Jump to content
Българският форум за музиканти

H.R.

Members
 • Content Count

  254
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

H.R. last won the day on April 30

H.R. had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent

About H.R.

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 08/28/1978

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна
 • Interests
  Heavy , power-progresive metal.

Recent Profile Visitors

805 profile views
 1. 1. На същото място, където попринцип е десктоп компютъра не съм пробвал с друг компютър или лабтоп. На същото място пробвам студийните монитори, но без включен аудио интерфейс от десктоп монитора, а други източници - китара, китарен усиловател, смартфон - шум няма. 2. На същото място (в друго жилище), където е лабтопа пробвах десктоп компютъра с втория монитор на лабтопа - същия шум ! 3. Когато използвам китарно кубе (aux in) като студиен монитор забелязвам, че при някои положения много тихо и кубето започва да произвежда същия шум! По пътя на изключването и логиката - проблема идва от десктоп кутията! И по всички ведения засега - от видеокартата! Жалко че няма налично Behringer HD400 за проба.
 2. Аз също съм съгласен с Baby Thomas - добре е да се разбере причината. Един познат ми даде идея да отида в компютърен сервиз, където има сервизен техник работещ с осцилоскоп. Последният да диагностицира сигнала и евентуално проблемния компютърния компонент в кутията. (Поне имам "усещането", че проблема е 99 % в кутията на компютъра.) Много ме съмнява да открия такъв , който да прояви интерес към такъв специфичен проблем. Относно въпросното видео , което постнах по-горе - много ме обнадеждиха благодарствените коментари след това - поне 20 и повече броя. Всички казват , че им е "спасил живота " и берито е свършило работа! Ами звучи поне доста обнадеждаващо. 🙂
 3. Сякаш имам някакъв напредък в проучването ! (или поне така си мисля.) Решението се казва Behringer HD400 - (hum destroyer). (около 46-50 лв) Дори превръща небалансирания сигнал в балансиран. Реших да потърся в тубата видео което да свързва студийни монитори и това устройство и намерих: https://www.youtube.com/watch?v=L_fh9-GFsm0 Човека обяснява точно това, от което най-много се съмнявам - ВИДЕО КАРТАТА. Както бях написал в другата тема За по-малко разбиращите английски човека обяснява, че е изолирал с изолирбенд жаковете към HD400 защото са наблизо и са му дебели и се опират. Ако не са изолирани - ще предадат масата един на друг и от устройството няма смисъл. С по-тънки жакове няма да се получи това. Лошото е, че в момента в BG май никъде го няма това устройство налично и трябва да се поръчва и чака.
 4. Здравейте. Поздрави на всички от клуба "шумящи монитори". Явно проблема не е само в моя телевизор, а всичко идва от МАРСОХОДА ! ! ! Откакто са го пуснали горе - смущава ВСИЧКИ студийни монитори по света! 😀И то само на тези, които са със desktop PC. На следващото видео един пич се опитва да даде някакви познати съвети , но явно почти никой от тях не решава проблема. "Успокояващото" за мен е, че клипа започва със точно същия модел и марка монитори, като моите и вадят точно същия шум! https://www.youtube.com/watch?v=4JvJJRYT66I. Но, явно марсохода смущава и други марки. (Пак да припомня - проблема не са небалансираните кабели RCA, или контактите. Проблемът (поне при мен) е някъде в кутията на компютъра - захранване или видео карта. Последните са си маркови и като нови си бяха скъпи, но ..... Отидох в съседно жилище при приятелката ми - само с кутията на PC, audio интерфейса и колонките - ползвах нейния монитор (втори монитор към лабтоп) и кабел - същия шум. Преместих интрерфейса и колонките на нейния лабтоп - НИКАКЪВ ШУМ - удоволствие от музиката) Последното, което пробвах беше да изведа сигнала от моделинг кубе (recording out/phones изхода) и да го включа за проба в едната колонка самостоятелно (без някаква връзка с PC) Ами чува се по-добре от говоритела на кубето и няма никакъв подобен шум! Направо се накефих на звука и динамиката. Ще продължавам да търся решение на проблема и ще споделям. Явно проблема засяга доста потребители по света.
 5. Пислал съм доста отдавна за това и сега отново реших да споделя и попитам. Имам един стар Ibanez S320 със тремоло бридж ZR със ZPS2 - или казано още - първа версия на темолото с лагерчета и със система за "нулева точка". Който е има такава китара знае подробностите и недостатъците за този модел тремоло. (после излиза втора версия и накрая е спряно от Ibanez поради лицензни претенции към Ibanez на изобретателя му). Та който е запознат знае, че няма такава китара с оригиналната ръчка , която да не се е скапала и халтави където си иска и да скрибуца ... не може да се застопори. В нета някъде продават уж оригинални втулка и гайка за подмяна , но ми се струва сложна история с доставката, но и безсмислена, защото вероятно скоро състоянието ще е същото. Една японска фирма предлага доста добро, но и доста скъпо решение точно за такива случаи: https://redbishop.jp/EN_feedback.html Като започнете поръчката - изведнъж сумата набъбва..... Затова реших да пробвам да стрелям донякъде на посоки с една ръчка на Floyd Rose Original от Thomann : https://www.thomann.de/gb/floyd_rose_tremolo_bar_f_original_pro_ch.htm , която пасвала на доста модели тремоло. Диаметърът е същия - 6mm, като оригиналната на ZR но гнездото/втулка/държач не можах да видя никъде дали има съвместимост. Някой ако е пробвал или има идея ....
 6. H.R.

