Jump to content
Българският форум за музиканти

Rumenman

Members
  • Мнения

    46
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Klavishni,Korna

Rumenman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, наскоро се сдобих със следния аудио интерфейс - Digidesign 888 и PCI Digidesign Amadeus свързани с 50 пинов кабел. Доста порових из нета ,но не успявам да намеря драйвери за PCI Digidesign Amadeus платката. Моля ако някой ползва въпросния интерфейс или разполага с въпросните драйвери да ги сподели с мен. Благодаря предварително.
  2. Здравейте , отдавна не съм писал във форума,но мисля да понаваксам преходници има: http://www.ebay.co.uk/itm/FIREWIRE-1394-6-PIN-FEMALE-TO-USB-MALE-ADAPTOR-IEEE-/290488569431?pt=UK_Computing_FireWire_Cables_Adapters&hash=item43a277ce57#ht_690wt_1069 този е с опция за доставка за България. Ползвал съм преходник 1394 към USB , за прехвърляна на видео от MiniDV камера и софтуер Sony Vegas 5. Не съм сигурен дали ще свърши работа за Audio Hardware, но цената е ниска и може да се рискува.
  3. Rumenman

    Reason

    Здравейте, сега виждам и 5 версия на REASON ,че е излезнала. http://www.musik-schmidt.de/gb-Propellerhe...-Education.html Ако някой си я е купил или има впечатления нека сподели.
  4. Rumenman

    NI Hypersonic

    http://sites.google.com/site/rumenman/ В раздел песни съм сложил едно файлче , казва се миди проблем (rar) . има 3 снимки с последователноста на решението.
  5. Здравейте, това което искате може да го направите с която от изброените програми искате :(Reaper , Cubase , cakewalk) , това ,което ще трябва да направите е да си поиграете с Темпо трака им за да синхронизирате времената на това което вече е записвано. Като цяло е доста пипкава работа.След като синхронизирате темпото на вече изсвиреното няма да имате проблем да зиписвате каквото искате отгоре (с клик или по това което сте свирили.) Успех.
  6. Rumenman

    NI Hypersonic

    Здравейте, проверете 1-во дали имате синхрософт виртуален драйвер ( или оригинална флашка с лицензиозен ключ ), 2 след инсталация на хиперсоника ползвайте "крака та и ръцете" , 3 прехвърлете банките от инсталационния диск (виртуалния драйв ) в съответната папка. Успех.
  7. Rumenman

    NI Hypersonic

    Здравейте , проблема вероятно се крие в менюто: Project - Browser , там забележете ,че имате назначени контролери , програм ченчове етц. преди да започнат да се свирят нотите (note).Това го има във всеки един от миди каналите. Това което трябва да направите е: 1. Изтрийте програм чейнча 2. излезте от менюто 3. влезте в хиперсоник и си назначете блендата + корекциите които искате за определения миди канал 4. въенете се в главното меню и превъртете секвенсъра преди началото на определения миди канал 5. натиснете (*) или record . с което на този миди канал ще се запише нов "програм чейдч" със звука ,който сте си избрали. 6. Успех ....сега видях ,че вече е отговорено. и по гореспоменатия начин става.
  8. Rumenman

    Нотопис

    Здравейте , присъединявам се към съвете на колегата от предишния пост. Аз ползвам PDFCreator-0_9_3_GPLGhostscript + Finale. Има експортиране в най-различни формати. Успех.
  9. Rumenman

    Alesis Io/2

    Здравейте, от година време ползвам същия интерфейс и като цяло съм доволен от него. Проблема ви с cooledit-а вероятно идва от това ,че не превключвате самата карта да е основен аудио интерфейс. Ако случайно ползвате Windows XP това е 1-вото нещо което трябва да направите: Control panel - sounds and audio devices -audio и там укажете Alesis IO2. Стигнахме до cubase. Aко сте закупили нова машинкате би трябвало да имате инсталационен диск с драйвери и cubase LE. Върху самият диск с малки букви е серийния номер . Относно настройките на асио драйвера, вече от самия Cubase -devices - devices setup. Ползвайте проекти с честота на дискретизация 48kHz 24 бит. При по-тежки проекти ("накачорени" 10-тина ефекта докато записвате) бихте могли да ползвате настройки на асиото с по голяма латенция а в същото време да завъртите потенциометъра direct - usb в средно полужение. По този начин ще чувате това което свирите в момента и с леко закъснение това което записвате. И като за последно едно ЧЕСТИТО за Alesis-ката от мен.
  10. Rumenman

    пан

    Здравейте, възможните причини биха могли да са няколко. Като за начало проверете дали левия и десния канал са нормално позиционирани когато просвирвате нещо с локалния ви player (winamp - примерно) . Ако и там са различни може да погледнете дали случайно не ползвате чинчов кабел между компютъра и колконките, който е с разменени краища. Ако нямате проблем с локалния player , погледнете в настройката на самия Cubase. Това което ви интерисува се намира на: Devices - VST connections - output . Втова меню вече погледнете отдясно кое къде сте назначили. Успех
  11. Здравейте, аз ползвам предимно Finale, но една от възможните причини е че не задавате channel become staves, когато отваряте миди файлове. Друго което може да направите е да отворите миди файла със софтуер за обработка на миди и да проверите дали не е необхадимо да дадете функцията dissolve part. Все пак проверих песента Сине-сине , която сте дали за пример. Не е необходимо да се dissolve part-ове, а съшо така finaleto си отваря нормално нотите (доколкото може да се каже нормално, квантизирани мелизми и разписани ударни на басов ключ )
  12. Здравейте, от доста години ползвам стъпалата на фирма http://irni-l.com/ Ако сте се насочили 100% към това за , което питате ок, но все пак разгледайте какво друго се предлага на пазара. Моето мноние е ,че е добре да се насочите към по-мощно крайно стъпало.
  13. Rumenman

    Cubase/Nuendo

    Здравейте , по 1-вия въпрос нешата стават така: http://5478568472319240959-a-1802744773732...;attredirects=0 по 2-рия въпрос: аудио картата ти може би има функцията "what u hear" , кликни на нея и ще записваш всички възможни звуци които чуваш. успех
  14. Здравейте, вече постнах подобен отговор в една тема по-надолу във форума. 1. Internal mixing 2. Audio mastering. Продуктите ги има в "нашенските сайтове". Оформени са като уроци с подтеми във mov формат. успех.
  15. Rumenman

    Cubase/Nuendo

    Здрайте, Cubase 5 може да ви свърши същата работа като nuendoto, На 1-во време бих ви препоръчал продуктите на steinberg :1 Internal mixing 2 audio mastering . Единия продукт е 2 DVD-та а втория 3. Във втория продукт предимно разглеждат работата с wavelab 6,лато инструмент за мастеринг.По въпроса за vst plug-inite всичко зависи каква музика искате да правите.като за обща употреба на 1-во време може да си качите един hypersonic II Успех.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.