Jump to content
Българският форум за музиканти

bluelemon

Members
  • Мнения

    1245
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    20

Всичко публикувано от bluelemon

  1. https://www.facebook.com/bluelemonofficial/ търси вокалист! Пловдив! Информация, контакти и музика може да намерите на страницата на групата. 🍋🤘
  2. Открих едно видео от Хилса, на който имахме честта да участваме тази година. Авторско парче, което се надяваме скоро да запишем. Не обръщайте внимание на жегата 😅
  3. Здравейте, приятели! С изключително вълнение ви представяме първото видео и сингъл на Blue Lemon - Breakaway. Музика: BlueLemon Текст: Васил Кумчев Blue Lemon : Огата - вокали, дайре Димитър Бозевски - китари Огнян Колев - бас, вокали Ивайло Христов - ударни https://www.facebook.com/bluelemonofficial Запис, микс и мастър : http://sunshine.7edem.com https://www.facebook.com/Sunshine-productions-369825667692,#NaskoDiStefano Видео: https://www.flashgate.co/ https://www.facebook.com/FlashgateLtd Със съдействието на https://sergiyata.bg/ Специални благодарности на : https://www.facebook.com/lubengrozev и нашите семейства и приятели. Може да го гледате на Facebook страницата ни или в Youtube - https://fb.watch/c0qNjNWThY/
  4. Надяваме се скоро да го запишем както си му е реда. Blue Lemon - Just Break Away ?
  5. bluelemon

    Blue Lemon live

    (Click the image) ?
  6. То няма много части останали. За спомен ще си ги оставя. Иначе се готви едно 100 ватово, а в краен случай 50. Още го умувам. Напролет обаче.
  7. Ами точно де, отговора се съдържа във въпроса ти - "нелошия амп". А и лош и нелош е доста субективно мнение в зависимост от потребностите. В стоковия вариант трябваше да го продам, а не исках. В крайна сметка го моднах, но оригиналната схема не позволяваше да изкарам хубав клийн без генерални промени. След моята намеса стана непродаваем и така до горното положение. Спестих си кутия и шаси, да. В момента ампа е звяр! Само да ми остане време може и да запиша някой семпъл.
  8. Съвсем набързо да се включа. Преди няколко месеца си го взех, обаче като че ли ми се щеше повече. Много рано брейква, а аз исках чист канал. Стоково е супер за практис, но с педалчета отред не ми хареса. Освен всичко е доста шумно особено като се поусили. Вече само кутията е на пиви. Преработил съм го по схема на matchless spitfire. Ползвал съм платката с цоклите за лампите, жаковете, потенциометрите (хубави японски потове), окабеляването в захранващата част и т.н. Нов захранващ траф от радио с лампово изправяне (5ц4с съм ползвал), изходния е от MV3, дросела е от лампов телевизор. Комбото дойде със селешчъна и общо взето е това. Специални благодарности на адаша dimi metalhammer! Доволен съм какво се получи. Много готин чист канал, динамично и чувствително на пипане. Тия дни ще го пробвам по на сериозно с борда отпред и с външен кабинет. Рокинрол!
  9. Тя работата май умре ама да кажа. Моя грамофон е дуал и е с по различен дизайн на рамото. При сони, а сигурно и при доста други модели настройката на тракинга е закачена за противотежестта. Ето една снимка където се вижда супер лесно и ефективно решение.
  10. Нямах предвид натиска на иглата, а грамажа на контратежестта нужен за баланса на рамото в хоризонтално положение! Не съм се задълбочавал какво е рамото на този точно грамофон, но варианти има. Иначе да, всяка доза си има натиск по спецификация, който трябва да се съобрази.
  11. Според мен можеш да измислиш нещо на струг или от друг грамофон. Не е ключов момента с тежестта. Трябва само да нагласиш баланса на рамото. Нямам регистрация да разгледам снимките, но си е направил месингова тежест - https://www.audiokarma.org/forums/index.php?threads/need-help-finding-a-yamaha-counterweight.345684/ Като от картинката по долу. Правилния грамаж (не е нужно да е точно до грамче), диаметър и едно стопорно винтче и си ти.
  12. Да се запиша. Сдобих се с фъзчето от един колега. Тези дни ще го пробвам по-обстойно.
  13. Уау, те цените са ужасни. И като сложиш и доставката хич не ми харесва. Ако някой има излишни 47uF 500V 2бр., 22uF 450V 3бр., 2200 35V 2бр. съм навит да взема. Ровичкам си Пивито Класик и реших филтровите да сменя. В краен случай ще слагам радиални и ще им удължавам краката ако се наложи. Малко бушменско ама от сърце.
  14. Аз да питам набързо. Някъде в БГ мога ли да си купя що годе читави аксиални кондензатори?
  15. Твърдо НЕ. Ширмован кабел не е за тази цел, по няколко причини. Кабелът трябва да бъде двужилен, многожичен, с добра изолация. В зависимост от мощността и дължината, може да е 1.5mm2, 2, 2.5 и нагоре. В случая добър избор ще е 2х2.5mm2 за пълната мощност(100вата) и дължина до 10м. Ако ще се използва с MV3, и дължината е 0.5 ... 3 метра може да се използва 2 х 1.5mm2. Жаковете трябва да са добре избрани, че повечето евтинджани са калпави и създават проблеми. Това го е писал човека, който няколко теми по надолу има благодарствена тема за него. Мисля спокойно можеш да му се довериш. Имам два такива кабела от може би 6-7 години и не са мръднали. Дано да няма аудиофили тука че стана страшно!
  16. Пойвай смело и нямай грижи! Няма да имаш проблеми.
  17. Като един пълен професионалист! И парцала е мноо як!
  18. Да се запиша набързо! Пътува насам!
  19. И аз да се похваля с последната ми дъска. Планирам един fuzz да бодна, но още се ослушвам.
  20. Свърши ми кафето миналата седмица и още не беше дошла поръчката ми с новата стока. То в Пловдив една пекарна има и си взех малко да изкарам докато дойде. Ами кисела работа. Е точно затова днес ми пристигна MONSOONED MALABAR Green и BRAZIL IPANEMA YELLOW CATUAI. В събота на тераската като го пекна и съм в играта. Спрял съм се на няколко сорта които много ми харесват и си поръчвам по половинка от такива които не съм пробвал. А и е голям кеф да си го изпечеш и на другата сутрин прясно прясно да си го свариш. Освен това цялата къща мирише на кафе и рокинрол!
  21. Абе слагайте червена точка като пускате такива видеа. Може да има детска аудитория. Чиста Кафефилия е туй
  22. Има за хвалба ама няма време Nux Roctary, Wha-то е ясно - full modified! DIY holey board и sommer cable spirit XXL по цялото трасе. По нататък още
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.