Jump to content
Българският форум за музиканти

abstract iv

Members
  • Мнения

    218
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Location
    USA

abstract iv's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Хората за това си правят workstation-setup, нещо което не се ползва за абсолютно нищо друго освен за продукция, няма свързано за него абсолютно нищо друго освен аудио интерфейси и монитори, и няма инсталирано абсолютно нищо друго на него освен софтуера за продуциране+саунд банки (обикновено на допълнителни или външни хард-дискови устройства!) Това изисква сериозна допълнителна инвестиция разбира се, но си е правило което съществува откакто свят светува - целта определя средствата! Няма да почвам коментари за прословутите Pro-Tools ригове и системи където всичко се построява изцяло на точно този принцип там просто такива неща като PC с Internet, антивирусни програми, skype, facebook, филми, музика, игри и т.н. не може да се допуска, не и в реална работна среда (не става дума за домашни проекти и сетъпи!) прави се всичко възможно да се постигне максимален стабилитет, никой не може да си позволи да се расправя с крашове в системата и да гони срокове в същото време, и хората за това и плащат яко за тези неща! И с Нуендо схемата е същата - работата е тотално различна с домашно PC за 500/1000 лева или с AVid 5MC, S5 Fusion, System 5 и други Hi-end системи (който желае повече инфо тука: http://www.steinberg.net/en/products/nuendo/system_solutions/high_end_surround_film_mixing.html ) Човек получава и ползва това за което е платил разбира се !!!Поздрави!
  2. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Nuendo и Cubase не подържат DirectX от близо 5 години! Единствения начин е да се използват DirectX-bridge плъгини (DX Wrappers) които са във vst формат но не съм много сигурен дали по този начин е възможно да им се прави automation на самите DirectX... Такива плъгини са FFX4 Rack и Acon Effectchainer, безплатни са мисля! Така или иначе тези твои стари проекти няма да ги зареди или ако ги отвори някак със сигурност няма да им зареди DirectX плъгините!!! Сори!!! Поздрави!
  3. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Новите синтезатори Retrologue (analog) и Padshop (granular) :
  4. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Излезе Cubase 6.5 Update Информация и даунлауд: http://www.steinberg.net/en/products/cubase/new_features/new_in_version_65.html Поздрави!
  5. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Това което описваш програмата го прави автоматично със специалната за тази цел функция "freeze instrument" - рендва ти садържанието на миди трака на хард диска и започва да ти го чете от там а самият миди трак го заключва за употреба и редация! Ако искаш пак да си го работиш правиш "unfreeze"! Иначе има начин и да си играеш да го записваш "на ръка" така да се каже в самосоятелен аудио трак: създаваш аудио трак, създаваш и един group track, раутваш output-а на audio-instrument канала на vst-то към този group track а него пък го раутваш за input на аудио трака, активираш бутона за запис на аудио трака и пускаш record на транспорт панела!
  6. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Когадо коригираш велосити на даден семплер от банка със семпли селектираш ли го първо или направо почваш да коригираш велоситито му под него? Може би не си го селектнал първо, ако е така корекцията ще се аплайва върху цялата банка от звуци едновременнор за да я направиш на един отделен звук само трябва да го селектираш само него (това автоматично селектира и неговото индивидуално велоситисамо под него!) Това е относно Velosity и други подобни миди настройки! Volume на отделен елемент от саунд банка може да се контролира специфично ако съответната банка е заредена с multitimbral-тип семплер, такива в Cubase за сега са само GrrooveAgentOne, HalionSonicSE и Halion Symphonic Orchestra (за тези които имат отделен лиценз за него!) - този тип инструменти имат множество аудио изходи позволяват всеки отделен звук/пач да се мапва към одтелен аудио канал в миксера и да се процесва индивидуално там (това им създава и индивидуални аудио тракове в аранжора!) Това обаче изисква голямо количество RAM! С Halion One примерно този трик не може да стане, той не е такъв тип плъгин въпреки че може да зарежда много-лейърни саунд банки!
  7. abstract iv

    Pro Tools

    Каквато и да е, може и вътрешна като Audiophile или DeltaLT! Трябва да е просто на M-Audio само! На линка който постнах има секции и за вътрешни и за външни интерфейси!
  8. abstract iv

