Jump to content
Българският форум за музиканти

wiseppman

Members
 • Posts

  273
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

wiseppman last won the day on April 19

wiseppman had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar, audio&video soft

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/rockevolution2015/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BG

Recent Profile Visitors

1696 profile views

wiseppman's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

124

Reputation

 1. Между другото аз работя с това. Гадно ми е, че на лаив работи само с iPad, но студийно се спрявя добре.
 2. Много трогателно... с умиление и аз, сигурно като много други, си спомням всички малки и големи стъпки към мечтите си. И накрая компютрите промениха всичко... и хайде наново, за добро или зло. Но все пак зависи и от музикантите и тяхното си оборудване.
 3. Ако Ви харесва да си свирите с бекинг тракове- може да погледнете и моя канал. Понякога слагам и известни песни с акорди и текст.
 4. Стана въпрос за ХR миксер - ето как съм настроил моя:
 5. Focurite има едно предимство- всъщност 5 вътрешни миксера (зависи с колко входа е, аз със +Pre - 16 канала). Това означава, че може да пренасочваш към външни джаджи (еха, халове и др.) и да връщаш паралелен сигнал. Също така има голямо удобство- вкарва отделно сигнал от компа- YouTube, плейъри... Ето как изглежда моя:
 6. Признавам си- не съм певец. Не съм и поет. Но това е все още в суров вид. Правих я в стил ирладска балада (обожавам ги)- дано се е получило. Чакам мнения. Ако Ви е интесесна бекинг трака е в канала ми в YouTube:
 7. Китаристите не са цигулари- един звук- и това е... Защо клавиристите ще изполват хиляди (да, хиляди) звуци, а ние да не използваме и по-различно звучене. Трябва ли да си умрем със звуците от 60-те?
 8. ^ Сега като го гледам 😞- трябва да има запетайка след "разбрали" (подчинено изречение). Предстявайте си го така.
 9. Аз отдавна си свиря с процесори. Най-доволен съм HELIX-а (Helix Rack и педалиерата). Купих си хубави пресети и IRs-и. Ставаше въпрос за VST-та- купих си и Helix Native. Така вече съм си свикнал със звука- харесва ми и ме задоволява. Ето един лаиф- свиря директно в PA и с Variax. Естествено записа е кофти- от камерата:
 10. Пънка, май не сте разбрали не е само за клошари!
 11. И аз сигурно ще дойда (90%)
 12. Е, все пак има разлика. FRFR високоговорителите са предназначени да звучат добре с всеки звук и във всяко пространство, докато студийните монитори са предназначени за критично слушане – трябва да можете да чуете звуковите несъвършенства, за да можете да ги коригирате. Има зависимост с отдалечеността за слушане. Студийните монитори за за близко слушане, докато при FOH има FullRange но в зависимост от разстоянието някои честоти отслабват, затова в добре проектирана PA система се налагат корекции, затова не са FlatResponce пък и често са си многокомпонентни- отделни ууфъри, среди, високи, управлявани с кросовъри и т.н. Аз използвам китарни синтезатори и преди ползвах акустични усилватели, за да имам пълен честотен обем. Сега използваm и IRs с FRFR активни монитори до мен. Така се чуствам удобно с познатия звук зад гърба и се надявам на озвучителя за останалото. Не знам дали го обясних добре, но в резюме- FRFR ще ви трябва за синтезатори, процесори с IRs или специализирани усилватели (най-общо казано).
 13. Какво е FRFR? Почти същото като PA високоговорител или монитор, но с пълна честота и плоска реакция (FRFR) и осигуряват точно това. Те са предназначени да дават неоцветен, чист звук. Точно както всеки китарен усилвател осигурява уникален тон, FRFR мониторите са обратното. Осигуряват точно и еднакво ниски, средни и високи, в никакъв случай V-shapped.
 14. FRFR (Full Range Flat Response) има голямсмисъл ако ползваш по-модерен саунд, синтезатори за китара или някой от големите- Helix, Axe, Kemper. Но по принцип китариста си свиква с един звук и си го търси, дори и в къщи. Мисля , че е оправдано FRFR или добри студийни монитори и у дома, аз го правя.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.