Jump to content
Българският форум за музиканти

CyberGene

Mods
 • Content Count

  1,739
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  93

CyberGene last won the day on April 17

CyberGene had the most liked content!

Community Reputation

1,704 Excellent

About CyberGene

 • Rank
  Тежко пристрастен
 • Birthday 10/15/1979

Previous Fields

 • Инструмент
  пиано

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/evgeny-kumanov/sets/selected-1
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Пиано, Класическа Музика, Джаз, Хармония

Recent Profile Visitors

4,228 profile views
 1. Мерси, така наистина ми стана малко по-ясно. На мен също така ми се струва, че голяма част от типичното българско народно импровизиране до голяма степен е такова и заради украшенията, които са много специфични. Не мога в момента да кажа как точно, сигурно има изследвания за това, а аз не съм задълбавал, защото към народната музика имам предимно любопитство през годините, нищо повече, но да кажем ми се струва, че трилерите не са равномерни ноти, които се редуват (както в класическата музика), а са нещо като насложен един тон и полутон над него, който се загтва и за момент звучат заедно, което вероятно е някакъв опит да се имитират певците, които правят украшения по-малки от полутон, но на акордеон или китара това би било по-трудно и затова се прибягва до "трикове". Не знам, може и да не съм прав...
 2. CyberGene

  Crippled Black Phoenix

  Има ли фенове на тая група? Открих я вчера по случайност, изслушах само два от албумите (по-ранните), а имат доста, но дори и така вече ме спечелиха! На места е като Пинк Флойд, много яко! На някого прави ли му се такава музика 😀(предлагам се като клавир)
 3. Не го разбрах това, може ли повече детайли? В смисъл на мен ми е ясно как да импровизирам в джаза с ладове (не че ми се удава добре, но го разбирам като концепция). Мислех, че и в народната музика е нещо такова, но явно не е, както казваш. Може ли на малко по-прост език?
 4. CyberGene

  Цена на пиано

  Много рядко си струват подобни начинания. Особено с такива по-неизвестни марки пиана.
 5. CyberGene

  Не на Страха

  ^ Да започнем от основите: лъжат ни, че земята е кръгла!
 6. CyberGene

  Не на Страха

  Разбирам много добре, че излишната паника и прекаленият страх не са градивни - не просто по отношение на Ковид, а и изобщо. Но начинът, по който да се обърне внимание на това, може да варира от умерен до вресливо-истеричен. Според мен твоят тон макар и някъде по средата, има лек уклон към тенденциозното и макар това само по себе си да е в реда на нещата, страничният ефект е, че увлича чужди мнения към крайностите. Става една излишна поляризация на настроенията. Което не е много по концепцията на форума. Бих затворил темата, но нека и останалите да преценят, особено Рафо.
 7. CyberGene

  Не на Страха

  НОЩ беше разпуснат заради политическия батак в момента. Нищо общо с нещата, които си написал с целия този тон на изкуствено пресилена еуфория и ментална бурлеска. Но то и поначало темата ти още със заглавието са си такива.
 8. CyberGene

  Не на Страха

  Малко като заглавие на жълт вестник си го написал. Ваксиниран е бил преди месец, предстояла му е втора доза. Не знаем подробности все още, не ми се струва редно да спекулираш.
 9. Ами за Rhodes е супер, даже съм свирил по репетиции с него, вързан към MIDI-контролер с хамър механика. За парите си е супер, ефектите са много добри и директно достъпни. Цялата reface серия е много добра и доста се точа на CS.
 10. CyberGene

  Аlesis Q49 vs M-Audio Keystation 49

  Така като чета за какво ти трябва, ще ти свърши работа всяка една клавиатура от 1983 до днес, стига да има MIDI и да работят клавишите. Даже динамика не знам дали ти трябва.
 11. Имам една Yamaha reface CP, която ползвам и за моя играчка, но основно си играе малката с нея. Дори на детето си не бих дал клавиатура без динамика. Даже мисля, че тя основно се впечатлява от динамиката и ръмженето на Роудс пианото, когато блъска по клавишите 😄
 12. CyberGene

  Кафеджии има ли?

  ^ Абсолютно се подписвам под всичко, което си казал. Аз също си моднах доста Ла Павони, смених уплътненията, махнах пластмасовата риза на буталото и я замених с метална, сложих и Бонг изолатора, за който говориш, но там не ми харесва, че леко се гъне при екстракция и го махнах. Тая машина толкова пъти я сглобявах и разглобявах, че вече мога насън да я оправям Много си я обичам, а покрай работата по нея още повече. Но като че ли най-много ме кефи това, че за да стане хубаво кафе иска пиниз и много лесно нещо може да се обърка Иначе с тези модерни машинарии с електрониките всичко е консистентно и предсказуемо, ама скучно. Малко като с винтидж кола срещу модерна.
 13. CyberGene

  Не на Страха

  Майка ми беше в болница на кислороден апарат, после още три месеца вкъщи на кислороден концентратор. Тъстът по подобен начин. Останалите го изкарахме на легло като парцали за една седмица, аз развих и бактериална пневмония, пих антибиотици. Имам познати мой набор, които бяха в болница и все още дишат трудно. Болестта не е измислица и не е лека, достатъчно хора си заминаха вече. Така че тия "не на страха" и прочее конспирации ми идват малко партизански. Но всеки си носи глава на раменете.
 14. CyberGene

  Кафеджии има ли?

  Аз отскоро съм с манометър на ла павонито. Оказа се, че преди съм правел кафето с по-ниско налягане, примерно 6-7 бара, вместо 9. И ставаше едно много меко и с аромат на горчив бадем А аз обичам. Сега го правя на 9, както си трябва и кафето е по-стандартно, с нетолкова наситен ядков вкус. И двете ми харесват. Температурата на ла павонито е магия, нямаш контрол, там има само сензор за налягане, така че е един специален ритуал, при който я пускам и правя на празен ход една промивка още преди да е загряла и задействала... в общи линии е въпрос на тайминг - комбинацията от тая промивка + колкото повече се забавя да направя кафето, толкова по-висока ще е температурата и т.н. Не съм правил конкретни измервания на температурата, но гарантирано кафето става по-горчиво на по-висока температура и по-кисело на по-ниска. Но най-големи разлики получавам от контрола на смилане. Според мен няма да е зле да си вземеш някаква мелачка и да си мелиш винаги преди да правиш кафе, това ще ти даде много голям скок във вкуса от всички други параметри, според мен де, може и да не съм прав.
 15. Честито, много е маниашки и има педалиера като на църковен орган!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.