Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,634
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  179

Baby Thomas last won the day on June 27

Baby Thomas had the most liked content!

Community Reputation

3,463 Excellent

1 Follower

About Baby Thomas

 • Rank
  Professional Hater
 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

6,798 profile views
 1. Baby Thomas

  Тема за слушалки

  Повечето хора са си откровено "глухи", потвърдено след множество проби с колеги в офиса Аз също мразя напомпен бас и като купувах Superlux 681 си избрах този модел (имат 3, с различно EQ), дето е най-флат. На един колега купихме съседните, дето имат повече бас и за мен е доста тегаво, а и нереално да се слуша с тях (не за миксиране, просто за слушане на музика на работа). Него обаче изобщо не му пречи и повече ги хареса тях.
 2. Baby Thomas

  Тема за слушалки

  Пиши как е Суперлукс-а, тоя модел не съм го тествал, но съм чел че става. Тия Роланд като дизайн учудващо доста приличат на Sony MDR7506...
 3. 5F1 е поне 5 пъти по-лесен за направа, направо е детска играчка. Особено ако няма "своеволия" (разбирай модификации спрямо фабричния) и се следват готовите лейаути. Може би най-лесно е да се купи кит, има и видео клипове как се сглабят такива китове (TubeDepot.com да речем). Иска се сръчност при работа с инструменти, измерванията, дупченето на шаси, кадърното запояване е много важно, окабеляването... И е доста по-бавно, трудно и скъпо отколкото изглежда. Първият никога няма да стане перфектен, както всичко в живота си иска занимавки, проби, все нещо няма да доизмислиш, постоянно трябва да се учиш и т.н. Най-важното е да се внимава с високите напрежения, които са характерни за ламповите апаратури!!!
 4. Носиш си кабел и микрофон, слагаш си го както си знаеш/искаш и се закачаш в миксера. Има си и по-специални стойки/рамена и други чалъми за фиксиране. Озвучителят гласи гейна и нивото и това е. С читави амп/кабинет никой озвучител досега не е казал, че звучи зле или недобре, напротив. За разлика от някак директно, само като видят и почват да смятат дали им стига стажа за пенсия. Най-много да помолят да върнеш баса една чертичка или нещо такова. Ако си с проц - честито! "Момент да извадя менюала на страница 74 и да препрограмирам 15-те си пресета, след няма и 40 минути съм готов".
 5. И за мен е несериозно групи като Металика, Скорпиънс и т.н. да свирят пред десетки хиляди с някакви процчета и да звучат увяхнало, но го правят. :) Гледал съм горния клип, има добри идеи, но главното за мен е как звучи в крайна сметка. Доста от групите, използващи моделиращи/профилиращи/симулиращи джаджи грухтят и използват 8-струнки в дропЩ. Което е спорно дали е китарен звук. Всеки си преценява кое му е по-важно - да звучи добре или да му е леко и удобно. Двете заедно с един и същ гиър - няма как да се получи. Koobenot попита защо процчетата се дънят и се опитах да обясня защо.
 6. @Koobenot - защото процесорите не стават за сериозно свирене. Те са играчки, да разучаваш ефекти/ампове, да си тренираш в къщи и т.н. Дори мега скъпите АхеФХ и т.н. издишат пред сериозен амп+каб+майк. Последните три компонента са задължителни за сериозен китарен звук. Което и да махнеш от тях и започва да си личи, представи си като махнеш всичко. Знам че има банди, дето ги използват на живо. Леко, удобно, предвидимо, но звучи зле. Достатъчно концерти посетих, където още докато почнат и се чува, че свирят някак директно. И като си направиш рисърча се оказва, че нямат амп+каб+майк. Примери много. И още - все по-често се срещат "китаристи", които се занимават с какви ли не симулацийки в къщи и супер разпалено хвалят тоя тип техника, без обаче да са свирили на сериозен амп с кабинет. Включително се стига до малоумни твърдения като "А, пробвал съм усилвателя Х, много е смотан. Имам симулацията в Кемпера". Обаче да застанеш срещу реалния амп с кабинет усилени подобаващо изобщо не е същото като да пръцкаш със симулацийки и слушалки/монитори. Тия дивайси си имат своето приложение, но за сериозно свирене, особено на живо, където всичко си личи много повече - не стават.
 7. Baby Thomas

  Not the typical kid's band: ;)