    Pro Tools

    Мастеринга не зависи толкова от това с каква програма се прави колкото от това с какъв хардуер (аудио интерфейс, озвучителни тела и прочие!) и в каква среда е направен (акустично третирана за целта, за някаква друга цел или изобщо без цел или изобщо нетретирана и прочие!) и от това кой го прави (човек с опит и добър слух или не) Тия митове и легенди относно Pro Tools че бил най-доброто за туй и за унуй пътуват из нет и реалното пространства от десетилетия и с повод и без, както и че мастеринг в наши дни вече всеки сам може да си направи в къщи на пц-то с една програмка само и с натискане на един или два бутона! За ерата на мастериране в която изобщо не се е ползвало компютър все по-малко хора са чували или пък за разликите в мастеринга на различни носители (Vinyl, Redbook-CD, audio-DVD, SurroundSound)... Относно въпроса ти - за да работиш с Pro Tools M-Powered 8 трябва ти аудио интерфейс на M-Audio! За другите версии (LE и HD) ти трябват интерфейси на Digidesign каквито не знам дали все още се предлагат официално (и къде!) тъй като Digidesign са вече част от AVID (както впрочем е и M-Audio!) поради което и Pro Tools 9 е вече не Digidesign Pro Tools а AVID Pro Tools, а и версия 9 е вече съвсем свободна за употреба с всякакъв хардуер!!!!! За работа със стари версии на M-Powered можеш да намериш инфо за интерфейси тука: http://www.m-audio.com/index.php?do=products.family&ID=recording
  9. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Новият 6.0.2. ъпдейт, с множество поправки и въведена цветна схема за фейдърите на различните типове канали в миксера : линк за даунлоуд: http://www.steinberg.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=7714 http://www.steinberg.net/en/newsandevents/news/newsdetail/archive/2011/04/27/article/cubase-602-update-available-1553-1.html Поздрави !
  10. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    не няма, можеш само да му променяш цветовете!
  11. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Другият вариант е да си разчекнеш общия прозорец на цялата програма на двата монитора и вътре в него да си подреждаш вътрешните прозорци на разните елементи - аранжор, миксер(и), плъгини и т.н.Предимството в това е че можеш да си оставяш само определени прозорци с "always on top" така че те да са ти винаги откгоре! Виж примерен скрийн: Бележка: Мониторите са 23" с 1680/1050 рез. и 24" с 1920/1200 рез. за това е тоя празен черен бар отдолу на половината скрийншот!
  12. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Вчера си получих ъпдейта за версия 6 и го инсталирах без никакви проблеми !!! Уиндоуса ми е XP Media Center, програмата върви без никакви проблеми при мен, дори лично смятам че работи по-леко и от последния официален ъпдейт за версия 5, 5.5.2!!! Поздрави !
  13. Извинявам се ако някой го е поствал това досега, допускам че е възможно тъй като има май доста хора във форума занимаващи се с ел китара, но все пак: китарен амп-рак, който е доста добър според мен и напълно безплатен: Fretted Synth Free Amp 3: Fretted Synth Free Amp 2.5 (също много добра предишна версия!): Инфо: http://www.kvraudio.com/get/2426.html Даунлоуд (цял лист с Fretted Synth Audio плъгини!): http://rekkerd.org/fretted-synth/ Поздрави!
  14. abstract iv

    Cubase/Nuendo

    Първо честит нов дизайн на форума ! Ако наистина няма сериозни проблеми с XP това е добра новина! Нещото което ме зарадва пък мен е че май най-после е въведен свястен time-stretching & pitch алгоритъм - Elastic Pro! Винаги съм се дразнил заради смотания стар!!! Малко демо-видео в което се вижда/чува нагледния резултат: Харесва ми също и нововъведеният VST Expression 2 и Note Expression: Има и някои промени по интерфейса, които не ми се струват удачни, като премахнатия background track color: ...но да се надяваме че това няма да бъде оставено така, вече има юзери които реват!!! За мен цената за ъпгрейд от версия 5 ще е само $150 та може и да ги прежаля, даже си имам лиценз и за Halion Simphonic Orchestra ! Поздрави!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.