Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарата на Слаш?


Drummer_Nick

Recommended Posts

откъм техника, слаш наистина е посредствен музикант, но не знам колко човека от форума ни имат неговото влияние върху младите китаристи и световната музикална култура като цяло. човека е легенда, композициите му са уникални, това че не е особено бърз и сръчен в пръстите не е проблем

пак се отпреснахме...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Значи за да се окачестви един китарист като техничен, задължително трябва да бродира по грифа с максимална скорост?

 

Не че ми е любим китарист, даже напротив, ама чак пък да е посредствен... Много станаха критиците нещо, ама защо не виждам свирачи :hysterical:

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Влияние не съм убеден, че е точната дума. Просто G'n'R бяха доста маркетингова група, успеха на която може би на 99% се дължеше на емблематичният им вокал - всеизвестният Axl Rose. Относно самият Slash. Ами като почнем от постановката му - доволно обесена до оная му работа китара. Мислите ли, че такава постановка на свирене е предпоставка за чисто физическа възможност за изпълнение на по-сложни технически изпълнения при свирене? Но дори и да допуснем, че е надскочил човешката физиология и въпреки това постановката му не му пречи. Ами всички имаме уши и очи. Нещата, които свири, са на посредствено техническо ниво. И не, не е нужно да бродира с максимална скорост по грифа. Има и такива като емблематичният Malmsteen (давам го за пример, понеже няма опасност някой да не го е чувал) за който пет пари не давам. Но съчетанието от висока музикална теоретична подготовка (да речем Бъркли Колидж) + високи технически умения е добра предпоставка за влизане в групата на наистина много добрите китаристи. За разгърната и ако щете нестандартна (да не се бърка с безумия, претендиращи за нестандартност) музикална мисъл. За възможност да претвориш в музика тази мисъл и да имаш техническата възможност да си я изпълниш. А Слаш си е един самоук посредствен свирач. И не е сериозно някой да смята друго. На всички ни е хубаво, да даваме примери със самоуки виртуози, понеже 99% от нас са точно самоуки (но не и виртуози) и подсъзнателно ни се иска да можем да се наредим до тях или поне само да подкрепим прослойката си.

 

Относно критиката и свирачите. Аз не смятам, че трябва да съм по-добър в нещо от някой за да имам собствено мнение относно даденият човек. Защото по време на нещото наречено житейски път, виждаме голям брой образци в дадена тематика и с времето на база натрупани знания и опит, започваме много ясно да различаваме доброто от посредственото и лошото.

 

В заключение - няма лошо, всеки който иска да се радва на Slash, но ако наистина е убеден че гореспоменатият е добър китарист, то навярно трябва да смени инструмента с друг различен от китара.

Редактирано от Bobolin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и какво като не бродира по грифа , но както колегата спомена той е самоук но нали има прекрасни мелодии

не виждам какъв е проблема като не свири толкова бързо не е най-важния фактор вярно и това се зачита но Slash е добър музикант според мен :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре че в в този форум има достигнали съвършенство ,професори като колегата ,които да слагат етикети на Слаш ,Малмстиин и други такива недонаучили се. Какво ли бихме правили без такива скромни квалификации. Сигурно щяхме да живеем във вечна заблуда. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво!!!

Брависимо!!!!!!

Туко що спечели приз за най-голямата изцепка от създаването на форума.

С лекота.... ХАХАА

U Rule, man!

:rolleyes::hooray:

 

В заключение - няма лошо, всеки който иска да се радва на Slash, но ако наистина сте убедени в себе си, че е добър китарист, навярно трябва да смените инструмента с друг.

 

То хубаво. Ама на твое място повече няма да пипна китара.

Представи си, че китарите са одушевени и могат да схващат писаниците ни тук.

Твоята така ще се обърне и ще те цапне по тиквата, че от загриженост това да не се случи,

те съветвам повече да не пипаш китара.

(казвам го с чувство за хумор, няма нещо сериозно. тиква е използвано в контекст на народен говор и няма обиден характер)

 

Да, осъзнавам, че може да ми праснат някое наказание, ама какво да се отговори на такъв пост?????

