Jump to content
Българският форум за музиканти

Slav

Members
  • Мнения

    693
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Slav

  1. Slav

    Въпрос за cortkx5

    Не, аз далеч не си правя майтап, но много от вас остават със заблудата, че звук се прави от адаптери, процесори, камиончета и не знам си какви глупости. Естествено, колкото по-качествени са те, толкова по-добър е звукът, в това спор няма, но основата на добрия звук за мен се крие най-вече в пръстите, дървото на китарата и усилвателя. Ако не беше така, всички щяха да свирят на плоски дъски с опънати струни и монтирани ЕМГ-та през 5 процесора и да изкарват добър звук. Христос Воскресе!
  2. Огромни благодарности на Митко Налбантов ! Снимката е негова.
  3. Колега, наистина беше доста субективно изказване относно жанра метъл, защото все пак, нека не забравяме, че от метъл до метъл има разлика. И не са някои парчета, които се помнят още, а са доста, така че нека не оплюваме метъла, че е шумен стил, защото именно това му е чара.
  4. ^Е аз съм все още на 18 и не съм намерил своя инструмент, така че за мен търсенето все още продължава.
  5. G.A.S. не може да бъде овладян. Плюс това хората грешно го възприемат като болест, то е състояние на духа и религия, с което ние китаристите трябва да се гордеем!
  6. Еми може би това заиграване с китарата и съзвучията напомня, а иначе Малмстийн (ранният Малмстийн) ми е един от любимите китаристи.
  7. И аз между другото това си мислех за пианото ... наистина ми звучи сладникаво и бозаво. Може би ако я аранжирам по друг начин, с повече наблягане върху китарите и включване евентуално на по-твърди пасажи, ще стане по-добре. Също идеята за бридж е добра, благодаря за градивната критика.
  8. http://www.4shared.c...amed_song.html? Едно мое авторско баладично парче. Барабаните и баса са писани, всичко останало го свиря. Все още не съм му написал текст и поради тази причина няма име.
  9. Евала брат! Късаш ги!
  10. Евтиме, точно тази песен май не е на точно тези колеги... Имат кавър, който се свири по-лесно от оригинала за начинаещи, само с елементарен стръминг патерн.
  11. Братле, според мен слушай какво ти казва учителят ти. Щом смята, че не си готов да свириш сола, явно е така. Бъди по-търпелив, след време ще праскаш и солата.
  12. Във форума е забранено да се постват линкове към пиратско съдържание. Търси по-упорито и ще намериш това, което ти трябва.
  13. Наистина свежа статия. --- Я разкажи за кондорматора, че ми стана интересно.
  14. Започни да свириш гами в много бавно темпо. Чак когато усетиш, че ти е наистина много лесно и можеш да ги изсвириш и в съня си, тогава качваш темпото с малко и отново същата процедура. И така, докато най-накрая постигнеш желаното от теб темпо.
  15. ^Но пък за сметка на това човекът си ги владее.
  16. Slav

    Сетъп на китара

    За Боян Матев се сещам аз, но той работи повече с акустични китари, макар да не вярвам да ти откаже за сетъп на електрическа.
  17. ^Може би е така, но няма как да изкараш тона на 6-струнна от 7-струнна китара, така че на мен 7-струнна не би ми вършила работа да свиря AC/DC или DP например. Те затова и са направени различни китари, кой за каквото му трябва.
  18. ^Благородно завиждам за тази красавица.
  19. Zakk Wylde всъщност. Както и да е, имах предвид асоциацията, която ми навя. Ако ще е Зак Уайлд, нека да е Булзай Лес Пол.
  20. Slav

    LTD/ESP KH602/202 series

    ^^Еми не, просто истинските фенове на Металика знаят, че китарният звук на Металика е Джеймс Хетфийлд.
  21. Slav

    BC Rich

    ^В профила на човека пише, че е от Варна, така че моят съвет е да провериш в Левито, там имаха B.C.Rich, доколкото помня.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.