Jump to content
Българският форум за музиканти

Baby Thomas

Mods
 • Content Count

  8,696
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  197

Baby Thomas last won the day on January 10

Baby Thomas had the most liked content!

Community Reputation

3,535 Excellent

1 Follower

About Baby Thomas

 • Rank
  Professional Hater
 • Birthday 11/11/1977

Previous Fields

 • Инструмент
  AllTube AppleMac

Contact Methods

 • Website URL
  http://BabyThomas.name
 • ICQ
  28495543
 • Skype
  BabyThomas

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Русе

Recent Profile Visitors

7,124 profile views
 1. Туй ръчните CNC рутери са голяма работа.
 2. За тренировка на координация и всякакви "основни" бийтове, брейкове, цели песни и т.н. няма проблем, ще вършат работа. Ако се запалиш винаги можеш да комбинираш с ходене в репетиционна, където има акустичен сет. Имай предвид обаче, че не са безшумни. Има си тракане по гуми/пластмаси и предполагам, че си се чува от комбиите отдолу да речем. Не съм свирил с електронни, само един път пробвах някакви евтини в магазина за 2-3 минути. Доста странно е, но ако не си свирил на акустични (както в случая) това няма особено значение. Имаше една добра серия клипчета на един Ютюб фен, точно за обезшумяване в апартамент, меш кожи, тихи чинели, двоен под с тенис топки ли беше... и какви ли още не дивотии. И една от целите му беше да не се разори човек. Ако искаш потърси, обаче не се сещам кой беше, че да ти дам насоки...
 3. Тук ги пише чарковете, но май има различни версии на бриджа, така че проучи да не са различен размер нещо. MCI не един път сме ги питали за резервни части и нямат, нищо че са официален представител/вносител. Не беше много скоро, така че ако искаш опитай, може нещата да са се променили. Аз лично съм купувал чаркалаци за Ibanez бриджове от Динакорд и Томан. И преди вече доста време от IbanezRulez (някъде в США беше)...
 4. То принципно фретборда си е без лак. Освен разните кленови Фендъри... Мажа си с лимоненото Дънлопче аз, от почти 20г.. Няма грижи, супер чисти и подхранва. Но най-добре да се консултираш с лютиер, за да си по-сигурен. За тия стоманени вълни скоро разбрах, че не са много добра идея. Защото падат миниатюрни частички и малко по малко залепват по разни магнити на китарни адаптри и/или говорители. И после чистенето било ужас. Особено ако много ги използваш, примерно да си майстор/лютиер/работилница. Дори имало вариант (макар шансът да не е огромен) да попаднат някакви частички покрай намотката на говорителя и да се надере и попрецака. Колко точно е вярно не знам, нямам такъв опит. В твоя случай ако стръгнеш 5 пъти на една китара надали ще се случи нещо особено. Но е добре да се има едно на ум.
 5. Всеки е имал, най-вероятно. И аз имах една, хем скъпа. Като напънеш с болтовете да стегнеш грифа... все някой ден ще цъфне.
 6. На запис е съвсем друго! Когато си свириш ти с кабинет в стая/репетиционна/клуб не си залепен за кабинета слушаш говорителя от 2-3 см, както е сложен майка.
 7. Baby Thomas

  Избор на процесор

  Избери някой, който поддъръжа импулси, ще ти даде най-читав звук и възможности за настройка.
 8. Може и да съм го писал, но нищо. Преди 3-4 месеца като избирах кабинет наредихме 3 бройки от различни производители, всички с еднакви китара/кабел/амп/настройки и говорители в кабинетите. Разликите бяха драстични!!! Вероятно си прав, че друг говорител би направил по-голям процент разлика, спрямо тази между кутии с еднакъв говорител, но... може би да е 60%/40% съответно за говорител/дървения. Доста различно си звучат! Дори само типа монтаж на говорителите (преден или заден) играе голяма роля(примерно Diezel 212 FV и Diezel 212 RV, на които всичко друго им е 1:1).
 9. Кабинетът има огромно значние, самата дървения (материали, конструкция, изработка) - също! Преди време купих един празен кабинет Palmer след като гледах доста добре записано сравнение между него, Харли Бентън и един ТТ кабинет (всички с V30, еднакво озвучени и т.н.). Палмър звучеше най-добре. Плюс за мен е и факта, че говорителите се монтират отпред. По-добре свири от другите два, които имам/имах. За евтин кабинет е супер! Лейни не съм чувал обаче, така че не мога да дам акъл за този твоя модел. Голям проблем е да се избере кабинет и/или говорители. Ясно е, че от гледане на клипчета не мога да се придобие достатъчно добра представа за нещата, но поне дават някаква идея. За съжаление масово сравненията в Ютюб са малоумни. 90% са някакви директни софтуерни/процесорни мазни, които не дават никаква реална представа за нещата. Или са с гиър за 300-400 лева. Оставяме настрана зле изсвирените и зле записаните... Примерно някакъв сравняваше да кажем V30 vs Greenback като използва импулси?!?!?
 10. На теория всичко оказва влияние, ама... Тествай с/без батерия и прецени.
 11. Да видим какво ще измислим с тия хитри изходни трафчета...
 12. Baby Thomas

  Звукозапис

  Само за аудио - не ти трябва кой знае колко нов/мощен комп, зависи колко и какви плъгини ще слагаш. Примерно идващите с Logic са сравнително леки, но ако забучиш няколко iZotop-а... Ако ще използваш софтуерни инструменти обаче работата става дебела, защото искат доста памет/процесор/бърз диск...
 13. Чипове много, далеч не всички са цифрови. Всички транзисторни ефекти и усилватели имат чипове. TL072, JRC-4558 и т.н. са операционни усилватели, няколко транзистора нагъчкани в един корпус. Нищо цифрово няма в тях, съответно и в продуктите, които ги използват.
 14. Е значи имаш лампи за проба. Извади от тях една 12АХ7 предусилвателна и я слагай последователно на всяка от V1, V2, V3 позициите в Енгъла (замествайки неговите 1 по 1). V4 е сплитера, който вече си тествал при опита със сигнал в Луупа. Така като смениш до избушената - ампът ще свирне нормално. И ще си 100% сигурен, откъде е проблема. П.П. Гледай надписите, за да не объркаш предусилвателна 12АХ7 с някоя друга, Бугерата има за крайна един съседен модел... 12АХ7 и ЕСС83 е едно и също.
 15. Най-вероятно някоя лампа е цъфнала. Нямаш ли резервни за теста? 🤭 Виж как е сигнала след луупа - включи китарата там директно или с някакъв ефект. Ако звучи що-годе добре (ще е по-тихо) вероятно проблемът е в някоя преамп лампа. Или още по добре друг преамп, включително пак от амп/комбо става. Ако пак е странно - може да е някоя от крайните. Това е най-вероятното и е сравнително лесно за проба. Ако не е от лампи трябва да се отваря, мери и изследва от майстор.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.