Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. CyberGene

    CyberGene

    Mods


    • Points

      1

    • Мнения

      1835


  2. Evtim Djerekarov

    Evtim Djerekarov

    VIP listed


    • Points

      1

    • Мнения

      8667


  3. yamaha

    yamaha

    Members


    • Points

      1

    • Мнения

      1320


  4. canev

    canev

    Members


    • Points

      1

    • Мнения

      91


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 11/06/23 във всички области

  1. @Продуцент Благодаря ти, точно от това имах нужда! @Baby Thomas @Koobenot Благодаря!
    1 point
  2. Ами, 9 е нещо като стандарт. Аз съм успявал да извлека хубаво еспресо и на 5, но по моя вкус, на около 7 излиза най-плътно, при около 35-40 секундна екстракция, заедно с 5-те секунди на преинфузията. Иначе, мисля, че има машини, следящи дебита, които правят точно каквото описваш.
    1 point
  3. Не съм чел много по въпроса, може и да откривам топлата вода (no pun intended), но в последно време на La Pavoni-то си почвам с 9 бара, но понеже струята се увеличава, ако задържа на същото налягане, отпускам налягането постепенно до 6, за да поддържам постоянна тънка струйка, т.е. интуитивно си представям, че максимизирам времето, в което водата преминава през смляното кафе, за да извлече колкото се може повече от него. Не съм правил сравнения дали реално има полза от това, но толкова плътно и мазутено кафе като това, което става, не съм пил почти никъде 😀
    1 point
  4. PRS си имат техния си звук. С уговорката, че е трудно да се описва с думи кое как звучи, това, което аз чувам (и заради което ми харесват) е повече хармоници, по-шарен е звука. Не е чак супер плътен и фокусиран и типично "хъмбъкерски", така да се каже. Телекастър тип чак - не бих казал. Но то уши и мозъци различни... Не съм чувал тяхна китара с друга марка адаптри обаче. Това, което бих направил е да проверя дали осхемата и кабеляването са като хората, да няма нещо сгрешено. Малко вероятно за щатски модел, но не невъзможно и плюс това е относително лесно да се направи. Проблемът е че има различна информация и вероятно и различни версии. "Отварял" съм 3 PRS-а и всичките имат различни цветове на нек и бридж адаптера, даже първия го бях вързал грешно по инерция и незнание/непроверка. Та пипал съм китайските модели на Тремонти, щатските Тремонти също, някой от видовете 8515 (мисля че през годините имат модификации) - отново китайски и щатски вариант. Всъщност може и корейски да са евтините, да кажем че са азиатски. Всичките имаха различни цветове на нек спрямо бридж адаптера. Схемата, която си закачил показва и за двата адаптера червения като "сигнал" (hot), но едната китара, която правих беше Mira (пише я под схемата) и фабрично беше с адаптри, където черния и белия бяха "сигнал", не като на схемата два червени. 8515 имат бял и черен съответно за нек и бридж. Имам също два вида противоречащо си инфо че белия е на бридж, черния на нек, както и точно обратното. Може и да са сменяли нещо през годините. Защо изобщо им трябва да ги правят различни - никаква идея нямам, нито виждам логика, ама... така са. Затова според мен е най-добре да се проверят. За да не се окаже че имаш някакво паралелно или дефазирано свързване. Последните, които слагах (и за които си празя снимков материал), бяха тези 8515 TCI от снимките. Бридж адаптера е с "горещ" бял, нек адаптера е с горещ "черен". Май... Най-добре да се провери всичко.
    1 point
  5. ^ Аз имам вкъщи такава Филипс машина (само че е модел 5400) която взех доста намалена. И въпреки това бих казал че не си струва парите. Избрах модел с LatteGo приставката за да прави сама пяна, за приятелката, тя пие само купичино. На вкус според мен го докарва. Аз много-много кафе с мляко не пия, но съм забелязал че след като е направено с пара на пяна придобива един доста специфичен вкус който е по-различен отколкото просто да си сипеш прясно мляко в кафето. Плюс - всичко е автоматично. Минуси: Пяната въобще ама въобще не е толкова гъста и плътна като капучино направено от бариста в заведение. Нямаш опцията някога да ползваш кран за пара, ако вземеш с lattego приставка, само това е - избираш модел със или без и няма как да смениш приставката. Приставката трябва да се мие след всяко ползване - напълно обезсмисля автоматизацията. Има машини които сами правят пятан, но каната с млякото е отделно, да си я държиш в хладилника, може би това е по-адекватния вариант. Примерно в офиса имахме някакво Делонги, горе-долу два пъти по-евтина машина. Носил съм си кафе от вкъщи и на вкус Филипса го прави по-хубаво. Кафемелачката на Филипса е по-тиха (не съм замервал децибели но все пак си е шумна, може да те събуди сутрин). Помпата на Филипса е неприемливо шумна предвид цената, и съм виждал много по-евтини машини които работят по-тихо. От една страна - пълна автоматизация. Ставаш сутринта, натискаш едно копче и имаш хубаво кафе. От друга страна - иска си поддръжка (чистене и смазване на групата, чистене на машината вътре където се закача групата) която е доста досадна като дойде време. Тъй като вкъщи сме само двама, отпадъчното кафе хваща мухъл докато машината каже че е пълна. Мен чеснто казано не ме кефи. За тези пари има голям избор, и има дори еспресо машини със автоматична мелачка. За някои е досадно да плакнат ръкохватката след всяко кафе. За мен е МНОГО по-досадно да чистиш и да смазваш групата на робота, дори и да е веднъж на два месеца. И машината заема прекалено много място. Ако ти трябва машина за само две-три кафета на ден просто няма смисъл от такъв робот. В офиса където сме 50 човека има логика.
    1 point
  6. Блендите можеш да ги вкараш и ръчно само трябва да ги имаш на лист.
    1 point
  7. За да не изглежда, че в темата си говориш сам, ще взема да се включа и аз. Вероятно ще ти върши работа, но не разчитай много на този 3D бутон. Освен това е възможно да имаш известни проблеми със сдвояването, понеже знам, че не четеш много коментарите на потребителите.
    1 point
  8. Разгледай YouTube каналът на DylanTalksTone, на много човешки език ги обяснява нещата, примерно ей това клипче за теория на потенциометрите.
    1 point
  9. Ясно е, че всеки има различни критерии, кръгозор, стилов афинитет, личен вкус и т.н., но класацията е откровено малоумна. Мисля дори, че е по-трагична от предишния Top 100, който бяха... изсрали... Освен типично надценените им любимци (от сорта на Джак Уайт), "еднодневки" с една песен и половина или някакви анонимници, които дори комшиите в квартала им не ги знаят че свирят на китара, се наблюдават меко казано покъртителни липси или недомислици в подредбата като: 237 Jennifer Batten 205 Eric Johnson 197 Nuno Bettencourt 186 Steve Lukather 136 Joe Perry 131 Dimebag Darrell 127 Steve Vai 105 Slash 99 Tosin Abasi 96 Mark Knopfler 94 Joe Satriani 75 Ritchie Blackmore 61 John Mayer 35 Eric Clapton 33 Brian May 28 David Gilmour По-надолу не съм ги броил като недомислици, очевидно е невъзможно да се подредят "правилно", но пък беше пълно с някакви излишни (поне сред първите 30) хора. А липсват имена като Andy Timmons, Gary Moore, Guthrie Govan, Paul Gilbert, Steve Morse, Yngwie Malmsteen... BTW включени са 50 мадами (нещо твърде кръгло, ще каже човек че са гонили бройка), което не е зле (или пък неочаквано с оглед тенденциите напоследък), но едно 90% от тях са изсмукани от пръстите колкото да се включат девойки в списъка. Очевидно има поне 5-10 дами от сорта на Дженифър Батън, Лари Бразилио или Нили Брош (последните 2 даже ги няма в списъка), които свирят за трима, но ако някой ми покаже 50 на брой мадами да свирят по добре от Гътри Гован или Анди Тимънс ще си призная, че съм в грешка. https://www.rollingstone.com/music/music-lists/best-guitarists-1234814010/andy-summers-3-1234815076/
    0 points
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.