sboy Отговорено Януари 19, 2010 Share Отговорено Януари 19, 2010 Немога да намеря никъде asio multimedia drivers,иначе по темата нито drums ми се чуват нито каквито и да е midi....това е при cubase 4 и 5.Музиката трябва да се чува през кубето,щото съм с: кубе<zoom g2.1u>USB>Cubase.Дефакто се използват usb драйвери,но и с тези или асио и без и със usb нищо не се чува,нито от кубето,нито от соундкартата на компа.Незнам дали се изразих правилно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Януари 19, 2010 Share Отговорено Януари 19, 2010 Грешката е моя - гледай за ASIO DirectX нещо си драйвер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sboy Отговорено Януари 19, 2010 Share Отговорено Януари 19, 2010 Нестава и с ASIO Directx Duplex явно трябва скоро да реинстална windowsa. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Petev Yolov Отговорено Януари 23, 2010 Share Отговорено Януари 23, 2010 Хахаха, точно try before bye е мотото на вече бившите H20, благодарение на които има много "безплатни" програми из ОНЕЗИ сайтове. Надявам се ме разбра.Както каза Fender_str, инсталирай смело Абе бивши, бившиии, но все излиза по некое ново софтче от тях. И аз бях чул, че ги няма вече, но се попада и на новички вст-та Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
R.Vengeance Отговорено Януари 24, 2010 Share Отговорено Януари 24, 2010 Аз имам подобен проблем. С гитар про си изкарвам файла да ми е миди или уав,но като ги вкарам в аудасити нищо не се чува,пробвах всекви начини които се сетя и пак не ще и не ще да ги подкара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Януари 24, 2010 Share Отговорено Януари 24, 2010 (Редактирано) Според мен - просто си провери на MIDI пътечките контролите - онези малките прозорчета където е показано какво влиза на IN - a и през какво излиза OUT - a. На IN - a трябва да е All MIDI inputs , a на OUT- a - съотжетното MS Wavetable ....или VST . Проблема е че може да си ги дал случайно на "Not connected " - става много паразитно с едно завъртане със скрола на мишката и после се чудим що не се чува Май драйверът няма значение - аз съм с версия Cubase 1.02 и със asio4all ! - пръснал съм барабаните (Export на MIDI от GuitarPro 5.2.) на 10-на MIDI пътечки - някои са през едно VST - LM7 , други са през Microsoft GS wavetable - ВСИЧКО СЕ ЧУВА ! П.П За първи път се уча да правя барабани през VST , как да съсздавам Drum MAP и т.н. Някой може ли да ми посочи едно читаво VST за барабани - сето звучат прилично реалистично - за метъл музика . Всичките дето ги тегля звучат малко изкуствено по- техно - дискарски Редактирано Януари 24, 2010 от H.R. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Януари 24, 2010 Share Отговорено Януари 24, 2010 Здравейте, мисля че проблема който имате се сътои в това че китарата ви е реално аудио а барабаните остават на миди канал със звука от wavetable-то на музикалната ви карта. Пробвайте на канала на който ползвате ударните (предполагам 10-ти) да назначите някой VST plug-in за да може да се експортира реален звук . С две думи- при export audio mixdown се експортира само аудио канали. Успех, Точно в това е проблемът - не могат да се смесват MIDI и реален звук - омлет с тиган, яйца и нарисуван бекон не става - трябва и той да е стински Просто записваш midi-ТО на отделна/и аудио пътечки (даваш mixdaun от входа на аудиоплатката вместо mic или line-in ) и то вече е аудио формат и смесването е възможно. Или просто му даваш да бъде просвирено през някакво VST. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Януари 24, 2010 Share Отговорено Януари 24, 2010 ^ Пробвай Addictive Drums( Дърпаш версията, която е с retro pack-a, после дърпаш ъпдейт 1.5) Няколко GB са, но ако искаш много готини металски барабани ще ти трябват къв 50тина gb(може и по малко, незнам със сигорност, но моя хард се задръсти като ги инсталирах и нямах място да се изсера вътре) за Toontrack Superior 2.0+Metal Foundry и ъпдейти за superior 2 На лично ще ти пиша откъде да си ги купиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daniel.hristov Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Здрасти, В последно време ми е все едно такова неравноделно; някой да се сеща за читави колекции от луупове (барабани, перкусия) в криви времена? Поздрави, дидо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ognqn Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 Здравейте пичове ще съм ви много благодарен ако ми отговирте на няколко въпроса отнсоно Cubase 5 иснталирал съм я и си и бачкам с нея обаче немога да вкарвам Audio тракове от кво се оплучва това А иначе си прекаравам барабните с Миди през Ezdrummer Също така ми дава грешка при Miroslav Philarmonik ще съм ви много балгаодаре ако ме насочите към нещо за да мога да бачкам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Пробвай тук например: http://www.groovemonkee.com/home/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikz Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Здрайте! Имам проблем с cubase 5! АЗ понеже съм самоук и ми е много трудно да науча нещата около cubase се чудех дали някаде има видео , или книги кадето се обяснява кое как се прави??? Другото което е , нуендо 4 става ли за продуциране или е само за аудио обработка?? от каде мога да нямеря и плугини за cubase??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rumenman Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Здравейте отново, проблема за невъзможноста за задаване на аудио тракове идва от това ,че когато сте инсталирали cubase 5 сте пропуснали опцията за update 5,1м която всъщност прави този така добър продукт възможен за "безплатно ползване". Препоръката ми е : инсталирайте отново cubase 5 като давате да си качи всички възможни "неща" които предлага пакета.(версията е около 6 Gb) . След това в лентата с траковете ще имате възможност с десен бутон да указвате аудио тракове (моно стерео). За да сте сигурни ,че точно в това ви е проблема може да видите ,че в момента нямате възножност за експортиране на готовото аудио. Успех. Редактирано Февруари 1, 2010 от Rumenman Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rumenman Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Здрайте, Cubase 5 може да ви свърши същата работа като nuendoto, На 1-во време бих ви препоръчал продуктите на steinberg :1 Internal mixing 2 audio mastering . Единия продукт е 2 DVD-та а втория 3. Във втория продукт предимно разглеждат работата с wavelab 6,лато инструмент за мастеринг.По въпроса за vst plug-inite всичко зависи каква музика искате да правите.като за обща употреба на 1-во време може да си качите един hypersonic II Успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nota Отговорено Февруари 2, 2010 Share Отговорено Февруари 2, 2010 (Редактирано) Привет на всички !!! Някой били ми казал как да запиша от дадено VST в wav формат в Кюбейс 5. т.е. примерно да речем дадена бленда в Albino искам да я запиша на аудио трак как ли неопитвах и нестава и нестава. Дано да съм задал ясно въпроса си. И още нещо защо не мога да запиша всеки звук който минава през компа т.е. като пусан SounForg да записва а съм пуснал песен от Ю туб или Vbox 7 неще да записва а като пусна Бтв си записва и то супер даже. Е те това ми се случва за 1-ви път и се видях в чудо. Редактирано Февруари 2, 2010 от nota Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts