Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,759
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  214

Baby Thomas last won the day on September 16

Baby Thomas had the most liked content!

Community Reputation

3,587 Excellent

1 Follower

About Baby Thomas

 • Rank
  Professional Hater
 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

7,668 profile views
 1. Baby Thomas

  Предложение

  Имаш ли идея колко разрешителни, пари за наем и кабели/микрофони за озвучаване трябват?
 2. От Wikipedia, по истински случай: "През соца high-end дърва за огрев са били продавани оформени като различни музикални инструменти."
 3. Нищо им няма, 99% гаранция. Вярно е, че кондензерите се държат по-добре при системна употреба, отколкото при седене, обаче нови съвременни кондензатори да заминат за 12 г. не ми се вярва...
 4. Baby Thomas

  Wrapping ТОМ струник.

  Това е нещо като екстремна версия на вдигането на т.нар. tailpiece. Ъгълът, под който струните слизат към този tailpiece става по-малък и оттам струните се усещат малко по-меки. Аз поне за това знам, че се прави. Може да има и други причини...
 5. Baby Thomas

  Лампи на Blackstar HT 5

  Ампът не е изцяло лампов, но все пак и лампата (предусилвателната) играе роля в гейна, така че смяната й ще окаже влияние. Най-вероятно положително, понеже фабричните в 90% от случаите са смотани. Крайната също ще има влияние, вероятно в по-малка степен, но все пак не е ясно какъв боклук са сложили. Може и да са вече подменяни с по-добри (ако си го взел употребяван). Знаеш ли какви са сегашните? Единият ми евтин усилвател дойде с някакви китайски нонейм лампи и звучеше меко казано отвратително. Точно тенекиен беше звука! Сложих истински и излетя в Космоса. От новото производство най-много ми допадат Тунг-Сол, но са и най-скъпи. ЕН също стават. JJ е супер на късмет - един път са добри, друг път трагедия. Но са и най-евтини. Най-добрият вариант е да имаш кутийка (или приятел) с различни лампи и да тестваш. П.П. Сега погледнах схемата, отвратителна работа. Има 400 транзистора, опампа и диода, не знам за какво са сложили тея лампи вътре изобщо... 🤐
 6. Най-добре някой наблизо до теб, понеже изпращане на бас напред/назад по куриер доста ще завиши цялостната сума по ремонта и не е особено рентабилно. В тоя ред на мисли може би е добре да пишеш откъде си. Инак не е сложно да се направи от някой, който често се занимава с това.
 7. Явно нещо е дефектна схемата, или поне това което се е получило (може да е объркан някой кабел след модификациите). Прегледай внимателно всичко, ако нямаш схема - намери от нета или си начертай и започни една по една да проверяваш връзките.
 8. Винаги можеш да си направиш. Но напрежението, което иска там, е 9волта, а батерията вероятно пуска 5. През Мини ЮСБ порта не може ли да се захрани, такива кабели поне има навсякъде и готови...
 9. Baby Thomas

  Behringer DD400 различен тон?

  Преди време бях купил един подобен Бери ефект, ей тъй за спорта и понеже беше супер евтин. Нещо 6-в1 беше, дилей, хорус, фленджър, ривърб... Ужасна работа, на изхода оставаше половината китарен тон (включен или не). Ако и този е същия... горещо НЕ ГО препоръчвам на никой. ;)
 10. Baby Thomas

  Въпрос за MV3

  Много точно си го беше написал, просто някой спи. ;)
 11. Baby Thomas

  Behringer DD400 различен тон?

  Първо че нищо не се разбира, второ какво общо има променливотоков адаптер като ефекта работи с 9vDC, трето няма вариант при който с батерия (нова) да е по-зле. Вярно, ще държи 30-40 мин., но...
 12. Baby Thomas

  d.Effect

  Въпреки неясната ситуация покрай измисления вирус, групата усилено се готви за участие в предстоящия Ruse Summer Festival 2020. Денят е неделя, повече инфо:
 13. Baby Thomas

  Waveslave

  Въпреки неясната ситуация покрай измисления вирус, групата усилено се готви за участие в предстоящия Ruse Summer Festival 2020. Денят е събота, повече инфо:
 14. Като не е акустична каква е? Електрическа? Има няколко вида китари, които са все акустични. Не само тези с метални струни са такива.
 15. Няма никакво значение с кой конектор ще е. Аз по-скоро бих взел стерео-стерео жак варианта, че може да се ползва и другаде ако дотрябва.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.