Jump to content
Българският форум за музиканти

H.R.

Members
 • Posts

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

H.R. last won the day on May 18 2021

H.R. had the most liked content!

About H.R.

 • Birthday 08/28/1978

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна
 • Interests
  Heavy , power-progresive metal.

Recent Profile Visitors

1156 profile views

H.R.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

65

Reputation

 1. Както каза наскоро един вирусолог: щом две прави поотделно са успоредни на трета то те са успоредни и помежду си ! (Щом Harley Benton става за Floyd Rose Original, a Floyd Rose Original става за Ibanez Zero Rezistance (ZR 1,0) със ZPS - то и Harley Benton ще става и за Ibanez ZR with ZPS. ) ? Явно има някакъв запазен стандарт между производителите. Със сигурност не за всички части, но си има.
 2. Само да допълня колегата - американците от Floyd Rose са дали серията Original да се произвежда от Schaller в Германия. А самите Schaller пак си произвеждат техни си модели и части. Дали ще си вемете едното или другото - качеството ще е добро. Само съблюдавайте все пак дебелини и съвместимост, че има различни варианти Harley Benton - е бюджетна марка, но в последно време точно тези бюджетни марки, също както Behringer предлагат приемливи неща на добри цени. Колегата вероятно е пробвал.
 3. Преди час смених ръчката с такава на гореописаната - Floyd Rose Original (Made in Mermany). Пасва точно ! Поне за половин час свирене всичко е ОК. То стана друга китара ! Няма скрибуцане , няма луфтове , няма клатене. Много съм доволен ! Необходимо беше само да си купя един глух ключ N12 за 1,90 лв от железарията за да успея да развия гнездото на старата, оригинална ръчка за да не се налага да свалям струните. Гнездото (втулките) на FR Original са различни - монтира се в друг ред, но си пасва точно и всичко е наред!
 4. Да напиша и в тази тема, че да има решение и тук. Да - Behringer-a HD 400 наистина реши проблема. Потвърждавам ! Специални благодарности на yamaha и Baby Thomas за насоките и съветите. Наистина не стана и вероятно няма да стане ясно каква точно е причината за шума, но тази джаджа решава проблема в този случай. За такава цена си е доста добре.
 5. PROBLEM SOLVED ! Behringer HD 400 - НАПЪЛНО реши проблема ! Не се чува абсолютно никакъв шум - нито марсоход, нито луноход, нито квазар, нито пулсар! След 3 месеца чакане за доставка от Тhoman през Musicworld, накрая поръчката просто не дойде.... Тази джаджа я няма никъде налична в България. Добре, че един приятел се прибира тия дни от Германия и го транспортира.
 6. Пристигнаха ! Предварително, фабрично просвирени за extreme high-gain, виртуален китарен усиловател и IR-импулси. На самия кабел има надпис high quality! Oсвен това пише, че сигналът вътре се предава от "положително мислещи" електрони! ! ! - No matter if you play dark and depressing music you play - your signal is carried by positive thinking electrons! ! ! Сериозно бе !!! Ще спя спокойно и няма да сънувам кошмари ! ?
 7. Ами .. ще взема да ги поръчам - за проба. Наистина на снимката изглеждат добре...като на снимка. Ще споделя тук после. Благодаря за линка ! От него ще остане като за план Б.
 8. Използвам темата да попитам за този евтин кабел. https://www.muzikalen.bg/aksesoari-1/kabeli/audio-kabeli/kabel-stereo-zhak-na-mkanon-sac1psxm-dl Логично е за тази цена да има сериозни съмнения за качеството, но... към момента по всички магазини в БГ само тук откривам достатъчно къси, готови кабели. Ще свързвам прословутите мониторни колони и както е написано по-горе из темата - колкото по-къс толкова по-добре - шансът за смущения от външенизточник се намалява. (За домашна конфигурация за едно бюро - даже е неестетично да висят навити кабели от по 4,5 6 или 10 метра)
 9. 1. На същото място, където попринцип е десктоп компютъра не съм пробвал с друг компютър или лабтоп. На същото място пробвам студийните монитори, но без включен аудио интерфейс от десктоп монитора, а други източници - китара, китарен усиловател, смартфон - шум няма. 2. На същото място (в друго жилище), където е лабтопа пробвах десктоп компютъра с втория монитор на лабтопа - същия шум ! 3. Когато използвам китарно кубе (aux in) като студиен монитор забелязвам, че при някои положения много тихо и кубето започва да произвежда същия шум! По пътя на изключването и логиката - проблема идва от десктоп кутията! И по всички ведения засега - от видеокартата! Жалко че няма налично Behringer HD400 за проба.
 10. Аз също съм съгласен с Baby Thomas - добре е да се разбере причината. Един познат ми даде идея да отида в компютърен сервиз, където има сервизен техник работещ с осцилоскоп. Последният да диагностицира сигнала и евентуално проблемния компютърния компонент в кутията. (Поне имам "усещането", че проблема е 99 % в кутията на компютъра.) Много ме съмнява да открия такъв , който да прояви интерес към такъв специфичен проблем. Относно въпросното видео , което постнах по-горе - много ме обнадеждиха благодарствените коментари след това - поне 20 и повече броя. Всички казват , че им е "спасил живота " и берито е свършило работа! Ами звучи поне доста обнадеждаващо. ?
