Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,853
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  227

Baby Thomas last won the day on March 30

Baby Thomas had the most liked content!

Community Reputation

3,673 Excellent

1 Follower

About Baby Thomas

 • Rank
  Professional Hater
 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

8,025 profile views
 1. Не е въпрос дали на някой му харесва или не. Просто в рапа нито някой пее, нито някой свири. Тей че няма как да е музика. Колкото шаха или дартса са спорт.
 2. Дискусията от горния линк е за рап/хип-хоп, откога това е музика?
 3. Baby Thomas

  Marshall AVT50 Combo Модове?

  Това е транзисторна играчка, каквото и да го направиш... Лампата с тея напрежения е повече за украса и тя...
 4. Има начини, но са доста неефективни. И ще е доста скъпо. И общо взето няма смисъл.
 5. Baby Thomas

  Студийни Монитори

  По дънните платки не слагат видео контролери от 10-тина години, понеже почнаха да ги интегрират в процесорите. На дъното имаш изходи за монитор, но трябва процесорът, който инсталираш, да има графичен контролер. Xeon обаче нямат. Така че единствен вариант ти е с друга "външна" графична карта.
 6. Baby Thomas

  Студийни Монитори

  Щях да предложа да извадиш графичната карта за тест, ама с тоя умрелия Ксеон дето няма един видео контролер в себе си... Вземи от някъде някаква каква да е друга видео карта за проба.
 7. Може би трябваше да уточниш в първия пост, че това е пресет за гадно смесен бекинг трак или нещо такова. Освен това бих пробвал 2-3 други плъгина, точно такъв проблем с графично ЕКю не би тръгнал да оправям. Даже изобщо не се сещам масово да се ползва някъде в микс/мастър процеса (това не значи, че е неправилно). Динамично ЕКю или Мултибанд компресор вероятно ще свършат по-добра работа.
 8. Baby Thomas

  Студийни Монитори

  На мен ми се струва, че е нещо кьопаво захранването към интерфейса (или самия той нещо да се прави на интересен), а не че мониторите са проблемни или кабеляците. Обаче не мога да измисля адекватно решение или идеи за проба... Компът звучи като да е с качествени компоненти, такъв интерфейс имах и не е създавал проблеми... Супер досаден за "отстрелване" и отстраняване проблем.
 9. Не отричам казаното по-горе относно това, че всяка песен си е отделна и не може да се прави на конвейр. Абсолютно вярно си е! А първият скрийншот или е шега или материалът е УЖАСНО смесен (ако предположим, че някой ти го е пратил за финални корекции/напудряне). Да режеш 18дБ на 100 херца... не мога да си представа даже в каква ситуация би било удачно. В мастър секцията толкова сериозна корекция е... меко казано нечовешки много. Там дори 3-4дБ корекция си е значителна и ако има нужда от повече това не говори добре за резултата от предходните процеси (запис/микс).
 10. Baby Thomas

  Квартално студио

  Чак пък да няма как... С панели, вати и т.н. не може, но ако се направи стая в стая, за да не се предават вибрациите, могат да се получат нещата. Само че е доооста по-сложно, скъпо и време/трудоемко и вероятно няма смисъл предвид идеята/задачите на проекта. Но може. В краен случай и една безехова камера може да се спретне...
 11. Baby Thomas

  Квартално студио

  С лентови записи... само ядове ще берете. Нямам личен опит, но доста народ из нета го твърди, а и е логично. За да стане работата ти трябват калибрации, чаркалаци и поддръжка, която няма кой да ти я направи. И ако ги намериш тия неща ще ти излезе повече от златно всичко. Отделно файдата ще е 1-2%, които не е ясно дали някой ще чуе предвид качеството на апаратура/помещение/свирня/смесване... Преди година-две имаше клипче с Rob Scallon, в което опитваше да записва на някаква лентова машинария и покрай това споделиха доста интересно инфо около процеса.
 12. Baby Thomas

  Кафеджии има ли?

  Гледаш къде се намира джаджата, то си пише: Горното е .ДЕ, долното е като го видиш през .com (те са вързани различните еБей сайтове и като си логнат и си добавил нещо в Watch List можеш да го виждаш и от другите "версии"). За Гъбко - като се регистрираш ти дават инфо как да получаваш пратки на техен адрес. Оттам насетне купуваш нещо в еБей (и не само), плащаш с твоята си карта, но адрес за доставка даваш техния адрес в .ДЕ, където те го получават. Имат ежеседмични курсове до БГ и като пристигне тук можеш да си го вземеш от офиса им или да ти го доставят с Еконт до някъде. В първия вариант плащаш само услугата им, която в случая ще е вероятно ~3 лева. Във втория плащаш им услугата им с наложен + самата Еконт доставка, което ще е примерно 3 + 5 лева.
 13. Baby Thomas

  Кафеджии има ли?

  От .DE няма никакъв проблем с митници и такси, понеже са в ЕС. Идват за 5-7 работни дни. Ако цената е двойна... малко не е ОК. Но ако от Китай са да речем 10 евро, от .ДЕ 12-13 - аз предпочитам да си взема оттам и да си спестя всичкото чакане и евентуални неприятности. Плюс това може през Гъбко да се докарат ако директният шипинг е висок.
 14. Baby Thomas

  Кафеджии има ли?

  Това са китайски обяви, само са пуснати в немския еБей. Най-вероятно ще ги има и в .сом, на английски, но дори и да ги няма - се тъя. Проблемът е най-вече в безкрайното чакане оттам (буквално месеци), както и реалната възможност да се наложи обикаляне по митнически гишета и чудесии + допълнителни таксички. Аз лично от китай спрях да пазарувам преди години, твърде многонеизвестни и почти никаква файда - почти всичко го има и в еБей.юк, правят си "филиал-складове" и цените са 95% същите. Лошото е, че и оттам се насраха нещата (поне засега)...
 15. Baby Thomas

  Въпрос относно Marshall CODE50

  50W транзистори не е чак мега силно и би трябвало да можеш да го нагласиш да се ползва в домашни условия. Подозирам... (не съм пипал този модел)... че всеки пресет е запазен с доста голяма стойност за силата на звука (Volume). Поне в някои Line6 моделинг ампове е така - цъкнеш пресет (или друг модел усилвател) и е усилено айде да не е на МАХ обаче много, на 70-80% от максимума. Като пипнеш Volume потенциометъра (пък и този за Gain) и "се оправя". Имай предвид, че това са усилватели с цифрово управление и при извикване на даден пресет се активират стойности за гейн, ЕКю, волюм, етц. каквито са запазени в пресета, а не каквото показват потенциометрите! Но когато пипнеш някой пот се променя стойността да е сочената от потенциометъра. Понеже не съм сигурен, че се изразих добре, ще дам напримерно следния пример за пример... Пускаш го свириш нещо си на пресет Clean+Chorus (примерно), намалил си волюм на 25% и е долу-горе с адекватна сила; Сменяш следващ пресет Crunch Rhythm - силата на звука скача много. Въпреки че Volume пота сочи 25% активираният пресет е с ниво да речем 65% за Volume, така че "аналоговата" стойност на физическия потенциометър се игнорира; В момента, в който го преместиш се подава сигнал, че нивото вече е 24% (примерно) и силата на звука спада до предходното ниво. Не казвам, че в този Маршал е точно така, но нищо чудно. На Line6 Spider играчките работи така и е изключително досадно. Решението според мен е да си направиш твои пресети с каквито нива ти звучат подходящи за твоята ситуация.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.