Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  210

Baby Thomas last won the day on June 26

Baby Thomas had the most liked content!

Community Reputation

3,575 Excellent

1 Follower

About Baby Thomas

 • Rank
  Professional Hater
 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

7,495 profile views
 1. Най-добре някой наблизо до теб, понеже изпращане на бас напред/назад по куриер доста ще завиши цялостната сума по ремонта и не е особено рентабилно. В тоя ред на мисли може би е добре да пишеш откъде си. Инак не е сложно да се направи от някой, който често се занимава с това.
 2. Явно нещо е дефектна схемата, или поне това което се е получило (може да е объркан някой кабел след модификациите). Прегледай внимателно всичко, ако нямаш схема - намери от нета или си начертай и започни една по една да проверяваш връзките.
 3. Винаги можеш да си направиш. Но напрежението, което иска там, е 9волта, а батерията вероятно пуска 5. През Мини ЮСБ порта не може ли да се захрани, такива кабели поне има навсякъде и готови...
 4. Baby Thomas

  Behringer DD400 различен тон?

  Преди време бях купил един подобен Бери ефект, ей тъй за спорта и понеже беше супер евтин. Нещо 6-в1 беше, дилей, хорус, фленджър, ривърб... Ужасна работа, на изхода оставаше половината китарен тон (включен или не). Ако и този е същия... горещо НЕ ГО препоръчвам на никой. ;)
 5. Baby Thomas

  Въпрос за MV3

  Много точно си го беше написал, просто някой спи. ;)
 6. Baby Thomas

  Behringer DD400 различен тон?

  Първо че нищо не се разбира, второ какво общо има променливотоков адаптер като ефекта работи с 9vDC, трето няма вариант при който с батерия (нова) да е по-зле. Вярно, ще държи 30-40 мин., но...
 7. Baby Thomas

  d.Effect

  Въпреки неясната ситуация покрай измисления вирус, групата усилено се готви за участие в предстоящия Ruse Summer Festival 2020. Денят е неделя, повече инфо:
 8. Baby Thomas

  Waveslave

  Въпреки неясната ситуация покрай измисления вирус, групата усилено се готви за участие в предстоящия Ruse Summer Festival 2020. Денят е събота, повече инфо:
 9. Като не е акустична каква е? Електрическа? Има няколко вида китари, които са все акустични. Не само тези с метални струни са такива.
 10. Няма никакво значение с кой конектор ще е. Аз по-скоро бих взел стерео-стерео жак варианта, че може да се ползва и другаде ако дотрябва.
 11. Baby Thomas

  Volume pedal

  Зависи какво искаш да правиш точно, държи се различно на различните позиции. Ако е преди драйв стейдж (от ефект или преамп на усилвателя) плавното подаване на сигнал от волюм педала увеличава постепенно гейна. Ако е в луупа - имаш същото количество гейн, само е по-тихо. И както каза колегата - трябва да се съгласува типа на сигнала с този на волюм педала.
 12. Baby Thomas

  Noise gate pedals

  Аз си трая, понеже беше написал да не ти се казва, че не ти трябва такъв педал. Но щом настояваш за отговори... Не ти трябва нойз гейт. Супер глупав "ефект". Аз свиря рок и метъл и не ползвам гейт. П.П. С правилния амп няма нужда от нищо между кабела и усилвателя, всичко включено по трасето само пречи и яде сигнал.
 13. Така си е. Моят е от средната хубост PL-Plus E Series 2. Иначе те имат един корав модел с огромен тороид вътре и амнайсе намотки, който следи входното и изходното напрежение и превключва различни комбинации на първична/вторична намотка, за да доставя винаги оптимално напрежение. Проблемът е, че е голямо, ТЕЖКО и СКЪПО. Още по-добър вариант е една японска дивотия, която се ползва от някои световни светила като тея от AC/DC. Беше с цифрово управление и точност до 1 волт, обаче е още по-голямо и тежко плюс това цената... 15к в долари май, ако помня вярно. Не е много като за нас сякаш.
 14. В репетиционната сикупихме някакъв нескъп стабилизатор, понеже захранването е странно и на моменти сме измервали 250 волта. Джаджата е някаква си китайска марка, 2 кВата. Идеята ѝ е да пази от прекалено високо напрежение, пикове... И след закачането ѝ обаче се е случвало да премигва всичко и да се рестартират някакви цифрови дивайси (което вероятно е от прекъсване на ел. захранването, а устройството май не пази от такива), така че не знам колко точно пази и в каква посока... Освен това имам устройство от т.нар.тип power conditioner на известната марка Furman. На хартия пази от високо напрежение, пикове, разни шумотевици чистело уж... Не съм имал грижи с него, но там, където го използвам, и без него не се наблюдават странности. Давах го обаче за проба на сцена с гадно осветление, вкарващо шум, и не помогна изобщо. Май единствената му файда (спрямо разклонителите със защита от 35 лева) е, че след токов удар можеш да го ресетнеш и използваш пак, а не да го изхвърлиш. Не казвам, че не вършат работа, обаче малко е мъглява ситуацията... Май трябва да се измисли стратегия с тестове и измервания и да се види в коя ситуация коя джаджа как помага (или не).
 15. Не съм ползвал е-барабани, но вероятно дръм модулите имат Aux вход и позволяват да включиш слушалки/колони, откъдето да излизат и двата сигнала (Aux входния + барабанния). Виж какво пише в описанието на моделите, към които си се насочил или пък в упътванията им. Няма такива програми - нито да вади само дръм трака, нито да оставя само него. Но можеш да намериш мултитрак песни (каквито вадят от игри като Guitar Hero, Rocksmith), където трак по трак можеш да пускаш спираш каквото си искаш. Трябва ти някакъв DAW, но може и с безплатното Audacity, което е дървеничко, но ще свърши работа. От тези игри има цялата дискография на Металика и РХЧП да речем, както и множество други песни.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.