Jump to content
Българският форум за музиканти

wiseppman

Members
 • Posts

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

wiseppman last won the day on June 28 2021

wiseppman had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  guitar, audio&video soft

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/rockevolution2015/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BG

Recent Profile Visitors

1323 profile views

wiseppman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

107

Reputation

 1. FRFR (Full Range Flat Response) има голямсмисъл ако ползваш по-модерен саунд, синтезатори за китара или някой от големите- Helix, Axe, Kemper. Но по принцип китариста си свиква с един звук и си го търси, дори и в къщи. Мисля , че е оправдано FRFR или добри студийни монитори и у дома, аз го правя.
 2. (266) 03 Някъде в нощта - YouTube (266) 04 Ти си тук - YouTube (266) 05 Няма да тръгна - YouTube (266) 08 Живот - YouTube (266) 09 Вяра, надежда, любов - YouTube
 3. Един уличен музикант свирел винаги на един и същи ъгъл. До него седяло куче, очевино порода "улична превъзходна". Ден след ден, все така минувачите слушали трите песни, в неизвестен в Европа, Азия и дори във "Факултето" лад. След известно време двама приятели минавали по всекидневния си маршрут и единия попитал: - А, защо го няма кучето, да не е умряло? - Не, когато музикантът засвирел, започвало да вие на умряло и го прибраха от защита на животните.
 4. ... че са улични- улични са... ама дали са музиканти...
 5. Записващата програма взема големината на буфера от софтуера (ASIO) на картата. Затова винаги са равни, може да се заблуди човек. Не писа колко е.
 6. И аз имам един Focusrite Scarlett 18i20. Това "като дилей ефект" и при мен се е появявало. Оказа се, че е от буфера- ако натовариш много плъгини, трябва да увеличиш буфера. Ето как изглежда при мен:
 7. Примерно има има разлика между dBv и dBu- разлика във волтажа. А има и още при акустиката dB SPL, dB SIL, dBA, dBB, and dBC и т.н. Формулата за мощност е работата извършена за единица време. А работта е произведение от силата на тока по напрежението и времето. А в звукозаписа все пак си има някакви стандарти и за аналогов запис и за цифров. Също така има разлика в нивото на сигнала за домашна техника и професионална, за микрофон- линия-инструмент и всичко това както по-горе посочих е свързано и с мощността, ако разбием формулите. И тук идва ползата от компресорите- Фил Спектър е записвал с пет китари и в сутерена с микрофони и говорители, за да добие необходимия му халл за Wall Of Sound. Сега умелото използване на компресори, но отделно за всеки инструмент, а не толкова за мастера, може да даде желания звук.
 8. „Каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари”. Тази фраза на известния американски драматург Джон Стайнбек най-точно описва реакцията срещу Астра Зенека. Може би, защото е евтина...
 9. Благодаря за съветите! Аз само пробвах, но от поста на ciriljhonson се вижда, че си трябват специални инструменти и явно ще ги сменям с неръждаеми. Така или иначе късам 1-ва и 2-ра струна поне един път в седмицата, не ми е важно износването. Лошо е в този Ковид , че тук наблизо няма лютиери и трябва да търся, май във Варна имаше. Дано намеря джъмбо неръждавейки.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.