  Someone on-line: Thrash is dead! These dudes: Hold our juice boxes...
 8. Това важи не само за свирене с флоор проц, ами и за МИДИ контролирани системи или пък програмируеми луупъри (тип ГигРиг). Сещам се за два основни метода: Типични бленди използвани на много места (примерно на банка 0) + няколко по-особени и рядко използвани на следваща/и; Всяка банка за отделна песен с 2-3-5 пресета (колкото са нужни). Първият е подходящ ако имаш да речем клийн, драйв, соло бленди, които използваш в 90% от времето и вече за някоя особена (примерно интро с тремоло) на втора/трета/етц. банка. Организацията вече зависи и от това колко и какви бленди имаш, колко често и в какви комбинации ги използваш. Вторият вариант се използва от активно концертиращи по турнета с фиксиран сетлист. Първа банка - първа песен, втора банка - втора песен и т.н. Като се използва правилото пресет А да е клийн, пресет Д лийд и вече зависи какво изисква песента - слагаш между тях. Нещо такова. Мен ми се струва разточително и сложно за програмиране, но уж намаляло възможностите са грешки. Зависи обаче какво позволява проца/контролера. С 10 банки и 50 песни репертоар очевидно няма как да стане работата. :) Аз скоро точно си правих реорганизация на пресетите и подредбата, защото новата педалиера има различен брой копчета, спрямо досегашната, и след 4 версии уж го измислих. Две банки от по 5 пресета, които включват Clean+Acoustic, Clean+Chorus/Delay, Drive+Acoustic, Drive+Wah, Drive. Като първата банка е с по-тежък драйв канал за по-тежки песни, втората с по-лек за по-лежерни. И освен това отгоре имам няколко бутона, достъпни от всяка банка, които са Lead+Delay и още 3 за конкретни песни с някакви особени ефекти/темпо. Тези могат и да са на отделни банки, но тъй като покрай тях се използват и някакви клийн/драйв пресети ще станат твърде много банките (още 3-4), затова ги направих така. Но това вече си зависи и от възможностите на педалиерата/проца.
 9. Тепърва мисля да направим. Исках да завърша всичко с все табелки, за да не са половинчати видео семплите, така да се каже. :)
 10. Baby Thomas

  Свързване на Zoom G5 n с UX2 Line6 ?

  Горната жица изглежда ОК. Може и китарни ако имаш някакви парчетии, примерно патч кабели за ефекти. Първият вариант на Line 6 ми е малко странен. Сигнал предназначен за мониторни колони (би трябвало да е линеен) в инструментален вход - нищо хубаво не вещае. Но пък какъв е сигнала на този изход не е много ясно, трябва да се чете из менюалите, ако пише. Мен при всяко положение ми се струва, че нищо добро няма да излезе от цялата работа. Това са си "самосиндикални" процесорчета, предвидени да се ползват по-скоро самостоятелно. Но пък не ти пречи да тестваш.
 11. Не знам за какво говорите, колега...
 12. Baby Thomas

  Свързване на Zoom G5 n с UX2 Line6 ?

  С два моно кабела, подходящи за линеен сигнал, можеш да свържеш изхода на Зулума (където пише Monitor Speakers) с най-крайните два жака (където пише Line Input L / R). Би трябвало да се получи.
 13. И вече завършен с панелите и всичко:
 14. Според мен си внушаваш, че 2-3-5 пласта от различни материали ще имат по-голяма файда. Конкретно "каменна вата обвита в плат, пък отгоре ще върна пирамидите"... за къф чеп?!?!? Прочети как комбинациите от материали влияят на ефективното звукопоглъщане (има измервания на различни комбинации и "сандвичи" от вата/гипсокартон), какво правят вълните като минават (или не минават) през различните материали, защо се слага рехав плат, защо е добре да има разстояние зад панелите и т.н. Аз съм ги чел някога колкото да имам обща представа, не помня точно и не мога да ти дам точно инфо, но виждам, че грешиш за някои неща.
 15. От Динакорд си купуваш Sommer Cable + Neutrik и си бетон. Към 28 лева излиза 3-метров кабел, който гарантирано е супер високо качество! 80 лева, 90 лева... Глупости на търкалета, плащаш само табелката. П.П. Кабел без обявени на опаковката (или в нета за същия модел) параметри - не ги гледай изобщо. IMHO...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.