Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,659
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  183

Baby Thomas last won the day on September 12

Baby Thomas had the most liked content!

Community Reputation

3,486 Excellent

1 Follower

About Baby Thomas

 • Rank
  Professional Hater
 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

6,922 profile views
 1. Baby Thomas

  Най-грозната китара

  Нов лауреат...
 2. Baby Thomas

  Ibanez RG421 vs Voggenreiter

  Тазгодишният вариант явно е от някакви алтернативни дЪски: Body material: 2013–2018: Mahogany 2019: Meranti Fingerboard material: 2013–2017: Rosewood 2018–2019: Jatoba Не твърдя, че е по-добре/по-зле, просто констатация, понеже се спомена, че е от махагон. Voggenreiter има всичко, но най-вероятно нищо няма да става за нещо. Слагам я по-ниско от Entry Level. Ямахата е общо взето най-нисък клас. Надали е нещо особено, но не са и лоши евтините Ямахи от това, което съм пипал. Ibanez-ът е по-нагоре в класациите, тъй като най-евтините им серии са разни GIO/GRG. Вероятно е два пъти по-скъпа от предходните модели... Зависи колко опит имаш, на какво свириш, колко си сериозен...
 3. Baby Thomas

  В търсене на струни...

  Ако ще купуваш китара с цел ъпгрейди на всичко - недей. Нищо няма да стане. Пробвано и от мен лично и от много други хора. Няма да звукне като истинска. Роб Чапман скоро имаше даже точно такова видео. Наточиха една Харли Бентън от най-евтините с всичко възможно най-яко. Цената излезе 1200 евро и звучеше средна хубост at best. За същите пари "фабрична" е много по-добре. Не казвам, че ъпгрейдите са безсмислени, ама да са 1-2 дреболии, дето не са и много скъпи - как да е. "Пълна промяна" обаче си е само пари на вятъра и е по-добре да се инвестира в по-висок клас инструмент. Звукът далеч не е само адаптер и жица, колкото някои да се опитват да убеждават точно в това.
 4. Baby Thomas

  Въпрос за адаптери

  Ако искаш отговорите да са по-полезни питай по-детайлно. Мисля се подразбира, че "обратен" може да означава няколко неща...
 5. Щом е капсулован най-вероятно няма да може да се отвори/преправи/затвори културно. Освен ако не му измислиш някаква нова кутийка, ама и да не хлопа вътре... ТАЗИ тема е за подобно преправяне на бръмчащ адаптер, не е мега сложна интервенцията, но ако не си държал поялник трудно ще стане.
 6. Baby Thomas

  Въпрос за адаптери

  "Обратен" може да е като магнит, като фаза, свързан паралелно... Резултатите са различни и варират от "интересно" до "гнусно"
 7. Нали точно така се беше гътнал един преди години, като хвана майк стойката и... Темата и видеото още са налице ТУК.
 8. Baby Thomas

  В търсене на струни...

  Не става дума за 7-струнни, то е съвсем друго. Аз дори за ДропС се замислям за баритон, че на тези 25.5" малко не им пасва. Но сравнително малко неща свиря в този сторй и не е особено рентабилно. Нещо 27/28" ще ти свърши работа за ДропА, има модели... на Чапман или Ола китарите... хвалят ги по принцип.
 9. Baby Thomas

  Въпрос за адаптери

  JB & Jazz/'59 си е супер комбинация. Достатъчно "тяга" имат без да са супер пренапомпени. И са много отчетливи, което винаги е важно. На едната китара имам 59/Custom Hybrid, който е малко по-рехав от JB. В скоро време планирам да си взема Alternative 8, който е с Алнико 8 магнит и звучи много интересно. За TB-4 и SH-4 си прав, еднакви са освен в размера си. С уговорката, че тия бриджове не са "тремоло", защото не правят ефекта тремоло.
 10. Baby Thomas

  В търсене на струни...

  Jackson SL2 ли е това? 25.5" скала за ДропА?!?!?
 11. Baby Thomas

  В търсене на струни...

  Music Division имат една сравнително нова марка, която предлага и тотално къстъм сетове. Stringjoy. Момчетата от магазина ми казаха, че могат да поръчат и тук такива поръчкови, по индивидуални заявки. От фирмата обаче има изискване за поне 5 сета от "размер", така че за един-два комплекта няма как да стане. Не съм ги пробвал още, но планирам.
 12. По принцип трябва трипроводна инсталация. Чувал съм, че някакъв криминален несигурен метод да се направи и с двупроводна, ама... я сработи, я не и тогава къф е смисъла...
 13. Структурното окабеляване е под всякаква критика!
 14. Скоро и аз не съм, но преди доста пъти съм поръчвал какви ли не щуротии. Добавяха доставка 10 лева от .ДЕ, което не е голям проблем за почти 200 лева джаджа.
 15. Musicworld имат три съседни модела, питай дали ще зареждат Мини. Могат да ти докарат от Томан. https://www.musicworld.bg/bg/search?q=Katana&go.x=0&go.y=0&set=0
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.