kolio_k Публикувано Януари 30, 2012 Публикувано Януари 30, 2012 Сравнение между 4 овърдрайв/бустер педали. Отдясно на ляво широкопопулярния N-audio Firesound :-) Xotic BB Preamp MB Fulltone Fulldrive 2 Mosfet Maxon OD9 http://youtu.be/iK9L1yGW7KE Engl Thunder 50 - clean and crunch channels Shure SM57 Gibson Les Paul Standard Надявам се да ви хареса и ще се радвам на всякакви коментари!! 2 Цитирай
shtur4o Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Супер! Кольо както винаги прекрасно демо за сравнение. То да му е драго на човек да си слуша. На мен най-ми допадат ( за моя си вкус) ББ-то и на Ники Файър-а. Другите са си.... тюбскриймъри ПП: Кольо, да не ми се обидиш сега - често го правиш този номер от бързане по клавиатурата. Производителя на FullDrive II Mosfet е Fulltone. На Ники фирмата е ясно, че почва с "N". Казвам го, щото понякога съм се лутал доста търсейки инфо за ефектче със сходно име с...нещо друго. ----- ModEdit: Ремонтирани са забележките в заглавията, тенкс мистър ОстроОко! Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 (Редактирано) Абе ти какво пипнеш все ще звучи Не си включил класиката BOSS SD1,то е до усилватели,говорители.. Последната ми идиотия като звук е маршъл блусбрейкър2 в буст режим преди бос-чето,което е с драйв на 4,резултата е ясен -свириш леко - клийн,с повече атака - драйв,е не за метъл.. едит,говориме за лампови усилватели,които с гейна качват изкривяването все пак. Редактирано Януари 30, 2012 от Hillbilly Цитирай
musicman Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Определено Firesound-a не отстъпва на големите имена. На мен само Мофсет-а не ми е по вкуса всичко друго звучи много добре. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 30, 2012 Автор Отговорено Януари 30, 2012 (Редактирано) Благодаря ви за коментарите, радвам се че демото ви е харесало. Както се чува, наистина Файърсаунда не остъпва по нищо, че и отгоре, на най признатите производители на пазара Хилбили, благодаря много нямам подръка СД1, в Пловдив ми е @shtur4o Как ще се сърдя друже, то аз съм си пълна блейка, а този път и бързах . Благодаря , че ми обърна внимание Ако някой модератор се завърти, много бих искал да помоля да оправи имената на педалите да не лъжа хората! много , много благодаря предварително Редактирано Януари 30, 2012 от kolio_k Цитирай
shtur4o Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Кольо, сетих се нещо, дето отдавна исках да питам - този BB preamp MB , като е с пот за средите намален до край ( или почти до край), звучи ли напълно аналогично със стандартния BB Preamp или си е различен педал? Цитирай
DYLGIQ Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Страхотно демо, както винаги! Като горд собственик на Файърсаунд тройката много ми се искаше да го сравня с точно тези драйвове и дори обмислях да си ги купя след поредния пристъп на GAS. Е, сега вече няма нужда да се бъркам - след това демо съм сигурен, че нямам нужда от тях - Файърсаунда ги бие отвсякъде, поне за моето ухо. Благодаря ти, kolio_k, току-що ми спести има-няма 1000 лева... Цитирай
synchu Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Shoot out-а е супер На мен все още всички ми харесват (като че ли Maxon-a най-малко).... тъжно... (не за друго ами заради 1000-та лева ). Firesound-a e супер - това също е ясно Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 30, 2012 Автор Отговорено Януари 30, 2012 Благодаря за редактирането @DYLGIQ Радвам се, че съм бил полезен @shtur4o BB Preamp MB звучи идентично с BB Preamp със среди на около 11 часа Цитирай
shtur4o Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Мерси Кольо. След 6-кратно прослушване моят фаворит е ББ-то. Нооо....както винаги егати цената. ПП: МодЕдит-а направо кърти! Обзалагам се, че е бил Цецо. 1 Цитирай
gos Отговорено Януари 30, 2012 Отговорено Януари 30, 2012 Страхотно демо както винаги , моята класация е следната : 1.BB Preamp 2.Firesound 3.Fulltone 4.Maxon 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 31, 2012 Отговорено Януари 31, 2012 И аз нещо подобно. Firesound & BB Preamp повече ми харесаха от другите, Фуллтон-а повече от Максон-а. Цитирай
разбойник Отговорено Януари 31, 2012 Отговорено Януари 31, 2012 Ще си пъхна носа където не ми е работа (басист съм все пак), но нали отчитате, че с друго оборудване и друго задкитарно устройство (Кольо както обикновено свири убийствено) резултатите като предпочитания могат да са различни? Иначе и на мен BB и Firesound ми харесват повече от другите два ефекта в това видео. 1 Цитирай
DYLGIQ Отговорено Януари 31, 2012 Отговорено Януари 31, 2012 За мен видеото не е класация, а полезна база данни - който има уши, да слуша! Надявам се никой не си мисли, че с едно от тези педалчета ще звукне като Кольо 2 Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 31, 2012 Отговорено Януари 31, 2012 ^ съгласен! Кольо, и тук да ти благодаря за готиното демо. Хубаво е да видя къде измежду останалите бутикови ефекти се намира моя хайван 1 Цитирай
Recommended Posts