Jump to content
Българският форум за музиканти

gos

Members
  • Мнения

    147
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    7

Относно gos

  • Рожден ден 12/21/1970

Previous Fields

  • Инструмент
    китара / хармоника

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

gos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

78

Обществена Репутация

  1. gos

    Фретборд

    Сетих се нещо ,ако си взел китарата втора ръка ,не се знае предният и собственик с какво е мазал фингърборда . По принцип кленовият се почиства само с леко влажна кърпичка ,но няма проблем и с Пронто за дърво ,без лимонови масла и други.
  2. gos

    Фретборд

    Имах преди доста години Squier Classic Vibe '50 , тази китара е вероятно най-добрата от китайското им производство . Не съм усетил подобен проблем ,погледни прагчетата може да имат нужда от полиране .
  3. Да и аз мисля,че е Орфей . Преди година ми мина една такава през ръцете, но в нея няма масив всичко е ламинат и звучи отвратително. Става за стената !
  4. Да се похваля и аз с едно антично парлорче,произведено от A.MONZINO & FIGLI през 1907 година. За звука нямам думи , китарата резонира с всяка нейна частица.
  5. Мартин е легендарна компания в изработката на акустични инструменти и може да си позволи да продава китара от ламинат за подобна цена. Има кой да я купи заради логото ,което стои наглавата .Освен това не сравнявай нашите финансови възможности с тези ,които имат американците. Кремона не са ориентирани към високия клас дори не са и към средния,но да приемем ,че към средния. Инструментите ,коити правят в съотношение цена-качество са на супер ниво,изобщо не се съмнявай. С две думи,ако искаш добра китара на ниска цена това е Кремона.
  6. Честно казано не разбирам добре въпроса ти. В какъв смисъл лютиери и компании пробутват китари от ламинат, в описанието на инструмента си пише солид топ и т.н. Ако не пише значи е от ламинат,досега не съм срещал измама от подобен тип. Разбира се добре е,ако може да си позволи начинаещия да си вземе китара със солиден топ,макар да се съмнявам ,че изобщо ще усети разлка от ламинат. Относно това как да разберем дали дадена китара е с масивен топ , може да се разбере лесно на китара ,която не е боядисана ,а е само с лак .Гледа се резонасния отвор там където е изрязан ,ако е дърво жилките минават през целия разрез,ако е ламинат жилките прекъсват и се вижда как е слепен като вафла. Всеки начинае не е длъжен да свири на инструмент от масивно дърво ,има много прилично звучащи и от ламинат. Ето какво имам в предвид , на първата снимка топа на китарата е от ламинат ,а на втората е от масив.
  7. Като гледам грифа отзад какъв е клена , с такъв и Скуаяр няма да направят 100% китаец.
  8. Аз използвам тези на Vox AC 30 и съм доволен . http://www.voxamps.com/amphone
  9. Абсолютно съм съгласен с ciriljhonson , но ако преди това не е имало този проблем както казва колегата ?
  10. Едно парлорче Harley Benton CLF 200, китайците са се раздали нямам никакви забележки . Единственото ,което направих е да отпусна тръс-рода и леко полиране на праговете , а относно звука е супер .Като цяло отлично попадение .
  11. Опитай малко да го разхлабиш ,обратно на часовниковата стрелка - максимум четвърт оборот . По принцип веднага реагира ,ако не изчакай час,два и ако трябва още малко го мръдни .
  12. Не се притеснявай ,че си изхвърлил силикагела ,тук на морето дори сме привилегировани от влажността за инструментите . При мен влажността се движи между 45%-60% , понякога е малко повече , но не много . Имам акустична Ayers повече от 10 години ,изцяло от масив стои окачена на стена , няма никакви проблеми . За тези , които ги съхранявам в кейс пък направо нямат мърдане даже тръсроуда с години не се налага да го коригирам . Евентуално , ако живееш в "Гръцката махала" там влагата е малко в повече .
  13. Наскоро се сдобих с една непретенциозна и евтина травел китара , която всъщност като цяло много приятно ме изненада .
  14. gos

    Yamaha JR-1 или Fender MA-1

    На мен до 10-та позиция ми е ок , ако не ти са много дебели пръстите няма да имаш проблем ,но щом Мартина ти е бил удобен значи всичко е наред . Да поръчката е през Musicworld .
  15. gos

    Yamaha JR-1 или Fender MA-1

    Не съм пробвал нито едната нито другата , преди месец когато си търсех травел китара също се бях спрял на Ямахата в последствие се отказах заради мненията в Томан , които не са много ласкави за този модел . Поръчах си Harley Benton Custom Line CLGS-10S ,която е с масивен топ от смърч ,но докато нашите направят поръчката тя се изчерпа . Тогава си поръчах Harley Benton DS-10 Mini изцяло от ламинат ,топ от смърч царги и дъно от махагон ,гриф махагон с накладка розово дърво ,мензура 568мм. , нът 43мм. Когато пристигна бях много приятно изненадан от звука и цялостното усещане ,свири се много леко струните са 010-047 качеството на изработка също е на добро ниво , съвсем малко трябваше да пропиля долния край на праговете ,за да не задират полирах ги и китарата стана супер . Онзи ден и сложих мост и нът от кокал звукна осезаемо по-добре . Пиша всичко това ,ако се решиш хвърли и един поглед цената за това ,което получих е смешна 58 евро . Отзивите за тази китара също са на двата полюса , със сигурност трябва и доза късмет за да уцелиш читав инструмент както се случи при мен.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.