Jump to content
Българският форум за музиканти

presly

Members
 • Content Count

  1,091
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

presly last won the day on October 13 2019

presly had the most liked content!

Community Reputation

433 Excellent

About presly

 • Rank
  вдетиняващ се дЪртанян
 • Birthday 02/25/1966

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, мишпулт, компютър

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Honda VT750C '83
  Ressurected by Me!

Recent Profile Visitors

1,057 profile views
 1. БЕЗ да пипаш нищо, внимателно отнасяш диска в Итема-В (Изот), с още един - на който ще се прехвърли информацията (евентуално). След ден-два (или повече - зависи от случая) си получаваш всичко работещо. Скъпо е, но са ми спасявали безнадеждни случаи - прецакани дискове от райд с-ми, буквално счупен диск от сървър (не питайте), и какво ли още не. Всички други фирми за възстановяване на информация са само прекупвачи на услугата на тия пичове.
 2. presly

  Смяна на audio interface

  По BNC съм виждал само и единствено WordClock да се предава, никога цифров звук. Но може и да не съм живял достатъчно.
 3. Продължаваш да използваш глупав, ненужен и объркащ термин. Sample си е семпъл навсякъде по света (освен при малка част от французите ). Ако толкова държиш да превеждаш термини, използвай правилният превод. На български sample се превежда като пример, образец. Но все пак семпъл се е наложил като международно признат термин, дори и в България. А очевидно още не си на нивото да създаваш собствена терминология. Успех! PS - и намали малко тоя шрифт - не всеки е полукьорав
 4. То от Ютубовската компресия едни семпли ш'съ нарежат...Както се казва на латински - за@би
 5. Не знам, доколко са бутикови или хай-енд, но никой не спомена канадците от Empress. Ползвам техния ParaEq, и смея да твърдя, че е великолепен педал. Планирал съм и компресора им. https://empresseffects.com/collections/products
 6. Новият работен кон. Taylor 114ce Walnut. Имаше и по-скъпи, ама 114 е най-лека :)
 7. Викат му музикант
 8. presly

  Кабел за тонколони

  Не, няма значение. Ама кой да ти учи физика?!
 9. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Ключови думи за търсене с Гугъл: "Честотен диапазон на човешкия глас", честота, децибел. След разбирането на тези понятия минаваме към "криви на Флетчер-Мънсън" И те така...нататък А на какво слушаш?
 10. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Бих препоръчал да не се забиваш толкова в графичното представяне на звука (визирам подравняването на вокала на бретонче). Най-добър резултат се постига, като затвориш очи и слушаш резултата. Графиката може да подскаже, къде са проблемните области, но смесването "по картинка" никога не води до приемлив (за добър изобщо не говорим) резултат. Поради тази причина, хората си купуват контролери - да може със затворени очи да променяш параметри и да слушаш ефекта от тях. Нямам спомен Аудишъна да позволява ефекти в реално време, а да "набереш" правилните настройки за деструктивен процес си е висш пилотаж, и то не винаги се получава. Затова и колегите подсказват смяна на DAW с нещо съвременно, което да позволява мониторинг в реално време и минимизиране на деструктивните обработки.
 11. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  https://www.voxengo.com/product/elephant/
 12. presly

  Въпрос за захранване

  не е проблем - без товар винаги дават малко повече
 13. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  По принцип - няма проблем. Но дали древният, като мамутско лайно, CoolEdit го може? Нямам представа.
 14. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Няма как да сме били колеги - щях да помня. Знанието на основите на цифровия, както и на аналоговия, звук е задължително, за да не се задават подобни неграмотни въпроси. При 16 битов запис всяка деструктивна манипулация върху амплитудата на семплирания сигнал води до драстично увеличаване на КНИ.и загуба на микродинамика.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.