Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

^^^ В БГ не съм намерил зелено кафе да продават, само такова за отслабване :)  Англия е най-близко и са специализирани магазините и имат богат избор от сортове.

^ Масово кафе се пие заради цигарките. Аз не пуша (вече) и пия кафе само в къщи, много рядко навън!

Редактирано от bluelemon
Отговорено

Ако никога преди не си пил кафе, както бях аз, и опиташ, ще те разтрепери, изпитва се нещо като непрестанна тревожност, неспокойствие, дори тремор на ръцете :) После като свикнеш, действа ободряващо и зареждащо, а и вкусът на мен лично ми е приятен. Но аз не бих (про)пил кафе, ако не беше тонизиращият ефект преди силови тренировки. То от там се и зарибих. Ако човек няма реална нужда, според мен е напълно излишно, даже си е малко позьорско и фасонджийско. Страшно много се изнервям на някакви хора, дето мъкнат едни картончета с по 10 кафета за колегите. Особено като чакаш да си купиш сандвич сутринта и в този момент лелката се занимава с всички тези кафета.

Да, така. :) Разбира се, пил съм, за да установя, че не ми допада и понася особено. И дотам. А и нервната ми система е достатъчно чувствителна, за да имам нужда от кафе. То е пристрастяващо и някои хора не са себе си, ако не са изпили сутрешното си кафе. Не ми допада тази зависимост.

Отговорено

Аз пих кафе веднъж. С 9 лъжици захар. Инак е непоносима гадост.  :yes:

Жуля само неутрален сок и най-вече чайец. Гледам да поддържам разумно количество от 8-10 насипни чая (тензуха няма нищо общо с истинския чай!) и като не съм на работа вкарвам почти по литър всеки ден. Напоследък пазаруваме от един хитър сайт Droga.bg, а фирмата пък се казва Таласъми ООД. С такива заглавия как да не си им фен.  :greenball:

Отговорено

Натуралните сокове са захар в чиста форма. Това говоря за изстисканите от теб. А ако ги купуваш в кутии, идват и с "екстри". В смисъл едно чисто кафе без захар вероятно е по-малко вредно от произволен натурален сок. Мое мнение :D

Отговорено (Редактирано)

BT пробвай кафе с шоколадов бар, вместо със захар. Може да ти хареса.

И има двойно ободряващо действие, ако не броим минуса заради калориите.

Аз имам горе-долу табиетлиски часове за кафе - около 11 и 16 часа.

Но има хора, които казват, че задължително трябва да пият след ставане от сън.

Според мен две кафета на ден е добре за работещи хора, пак е индивидуално и според зависи.

Не е проблем при натоварен ден да стигнеш до 3 кафета.

Но вече 5, да не говорим за 10 кафета на ден си е много.

RATM - да, сещате се веднага за бандата на Том Морело.

Аз имам РАТМ към кафе автоматите.

Да не говорим че пускат негърска пот, а не кафе, но и са виновни да няма

вече ведмствени барчета , с готини мацки които да ти правят кафето.

В София има едно готино италианско кафене - точно на изхода на метростанция Сердика , лявата ръка на статуята на Св. София сочи към него. Там ще Ви сервират квалитено "италианско" кафе и ще оправдаят цената.

Иначе поздрав с Двамата с Боби пием кафе на Уикеда, беше страшен хит преди повече от 10 години.

И да Ви припомня, че онова блудкаво предаване на Гала, което прoдължава да се излъчва се казва - На кафе!!!

Та така на кафе с Гала-алабала.

Редактирано от TONY
Отговорено (Редактирано)

Е, Гала кафето е къде-къде по-добре от да кажем, Драго чая, според мен де, иначе всеки си има вкус. Пък и сладурана винаги е била (пак според мен).

Иначе, какво да кажа - чакам, да дойде денят, в който ще отида до някоя от големите вериги, да си взема 1-2(3?) вида все още непробвано мляно кафе. Вече имам таман 4 различни 250-грамови кафета, които не ми харесват много. Като станат 10-15, сигурно ще се кротна.

Така де, или ще си намеря не твърде скъпо, но вкусно кафе, или ще се пие Нова Бразилия, която не е рекордно вкусна, но е относително приятна и прилично евтина.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Брей че хубава тема (казах ли го вече)? :)

Син лимоне, като си бил барман, каква ти е позицията към капка концентратец в кафето?

Ирландски примерно?

Отговорено (Редактирано)

Ми не знам  :greenball:  най-много да подобри кафето! Малко сметанка отгоре и сгрява в студените зимни дни :) Аз си го обичам чисто с чаша вода. Като бях млад и буен се събуждах с 50мл. коняк и вътре шибваш едно късо еспресо. Става....

355211346_4b0c291e80_b.jpg

Редактирано от bluelemon
Отговорено (Редактирано)

Може да наемем репетиционна!!!

Как го правиш тоя каймак? Всъщност, каква е първопричината за неговата поява. Цедка/налягане/температура или по-скоро самото кафе?

Редактирано от Evtim Djerekarov