 11. Сякаш имам някакъв напредък в проучването ! (или поне така си мисля.) Решението се казва Behringer HD400 - (hum destroyer). (около 46-50 лв) Дори превръща небалансирания сигнал в балансиран. Реших да потърся в тубата видео което да свързва студийни монитори и това устройство и намерих: https://www.youtube.com/watch?v=L_fh9-GFsm0 Човека обяснява точно това, от което най-много се съмнявам - ВИДЕО КАРТАТА. Както бях написал в другата тема За по-малко разбиращите английски човека обяснява, че е изолирал с изолирбенд жаковете към HD400 защото са наблизо и са му дебели и се опират. Ако не са изолирани - ще предадат масата един на друг и от устройството няма смисъл. С по-тънки жакове няма да се получи това. Лошото е, че в момента в BG май никъде го няма това устройство налично и трябва да се поръчва и чака.
 12. Здравейте. Поздрави на всички от клуба "шумящи монитори". Явно проблема не е само в моя телевизор, а всичко идва от МАРСОХОДА ! ! ! Откакто са го пуснали горе - смущава ВСИЧКИ студийни монитори по света! ?И то само на тези, които са със desktop PC. На следващото видео един пич се опитва да даде някакви познати съвети , но явно почти никой от тях не решава проблема. "Успокояващото" за мен е, че клипа започва със точно същия модел и марка монитори, като моите и вадят точно същия шум! https://www.youtube.com/watch?v=4JvJJRYT66I. Но, явно марсохода смущава и други марки. (Пак да припомня - проблема не са небалансираните кабели RCA, или контактите. Проблемът (поне при мен) е някъде в кутията на компютъра - захранване или видео карта. Последните са си маркови и като нови си бяха скъпи, но ..... Отидох в съседно жилище при приятелката ми - само с кутията на PC, audio интерфейса и колонките - ползвах нейния монитор (втори монитор към лабтоп) и кабел - същия шум. Преместих интрерфейса и колонките на нейния лабтоп - НИКАКЪВ ШУМ - удоволствие от музиката) Последното, което пробвах беше да изведа сигнала от моделинг кубе (recording out/phones изхода) и да го включа за проба в едната колонка самостоятелно (без някаква връзка с PC) Ами чува се по-добре от говоритела на кубето и няма никакъв подобен шум! Направо се накефих на звука и динамиката. Ще продължавам да търся решение на проблема и ще споделям. Явно проблема засяга доста потребители по света.
 13. Пислал съм доста отдавна за това и сега отново реших да споделя и попитам. Имам един стар Ibanez S320 със тремоло бридж ZR със ZPS2 - или казано още - първа версия на темолото с лагерчета и със система за "нулева точка". Който е има такава китара знае подробностите и недостатъците за този модел тремоло. (после излиза втора версия и накрая е спряно от Ibanez поради лицензни претенции към Ibanez на изобретателя му). Та който е запознат знае, че няма такава китара с оригиналната ръчка , която да не се е скапала и халтави където си иска и да скрибуца ... не може да се застопори. В нета някъде продават уж оригинални втулка и гайка за подмяна , но ми се струва сложна история с доставката, но и безсмислена, защото вероятно скоро състоянието ще е същото. Една японска фирма предлага доста добро, но и доста скъпо решение точно за такива случаи: https://redbishop.jp/EN_feedback.html Като започнете поръчката - изведнъж сумата набъбва..... Затова реших да пробвам да стрелям донякъде на посоки с една ръчка на Floyd Rose Original от Thomann : https://www.thomann.de/gb/floyd_rose_tremolo_bar_f_original_pro_ch.htm , която пасвала на доста модели тремоло. Диаметърът е същия - 6mm, като оригиналната на ZR но гнездото/втулка/държач не можах да видя никъде дали има съвместимост. Някой ако е пробвал или има идея ....
 14. Ами пробвах и това с видео картата - сложих старата. Разликата беше слабо забележима или май никаква - добре поне, че лесно го направих. Прави впечатление, че шумът рязко се усилва, когато стартирам браузъра за интернет (там си стоят заредени 8-10 страници) и сякаш при опресняването им ...начало на трафик по мрежата - колонките реагират. При движение на мишката също се усеща реакция - непостоянна, но се усеща, че реагират. Пак споменавам, че съществена реакция има и при свалеяне на DVI кабела от монитора в момента на отново докосване на DVI буксата. Съжалявам ако оспамвам темата и се надявам никой да не се налага да чете тези постове поради подобен проблем. Да не се случва на никой такава дивотия ....
 15. Той Xeon-a си е много добре за работата , която върша с него и избран точно поради тази причина, а не I7. Имам 2-3 броя от тези същите филтърчета - (бяха в комплекта на един принтер сякаш) и точно се чудех за какво точно служат и дали да не пробвам и с тях. Иначе имам още една по-маломощна видео карта (старата ми) от същия тип. Ще помисля още малко дали да почна да разглобявам да инсталирам съответните драйвери и цялата галимация само за пробата. Не съм сигурен дали дъното си нямаше някаква вградена (най-вероятно) и да я активирам временно от BIOS-a, но изваждайки от слота Quadro-то - сякаш нещо ми говори, че точно то е проблема. Благодаря ви, че коментирате моя проблем !
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.