Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,810
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  225

Baby Thomas last won the day on January 3

Baby Thomas had the most liked content!

Community Reputation

3,647 Excellent

1 Follower

About Baby Thomas

 • Rank
  Professional Hater
 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

7,875 profile views
 1. Може и аз нещо да не разбрах като хората, но от един от постовете останах с впечатление, че ще слагаш магнит(и) в dummy бобината. Тя задължително не трябва да има магнит(и).
 2. "Височината" на нъта можеш да измериш след като сложиш каподастър между второ и трето прагче. Така струната ще контактува в нът прореза и второ прагче. Можеш да измериш разстоянието от долната част на всяка струна до първо прагче. Трябва да са еднакви, обаче не помня наизуст приемливия диапазон. Подпъхвайки отрязани парчета от струни можеш да определиш и колко е приблизително височината (ако нямаш специализирани пластинки). Обаче "проблемът" (ако имаш изобщо такъв) надали е от това. Огледай внимателно и седлата на бриджа, даже ако ти се занимава завърти някои седла меджу басови/солови струни...
 3. От "15-Line Out" на Маршалетката пускаш една най-стандартна китарна жица и я включваш в "11-Line Inputs" на интерфейса. И гледаш в Scarlett Mix Control дали и какъв сигнал ти влиза. Ако фунцкионират нормално трябва да стане. Пробвай също да вземеш сигнал и от "13-Preamp Out", който идва накъде от преди крайното стъпало. Линейния изход вероятно е същия като този за говорител, но с доста по-ниско ниво (известен още като Slave Out). Оттам вече как ще си го пуснеш да се вижда/чува/записва в DAW е въпрос на настройка на интерфейса.
 4. На осцилоскоп нищо няма да видиш освен аплитуда, евентуално със спектрален анализатор може и да стане. Имам мерак да си взема такъв, но като видя цени от няколко хиляди на старо и ми минава мерака.
 5. Доколкото знам тези новите ТС ефекти не са със стандартни "аналогови" суичове и байпаси...
 6. Доста по-сложно е, отколкото звучи на първо четене. Имаш няколко адаптера, различна ориентация, различни параметри... Не е толкова просто като да вържеш още две жици и да стане. Поне ако се търси качествен резултат.
 7. Baby Thomas

  Избор на нов усилвател до 800 лв.

  Абсолютно не съм съгласен! Един лампов амп ако е направен като хората ще те зарови. Това, че тук-там трябва да се смени някоя лампа (което е консуматив, както струни/палки) или след 15-20 години някой кондензатор не значи, че са ненадежни или боклуци и т.н. Има буквално милиони Маршал/Фендър и какви ли още не, които бачкат и се ползват идеално, въпреки, че са на 40-50 и повече години. А и някои от тях са далеч от добре направени. Тия АхеФХ и т.н. колко време според теб ще ги ползваш? Кой ще ти го ремонтира извън-гаранционно? Колко хиляди ще сипеш за новата версия, която ще пуснат след 2-3 години? И накрая най-важното - не звучи като лампов усилвател, какъвто се стреми да имитира. 🤠
 8. Baby Thomas

  Преходи USB и S/PDIF

  Процесор, който има USB, просто разполага с вграден аудио интерфейс. Вероятно малко по-"елементарен" от самостоятелен и/или скъп такъв, но в общи линии е същото. Добавен е, за да не ти се налага да купуваш отделен дивайс, ако записваш само китара и ползваш бекинг трак (примерно). Знам, че Лайн 6 имат такива модели, включително с вход и за микрофон. Вече ако решиш да записваш многоканално барабани или цяла група - за там си трябва сериозен интерфейс. Но за повечето домашни занимания такъв проц, с който да си вкараш 2-3 китарни и бас трака (или и вокал, ако имаш модел с майк вход) и после да си наредиш малко МИДИ дръмс - такъв проц е напълно достатъчен да си свършиш всичко сам в къщи. Този WordClock е за синхронизация на повече от едно цифрови устройства. Не съм му отделял особено внимание, защото не съм качулил твърде много и различни устройства. Те и по дефолт си се разбират през S/PDIF, поне аз когаго съм се занимавал...
 9. Baby Thomas

  Избор на аудио интерфейс

  При директния мониторинг сигналът не минава през компа (това намаля латенцията); чуваш го директно от входа в мониторите/слушалките. В зависимост от сетъпа може и да е неприложим, но в някои ситуации може да се използва и е полезен трик.
 10. Baby Thomas

  Избор на аудио интерфейс

  Според мен от друг интерфейс има смисъл ако ти трябват повече "екстри": допълнителни вдове/изходи, по-добро рутиране на сигнали (например отделни миксове за основен и слушалков изходи), директен мониторинг (полезно при запис в определени ситуации)... Според мен доста новости се пускат само за да има какво да се продава. Както при смартфоните. Както няма да чуеш разлика между 110 и 120 dB SNR, така няма и да видиш разлика между 320 и 400 ppi (излишно много точки на дисплея) или някакви гръмки мегапиксели на "камерата".
 11. Baby Thomas

  Преходи USB и S/PDIF

  Процесорите (99% от тях) са цифрови и преобразуват сигнала първо в цифров (след входа) и после в аналогов (преди изхода). Има някои ефекти с analog dry path, при които част от сигнала минава (уж) необезпокояван, но в повечето случаи си се конвертира. Тоест ако имаш стандартен проц и вземеш сигнал от аналоговия им изход и го вкарал в интерфейс - ще имаш сигнал Guitar -> A/D -> D/A -> A/D -> DAW.
 12. Baby Thomas

  Какъв Ви е Chain-a? Моля снимки!

  Абсолютно не е вярно. Тоя процесор какъв е? Има ли преамп част или само ефекти? Може ли да се изключва преамп частта? Как е вързан? Преди комбото? По 4-кабелния метод? Имаш ли и използваш ли ФХ Лууп от комбото? Процът има ли релета и луупове за ефекти? Имаш ли отделен switcher/looper за управление на ефекти?
 13. Baby Thomas

  Какъв Ви е Chain-a? Моля снимки!

  Така зададен въпросът... буквално има десетки варианти да се включат нещата и никой може да не е откровено "грешен". Зависи какво имаш, как искаш да ги ползваш, кое ти харесва като звук, какво управление имаш...
 14. Baby Thomas

  Знаете ли как ?

  Добрей! Само дето няма жица... За да се вижда клипа директно в поста трябва да пейстнеш линка като прост текст, но мисля трябва да разкараш всички допълнителни... атрибути ли се казва... в линка, да остане само ютюб.ком\watch?v=BTwoAxEwYSg. В твоя линк имаше още нещо отзад, махнах го и стана.
 15. В момента си играя с един МюзикМен клонинг и по принцип е серийно свързан, има цъкалка и за паралелно свързване на намотките му. Паралелно е с по-ниско ниво и "хапе" по-малко. И двата варианта вършат работа, в различни ситуации да речем.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.