  Студийни Монитори

  Ами пробвах и това с видео картата - сложих старата. Разликата беше слабо забележима или май никаква - добре поне, че лесно го направих. Прави впечатление, че шумът рязко се усилва, когато стартирам браузъра за интернет (там си стоят заредени 8-10 страници) и сякаш при опресняването им ...начало на трафик по мрежата - колонките реагират. При движение на мишката също се усеща реакция - непостоянна, но се усеща, че реагират. Пак споменавам, че съществена реакция има и при свалеяне на DVI кабела от монитора в момента на отново докосване на DVI буксата. Съжалявам ако оспамвам темата и се надявам никой да не се налага да чете тези постове поради подобен проблем. Да не се случва на никой такава дивотия ....
 7. H.R.

  Студийни Монитори

  Той Xeon-a си е много добре за работата , която върша с него и избран точно поради тази причина, а не I7. Имам 2-3 броя от тези същите филтърчета - (бяха в комплекта на един принтер сякаш) и точно се чудех за какво точно служат и дали да не пробвам и с тях. Иначе имам още една по-маломощна видео карта (старата ми) от същия тип. Ще помисля още малко дали да почна да разглобявам да инсталирам съответните драйвери и цялата галимация само за пробата. Не съм сигурен дали дъното си нямаше някаква вградена (най-вероятно) и да я активирам временно от BIOS-a, но изваждайки от слота Quadro-то - сякаш нещо ми говори, че точно то е проблема. Благодаря ви, че коментирате моя проблем !
 8. H.R.

  Студийни Монитори

  Не знам колко херца е тоя моя шум но определено е "зелен" - от Марс ! 😁 - редом с белия, червения и розовия. Пробвах да изолирам заземяването на щепселите - първоначално на 4 пласта - вече не влизаше в разклонитела, затова 3 и дори по два. Сякаш имаше някакво малко намаляване на шума, но пак далеч от приемливото. Струва ми се, че всеки път изолирбенда си се пробива - иначе няма как да влезе в гнездото щепсела. Пробвах друго - спрях захранването от мрежата на двата дисплея (монитори) намиращи се на стойка над мониторните колонки - шумът се промени опрделено. След като им разкачих и DVI кабелите от мониторите - остана още по малко- двойно по-тихо и различен от първоначалния, но .......пак си остана някакъв все още неприемлив шум. Дори само леко да допра който и да е от двата DVI кабела от компютъра до буксата на някой от двата дисплея - в колонките рязко се усилва шума. Това ме насочва ...сякаш че проблема идва от видео картата и това някак влияе на USB порта ?!? Поставих я чисто нова преди време и не ми е правила проблеми , нито е презорвана с нещо - NVIDIА Quadro К2000 и два дисплея - ползвам CAD програми. Не е нещо кой знае колко голяма и мощна - предполагам доста от вас имат по два дисплея и далеч по мощни геймърски карти. Засега ми остава утешението да ходя при колежката на нейния лабтоп (който също е с Quadro mobile) и поне да слушаме музика - там звука е идеален !!! Чудя се защо при същата моя конфигурация PC и интерфейс - кое да е PC аудио или китарно кубе нямат никакви проблеми свързани с най-евтиния китайски, небалансиран кабел.
 9. H.R.

  Студийни Монитори

  Благодаря много за отзивчивия отговор и дългия пост! 😊 Записах шума с телефон - струва ми се, че се получи с достатъчна яснота. Запис на шум Иначе - още първия път, когато се появи проблема - всички устройста са си вързани към един и същи токов кръг. (Дори излизат от общ разклонител 6-ца от един контакт в стената) На същия кръг са навързани климатик, два принтера китарно кубе, модем, рутер... Всички те са изключвани за тест - да остане само компютъра и колонките - резултат - пак горния шум . Както споменах - накрая отидох в съседно жилище с компютъра и колонките и ползвах дисплей-монитор там - друга инсталация и свободни от консуматори токови кръгове. Резултат - горния шум. Чужд лабтоп в същия контакт - шумът изчезва - чудесен звук. Същата конфугурация вкъщи, но изход от интерфейса в китарно кубе, а не мониторните колонки - пак го няма шума. .... Явно колонките се влияят от нещо в кутията на PC-то - някъде там е причината . Иначе смущенията в звука само от движенията на мишката съм ги забелязвал доста - на моменти се появяват, но после изчвзват.
 10. H.R.

