Jump to content
Българският форум за музиканти

presly

Members
 • Posts

  1092
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by presly

 1. това е мястото: Начало - Мотор Маниак - Кожени дрехи и мото екипировка (motormaniak.com) втоа употреба, но има изключително запазени. И пазарлък става
 2. За капсулите на тези микрофони в България няма "лечители" - или директно към производителя company news (microtechgefell.de) или към майстора, който ги прави тези капсули Thiersch elektroakustik (thiersch-mic.de)
 3. БЕЗ да пипаш нищо, внимателно отнасяш диска в Итема-В (Изот), с още един - на който ще се прехвърли информацията (евентуално). След ден-два (или повече - зависи от случая) си получаваш всичко работещо. Скъпо е, но са ми спасявали безнадеждни случаи - прецакани дискове от райд с-ми, буквално счупен диск от сървър (не питайте), и какво ли още не. Всички други фирми за възстановяване на информация са само прекупвачи на услугата на тия пичове.
 4. По BNC съм виждал само и единствено WordClock да се предава, никога цифров звук. Но може и да не съм живял достатъчно.
 5. Продължаваш да използваш глупав, ненужен и объркащ термин. Sample си е семпъл навсякъде по света (освен при малка част от французите ). Ако толкова държиш да превеждаш термини, използвай правилният превод. На български sample се превежда като пример, образец. Но все пак семпъл се е наложил като международно признат термин, дори и в България. А очевидно още не си на нивото да създаваш собствена терминология. Успех! PS - и намали малко тоя шрифт - не всеки е полукьорав
 6. То от Ютубовската компресия едни семпли ш'съ нарежат...Както се казва на латински - за@би
 7. Не знам, доколко са бутикови или хай-енд, но никой не спомена канадците от Empress. Ползвам техния ParaEq, и смея да твърдя, че е великолепен педал. Планирал съм и компресора им. https://empresseffects.com/collections/products
 8. Новият работен кон. Taylor 114ce Walnut. Имаше и по-скъпи, ама 114 е най-лека :)
 9. Не, няма значение. Ама кой да ти учи физика?!
 10. Ключови думи за търсене с Гугъл: "Честотен диапазон на човешкия глас", честота, децибел. След разбирането на тези понятия минаваме към "криви на Флетчер-Мънсън" И те така...нататък А на какво слушаш?
 11. Бих препоръчал да не се забиваш толкова в графичното представяне на звука (визирам подравняването на вокала на бретонче). Най-добър резултат се постига, като затвориш очи и слушаш резултата. Графиката може да подскаже, къде са проблемните области, но смесването "по картинка" никога не води до приемлив (за добър изобщо не говорим) резултат. Поради тази причина, хората си купуват контролери - да може със затворени очи да променяш параметри и да слушаш ефекта от тях. Нямам спомен Аудишъна да позволява ефекти в реално време, а да "набереш" правилните настройки за деструктивен процес си е висш пилотаж, и то не винаги се получава. Затова и колегите подсказват смяна на DAW с нещо съвременно, което да позволява мониторинг в реално време и минимизиране на деструктивните обработки.
 12. https://www.voxengo.com/product/elephant/
 13. не е проблем - без товар винаги дават малко повече
 14. По принцип - няма проблем. Но дали древният, като мамутско лайно, CoolEdit го може? Нямам представа.
 15. Няма как да сме били колеги - щях да помня. Знанието на основите на цифровия, както и на аналоговия, звук е задължително, за да не се задават подобни неграмотни въпроси. При 16 битов запис всяка деструктивна манипулация върху амплитудата на семплирания сигнал води до драстично увеличаване на КНИ.и загуба на микродинамика.
 16. 16, 24 или 32-float - за това питах
 17. В какъв формат записваш?
 18. Мислs, че списъка с "шарено" би бил непълен без този албум - Styx - Paradise theater (вярно януари 81 е )
 19. за ю-тюб университета - първо разбери следното понятие: loudness equalization
 20. Лошото е, че на Гибсън дълга не се обслужва, за разлика от Гитар център и пр. Та прогнозите ^^ май ще се сбъднат
 21. ПроТулс е инструмент, тонрежисурата не е пряко свързана с инструмента. Курсове по ПроТулс има с килограми в Тубата.
 22. Аполо са също много добър избор. Разликата е, че при Антилопите всички плъгини са безплатни и с безплатен ъпдейт. При УАД - цакаш си за всичко допълнително...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.