Това беше все едно да утрепаш глиган със съчми за врабчета. :)

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък мисля, че явно си нямате напредстава и 1/3 от произведенията на Слаш. Бързина въобще не му липсва - не, не е Малмстийн, но пък според мен Малмстийн има напълно безидейна музика... това друг въпрос.

 

Боболин, написал си адски глупости, че той и Джими Пейдж е с китара до коленете - ТОЙ слаб китарист ли е? И от кога това как ти е удобно има значение за свиренето ти...

 

Я си пусни на Слаш албума от тая година и чуй дали няма бързина и на дясната и на лявата ръка.

 

Много се кефим, когато във форума започнем да редим кой става и кой не, а всъщност нито един от нас не става.

 

Въобще не влизам в спорове, както направих, когато захапахте Хамет. Само подчертавам с тея твърдения как си личи, че не сте слушали почти нищо....

 

P.S. В November Rain липсва ли техника? Или в Estranged? Я си представете да свирите тия 10 минутни песни на концерт... я си представете преди това да ги напишете...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...съжалявам че се намесвам в :rolleyes: ...ама подобно изказване не може да бъде подминато без коментар...според скромното ми и некомпетентно мнение...за да има човек правото да раздава щедри критики някому трябва поне от части да е съизмерим с влиянието на дадения човек...Слаш може да е най-посредствения и некадърен китарист на планетата...а той все пак не е...но това е личност записала името си със златни букви в световната музикална история...и това е факт...все пак музиката се прави за да влияе на емоционалния свят на хората...нещо в което Слаш очевидно го бива...а не за да си мери китарягата пи*ката с колегите музиканти...

 

ПС: то затова и мацките си падат повече по Енрике Иглесиас а не по негъра от "Фрикс ъф Кок"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито Slash е посредствен свирач, нито музиката на Malmsteen е безидейна, преди да твърдите подобни неща наистина би било много добре да послушате повечко музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:slap:

Всеки има право на мнение, защото всеки независимо от това с какво се занимава, харесва или не харесва дадено нещо.

Но Дай Боже всички да докараме звукоизвличането, ритмиката и чувството за хармония на Слаш, пък тогава ще му мислим как да си сменяме инструмента, любимите китаристи и т.н. Аз досега поне едно читаво пресвирване от друг на солото му в едно от най-комерсиалните им парчета Sweet Child .... не съм чувал пък нека да е лесно.

Той и Б.Б.Кинг не го докарва много много на вид ама ей на има няма 50-тина години го тачат хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но съчетанието от висока музикална теоретична подготовка (да речем Бъркли Колидж) + високи технически умения е добра предпоставка за влизане в групата на наистина много добрите китаристи
Такива има и във форума,но не съм видял да пишат за някой известен че е посредствен..излагаш се.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ще е да чуем и видим как колегата изпълнява нещо на този "посредствен китарист".......доста ми е трудно да се стърпя да не напиша едни други работи.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ще е да чуем и видим как колегата изпълнява нещо на този "посредствен китарист".......доста ми е трудно да се стърпя да не напиша едни други работи.....

 

и на мен ще ми е интересно след като толкова го кретикува сигурно е по-добър от него :ph34r: дано :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... :offtopic-001: ...то това като се замисля нищо не е...аз съм виждал и чувал разни хора да критикуват Стив Вай, Джо Сатриани и Джон Петручи например че са слаби и посредствени китаристи...че си и вярват на всичкото отгоре хората.... :icon_shithappens: ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лес Пол Химселф казва за Слаш, че е най-любимият му, известен и уважаван китарист. А хич да не е... само аз не свиря с Гиби... :headbang:

Но за някои едва ли има значение дори мнението на Лес Пол... то и той не може да свири... :rulez:

 

НО: Темата е за китарата на Слаш, а не кой как, колко и дали може да свири!!! :)

 

Ето ТУК има едно много интересно интервю със Слаш, в което обяснява куп неща включително за китарите си, за първата, кастъм изработките и т.н. Не е достъпно директно от сайта, но все още си седи контента, намерих го през Гугъла. Поредицата е супер яка, гледах няколко! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.