  Студийни Монитори

  Здравейте отново. Надявам се да не досаждам с моя технически проблем. Наистина е специфичен и е .....вече извън обхвата моите познания. Проблемът се оказва в моят PC (стационарен). !?!?! Пробвах различни варианти да включва интерфейса и мониторите - с RCA кабелите (небалансирани): Опит 1. Съседно жилище. Контакти от два отделни токови кръга от ел. инсталацията. Моят PC - в един кръг - мониторите в друг. Резултат - ужасен шум в мониторите. (Първите звуци от Марс от Персевиарънс не ги чуха първи NASA - аз ги чух ! ) Опит 2. Друг компютър - лабтоп с инсталиран драйвера за интерфейса и същата постановка на включване в контактите - идеален звук !!! Никакъв шум ! Същия лабтоп само на батерия - същия резултат, като включен в мрежата - всичко ОК. Извод - ами проблема идва от PC. Дали от USB - портовете ...дали от друго..... Судийните монитори са Presonus ERIS E5 За PC : процесор XEON E3 -124V3 дъно ASUS Z97-C LGA SSD SAMSUNG захранване Corsair VS 650 W ATX видео NVIDIA QUADRO K2000 Махнах всякакви USB излъчващи стикове като хард-локове, bluetooth и т.н. - пак шумове от Марс ..
 11. H.R.

  Студийни Монитори

  Както казах - стар. - TASCAM US 122 mkII - (2012) от менюала: - Line Out L/R jacks RCA -conector unbalanced. These are analog stereo output jacks. Има и вероятност, да е токово смущение - използвам USB удължител/разклонител от PC , както и много консуматори навързани в два разклонителя 6-ци свързани последователно от един контакт в стената. Единият има някаква си защита, която също може да влияе... Довечера ще пробвам чиста схема - лабтоп на батерия и студиен монитор поставен в контакт на стената на отделен токов кръг, на който няма други консуматори - ако и там е същото - ами стар си е интерфейса . Ако не - по метода на последователно изключване на вероятности от токови смущения.
 12. H.R.

  Студийни Монитори

  Благодаря много за отговора. Просто се сблъсквам с нова за мен материя и технически проблеми. Наистина по описанието какво е балансиран кабел и как работи .....то си е най-просто казано стерео кабел, по който минава фазиран моно сигнал по двете жила (отделно има и заземяване-шармовка). Т.е. трябва да си завършва със стерео тип жакове и в двата края. Предполагам и интерфейса трябва да си има балансирани изход за да подаде този "двоен" сигнал за всеки от двата канала.
 13. H.R.

  Студийни Монитори

  Някой дали е имал проблем с кабелите за монитори. Аудио интерфейса ми е стар и изходите са само RCA - чинчове. На мониторите входовете са RCA-Unbalanced, TRS-Balanced и XLR-balanced. 1. Опит с RCA кабели - чува се ужасно - шум, смущения някакви .... 2. Опит с преходник RCA-mono TRS ->>> моно китарен кабел - >>>TRS входа на монитора - малко по-малко смущения, но пак неприемливо. 3. Китара >> китарен кабел >> директно в TRS входа - никакъв шум - идеален звук (макар и с неправилен импеданс - не е китарен вход). Интерфейса може да е стар, но няма проблеми с шума ако е включен в AUX -in входа на китарно кубе например с RCA кабел. Защо тогава има проблем с мониторите. Следваща стъпка е опит готови кабели RCA - XLR, но имам съмнения, че резултатът пак няма да е добър. Познат ме посъветва да сменя аудио интерфейса с по-нов с балансирани XRL изходи.
 14. H.R.

  Студийни Монитори

  Четейки темата и особено постовете на Evtim Djerekarov за Alesis M1 Active MKIII, с малко отклонение да попитам дали случайно някой е пробвал или имал достъп до тези колонки, по които се бях зарибил преди време, но така и не се задействах да ги купя. Kali Audio LP-6 Сравнително нова американска компания е. Поне според ревюта и "звука от тубата" ми звучаха доста добре. Сега след няколко месеца продажби се появиха потребителски отзиви и че дават доста шум, когато не възпроизвеждат звук и често дават грешки при stand-by режима, като недостатъци.
 15. H.R.

  Избор на аудио интерфейс

  Съгласен съм напълно! Истина е, че създават постоянно нови и нови марки, нови модели с нови дизайни, цветове, нови имена, нови зарибявки ....само и само нещо да върви, да се продава. Трябва да направим нещо ново и различно - ако останем да произвеждаме старото - конкурентите няма да направят така и ще ни изядат на пазара. Основното няма съществена промяна. Сякаш всичко, като 24 bit, 96 kHz ....си остава същото, а може би единствено подобряват някак предусилователите при входовете - гледам при последните модели от същия клас на M-Audio слагат някакви си кристални. Освен ако и това не е някакъв си рекламен трик за не докрай разбиращи потребители. За споменатия от мен модел единствено ме мъчи, че няма отделно рутиране на сигнала за слушалки - т.е. с един общ потенциометър усилвам и нивото за монитори и нивото за слушалки - идва неудобно. В следващия модел вече са се "сетили" и са сложили отделни. Единствено не влязох в час какво е директният мониторинг ... ? Следващата стъпка е да се обръща повече внимание на инструмента, техниката на свирене, вдъхновението и удоволствието.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.