас и барабани. Китаристът свири и на виолончело и клавишни - при нужда. Търсим певец от доста време. Стилово идеите ни са трудни за описание, но бихме могли да се видим и да ти посвирим. В София сме, имаме оборудвано помещение, където свирим, записваме, говорим си и т.н. И фамилното ми име е Разбойников :) 0878 834 000 или тук.
 2. Китара, бас и барабани сме. Търсим човек, който обича да експериментира и не се притеснява да отделя време в търсене на най-подходящото звучене и идеи за дадена песен. Ако пише текстове, в които има какво да каже ще бъде су-у-у-упер! За конкретния маниер на пеене нямаме претенции - може да е по-речитативен, може по-мелодичен, може и по-скрийм тип да бъде. Владеене на музикален инструмент и опит в записване на вокали в студио са предимство.
 3. +1 за RME Имам два броя Multiface, които работят безотказно вече 5-6 години при мен. Моделите на Antelope и UA също заслужават внимание (зависи какви са приоритетите ти), а Focusrite Clarett бих сложил по-ниско от изброените.
 4. Супер, много приятно парче!
 5. Както повечето български музиканти и аз съм се сблъсквал с кофти ток в различни помещения - огромен проблем и за добрия звук, и за сигурността ни, и за техниката, която използваме. Опитите ми да намеря ефективно решение до момента не са се увенчали с успех. Преди време бяхме тествали 2 серво джадже с приятел, но се отразяваха зле на звука на ламповите усилватели в помещението - не знам каква би могла да е причината, но потъваха средите и звукът ставаше гаден като цяло. Иначе устройствата успяваха да поддържат 230 в. без отклонения. @Mefistofel82, направи тест с бързо превключване с и без стабилизатора и чуй как е при теб. Доколкото съм чел мнения на музиканти от Furman има смисъл, само ако е от скъпите им устройства - AR серия и то от тези, които са по-масивни и с траф вътре. Попадал съм на откъслечни добри отзиви за устройствата на Airlink - използват ги в разни студия, но мненията са били доста кратки и не достатъчно на брой за да се заинтересувам достатъчно: https://airlinktransformers.com/category/conditioning-balanced-power-supply
 6. Не мога да видя снимките, но при всяко положение подготовката на дървесината ще е най-важна за добрия краен резултат. Шлайфай с различни по размер шкурки и постигни максимална гладкост. След това можеш да изпозваш и масла - тунгово, Tru oil, някое на Osmo и др. По-меки са като покритие в сравнение с лак, но са лесни за нанасяне и търпят корекции.
 7. Впечатляващо! Бих се радвал да видя снимки на Ваши инструменти.
 8. Няма нужда да си правят сами хардуер - има достатъчно компании, които предлагат различни нива на качество и опции и които могат да ти произведат желания от теб хардуер. В зависимост от това колко дълга серия поръчваш и от цената, която си склонен да платиш, можеш да получиш дори и абсолютно уникално изделие. Това е едно възможно обяснение - хардуер, произведен по техни изисквания.
 9. Екстра! Харесвам натурални "голи" бас колони С какво е минат шпертплата? Има доста интересни опции ако ти се занимава - цветни масла за дърво Osmo, примерно, ще ти дадат готин вид и опции за различни цветове и нюанси. Имам негативен опит с подобен плат - въпреки описанието и че бил специално правен за колони променяше доста неприятно звука на китарното озвучително тяло, на което го монтирахме с приятел. Пробвай и чуй.
 10. Нахвърлям малко размисли с уговорката, че не съм виждал въпросните модели на живо. Инструментът е вариация на Пресижън, това е ясно. В твой плюс е по-ниското тегло, по-тънкия гриф, както и по-лесния достъп до високите позиции. Комбинацията от използвани дървесини е класическа, което е добре. Като частичен недостатък за моя вкус бих определил позицията на задния адаптер ( конкретно версията от видеоклиповете, в която е сложен под наклон; виждам в нета, че има и някакви по-стандартни варианти като позиция на адаптерите) - прекалено назад е изтеглен и вероятно е мислен по-скоро като допълнение към звука на предния, отколкото за самостоятелно употреба. Т.е. звук тип Джако Пасториъс или типичен звук на заден Джаз бас адаптер от този бас ще изкараш доста по-трудно. Имам впечатления от този сет адаптери на Aguilar, даже съм купил петструнния комплект за инструмент, който ми правят в момента. Звучат добре, балансирани са, но са доста ярки във високи. Просто го имай предвид. Струнникът е от евтините на Гото. Не ми харесва. За финал - както и сам знаеш, най-веселата част е в това, че цялото това изреждане не значи почти нищо - инструментът може да е добър, може и да не е, може да ти допадне, а може и да не се разберете. Ако аз избирам 4 струнен P или PJ бас бих избрал пасивен и вероятно бих избрал Фендер. Типичен, класически звук и усещане. Особено пък ако ще се използва за записи. Не че активната електроника е нещо лошо, но ако е класика - да е класика. Ако взимам активен бас бих избрал някой с два хъмбъкера, възможности за сплитване на адаптерите, трилентова честотна корекция и т.н. Въпросното ESP е стъпило с по един крак и в двете територии, което може и да е плюс за теб, но мен не ме влече
 11. Ето едно интересно видео:
 12. Доста полезно: https://mpe.berklee.edu/documents/studio/manuals/microphone/
 13. Както вероятно част от вас знаят, в последните години процесите при AKG не са особено положителни, като причината е в политиката на собствениците. Austrian Audio e нова компания, създадена от бивши членове на екипа на AKG, която вече пусна първите си модели микрофони и слушалки на пазара. Аз лично ще следя с интерес какви ще са отзивите за продуктите и развитието на компанията като цяло. https://austrian.audio
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.