Jump to content
Българският форум за музиканти

CyberGene

Mods
 • Posts

  1742
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  97

CyberGene last won the day on October 15

CyberGene had the most liked content!

About CyberGene

 • Birthday 10/15/1979

Previous Fields

 • Инструмент
  пиано

Contact Methods

 • Website URL
  https://soundcloud.com/evgeny-kumanov/sets/selected-1
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Пиано, Класическа Музика, Джаз, Хармония

Recent Profile Visitors

4460 profile views

CyberGene's Achievements

 1. Ти от некво майтапчийско клипче си извел теория за упадъка на вселената, човек 🙄 Ще го отдам на ш*****а Ковид изолация. Peace and take it easy ✌🏻
 2. Ноти има от векове, а звукозапис от над 100 години. Изброените музиканти са от по-скорошни времена. Понеже са споменати предимно блусари, а тази музика е импровизационна – ми там няма какво да се нотира. Не говорим за симфонии все пак.
 3. Има и преносими варианти от двайсетина години – популярни са като лаптоп/ноутбук, разгъва се като книга, на батерии и тежат по 1-2кг.
 4. По принцип стари аналогови синтезатори в момента се продават наистина на ненормални цени. Има разни изтрещели маниаци, които дават луди пари. Но не мисля, че някой в България би го купил. Може да се пробваш в eBay.
 5. Преди няколко седмици на път за морето осъзнах, че съм си взел цялата преносима хамалогия за еспресо, но съм забравил самото кафе вкъщи 😀 Купих кафе на зърна от ОМВ, имат два вида, по-скъпият е моносорт от Колумбия, 13лв, ако не се лъжа. Приятно изненадан бях, кафето беше печено 2-3 месеца по-рано и си беше съвсем прилично, тъмно печено – по българския вкус 😉 Очаквах нещата да са много зле. После като се прибрах вкъщи и на Павонито си ставаше екстра. Ако сте закъсали, там е добър вариант: 24 часа в денонощието из цялата страна 😀
 6. Има си тема за търсене на сетове, линк към нея има в първата тема. Предлагат ти се и варианти.
 7. Между другото никой не казва за едни мургави братчеди, които се правят, че свирят на електрическа цигулка. Затова трябва да има регулации на тая дейност, както и минимален праг за “умения”. Не ме интересува кой ще го определя, но по-добре без улична музика, отколкото с измамници и аматьори. Да се сравнява дразнението от нещо непотърсено - шумна музика в парка, където отивам да релаксирам и почивам, като нямам възможност да я игнорирам, т.е. инвазивно дразнение, с това някой да се дразни от мненията ми в тоя форум, предвид че дори има техническа възможност да ме игнорира, е смехотворно ?
 8. Лими, не съм сигурен, че човекът визираше някакви български "величия". Визираше такива като мен, които писаха много критично по тая тема. Чета си отговорите през годините и осъзнавам, че изобщо не съм мръднал от позицията си - по улиците и парковете преобладават некадърници, които замърсяват звуковата среда. Това ми е мнението и няма нужда да го подкрепям с някаква атестация за собствена компетентност или каквото и да е. Може да не съм изобщо музикант. Когато нещо не ми харесва - не ми харесва. Просто и ясно Когато аз смятам някого за некадърник, значи е некадърник. За мен, де. Ако трябва да си коригирам мненията за нещата от живота, защото някой се бил дразнел на тях, значи вероятно проблемът е в съответния човек и най-лесно е да ги пропуска? Освен да има предвид, че не трябва да си споделям мнението, за да не го дразня. Ако е така, да си каже, ще измислим нещо - мога срещу заплащане да не пиша, за да не го дразня.
 9. Мерси, така наистина ми стана малко по-ясно. На мен също така ми се струва, че голяма част от типичното българско народно импровизиране до голяма степен е такова и заради украшенията, които са много специфични. Не мога в момента да кажа как точно, сигурно има изследвания за това, а аз не съм задълбавал, защото към народната музика имам предимно любопитство през годините, нищо повече, но да кажем ми се струва, че трилерите не са равномерни ноти, които се редуват (както в класическата музика), а са нещо като насложен един тон и полутон над него, който се загтва и за момент звучат заедно, което вероятно е някакъв опит да се имитират певците, които правят украшения по-малки от полутон, но на акордеон или китара това би било по-трудно и затова се прибягва до "трикове". Не знам, може и да не съм прав...
 10. Има ли фенове на тая група? Открих я вчера по случайност, изслушах само два от албумите (по-ранните), а имат доста, но дори и така вече ме спечелиха! На места е като Пинк Флойд, много яко! На някого прави ли му се такава музика ?(предлагам се като клавир)
 11. Не го разбрах това, може ли повече детайли? В смисъл на мен ми е ясно как да импровизирам в джаза с ладове (не че ми се удава добре, но го разбирам като концепция). Мислех, че и в народната музика е нещо такова, но явно не е, както казваш. Може ли на малко по-прост език?
 12. Много рядко си струват подобни начинания. Особено с такива по-неизвестни марки пиана.
 13. ^ Да започнем от основите: лъжат ни, че земята е кръгла!
 14. Разбирам много добре, че излишната паника и прекаленият страх не са градивни - не просто по отношение на Ковид, а и изобщо. Но начинът, по който да се обърне внимание на това, може да варира от умерен до вресливо-истеричен. Според мен твоят тон макар и някъде по средата, има лек уклон към тенденциозното и макар това само по себе си да е в реда на нещата, страничният ефект е, че увлича чужди мнения към крайностите. Става една излишна поляризация на настроенията. Което не е много по концепцията на форума. Бих затворил темата, но нека и останалите да преценят, особено Рафо.
 15. НОЩ беше разпуснат заради политическия батак в момента. Нищо общо с нещата, които си написал с целия този тон на изкуствено пресилена еуфория и ментална бурлеска. Но то и поначало темата ти още със заглавието са си такива.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.