Jump to content
Българският форум за музиканти

Педали или Процесор


Judas Priest

Recommended Posts

Ок, ползвайте само процесори, защото няма място за сравнение пред метал зон или пък някое още по- хубаво на беринджер :) Аз не се занимавам сериозно с музика и говоря наизуст, дочул от туктаме :)Лек ден на всички :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 209
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ето един друг "неизвестен" китарист и неговия дългогодишен GT-8.

 

http://shadowerk.blogspot.com/2009/04/famous-pedalboards-nuno-bettencourt.html

 

http://www.uberproaudio.com/who-plays-what/99-nuno-bettencourts-guitar-gear-rig-and-equipment

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно почнахме да се повтаряме отново.

 

Неспособността на някой да програмира един процесор в никакъв случай , не е определяща за качествата му(на процесора). Който иска нека си свири с "аналогови" :hysterical: камиончета , само недейте заблуждава младежите. Ако се занимаваше сериозно с музика и не говореше наизуст , дочул от тук таме , бих ти направил демонстрация как с процесор мога да звуча по "аналогово" от твоите камиончета. :girl_witch:

 

 

Инъче и аз съм фен на "..и трите дядо попе" , както и на софтуерните емулатори , но там влизаме в друга тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И все пак тези процесори са включени в истински китарни усилватели, а не в централното, нали?

Хубавите процесори обикновено имат добри ефекти, но издишат откъм симулации на усилватели и драйвове.

Не познавам добре творчеството на двамата китаристи, но за Нуно например съм 99% сигурен, че си използва истинският Рат педал за дисторшън, отколкото симулацията му в процесора. :)

В случая най-вероятно тези процесори служат предимно за използване на ефекти (дилей, хорус, etc.).

Редактирано от Slav
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Хах, разбирач

Хората отдавна записват албуми и учавстват на живо, ползвайки тези "смешни нарисувани програмки".

Дори производителите вече мислят продукти, които да улесняват тази ниша от музиканти... например - http://www.ikmultimedia.com/stealthpedal/features/

 

:) Забавно е наистина колко хора могат да се заблудят и да пишат сериозно за несериозни неща. Щом те кефи, свири си с програмките. Има и сериозна порно индустрия, ама друго си е да... ;) А за обмисляне, обмислят. Може даже и да направят по- добра ИМИТАЦИЯ от вече съществуващите. Свирете си в къщи с нея и си мислете че сте яхнали небето. Щом някой не прави разликата между софтуерните чикийки и истинските неща, значи няма какво хората които я знаят да му обясняват. Мир. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Е добре,

Аз толкова добра симулация от процесор никога не съм чувал. Хем видеото е 240p. Който си го може си го може. :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имал съм (и още имам някои от тях) 11 процесора, пробвал съм още няколко, всичките съм ги харесвал. Много ми беше кеф да си ги настройвам и разучавам. Не знам колко педалчета съм имал и още имам. Интересното е, че независимо с какво съм свирил в дадения момент, винаги съм се стремял към един и същ звук, който си харесвам. Само с един от процесорите не можах да го постигна, но това не е от значение. След това започнах да свиря с ефектчета и пак с всички комбинации търсех същия звук и го постигах. И винаги ставаше дума за същия звук, без значение с какво свирех. Последния албум го записах едва ли не всяка песен с различни драйвове. Но сега като ме питат кое парче с какво е свирено, трудно се сещам, защото винаги звука е единотипен- баш такъв, какъвто си харесвам.

Преди време си говорех с Милчо Кацаров и той разказа как на турнетата на Щурците навремето, Петър Гюзелев свирел с най- различни ефекти, усилватели и процесори. И всеки път казвал на другите че е избарал нов звук. Винаги обаче звука бил 1:1 като от албума 20– ти век!

Значи, когато човек разбере какво търси, без значение средствата, ще се научи да го постига. С някои неща е по- лесно с някои е по- трудно.

Към начинаещите колеги- стига да ви кефи, свирете си с каквото имате. Когато го надрастнете, сами ще знаете каква промана да направите.

 

Сетих се, че Ричи Блакмор е свирил с много различни "средства" даже някъде бях чел, кога и в кой албум свири с процесор (сега не се сещам в коя книга беше- може би тази за историята на Пърпъл) но саунда винаги си остава неговия!

Редактирано от renegat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ То-ест - нямаш твърдо мнение за това, кое са "смешно-нарисувани-чекийки" и кое е "истински звук!", или поне не заставаш твърдо зад него. Вече минахме към "Абе със всичко може, стига да те кефи."

 

Значи имаме положителен прогрес. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки, който знае какво иска от саунда и може да свири, може да изкара добър звук от почти всичко, било то педали, симулации, ампове и тн, примери за това има много и изброяването им не доказва нищо, освен че всеки си има предпочитания и е прав сам за себе си. Кой е най добрият вариант, е индивидуално решение. Изборът се прави въз основа на интереси, удобство, конкретна ситуация (често и финанси за съжаление).

 

Пожелавам на всички да намерят идеалния за тях саунд и да се концентрират върху свиренето, защото гиъра, както всички знаем, е само средство, а не крайна цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^За огромна част от форума, свиренето се е превърнало в средството, а звука в крайна цел. Подобни теми го доказват.

 

Кольо К е прав в пълна степен, мисля че всеки от всичко може да изкара за себе си един добър звук, което пък е особено относително и субективно понятие. Всички знаем, че на едни им харесва едно, на други - друго, но въпреки това продължаваме да оценяваме звуци и т.н. Да, много малко от нас могат да достигнат до абсолютния звук (комунизма :D), но пречи ли ни това да се кефим на това, което имаме?

 

...Но понеже не съм много по темата, ще кажа че бих предпочел педалчета, разбира се в зависимост какви. Не бих предпочел обаче няколко BOSS-а, каквито всеки втори има пред един Line6 PODHD или Vox ToneLab.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз в момента разполагам точно с две педалчета - Boss SD-1 и Boss DD-3. Засега друго не ми е притрябвало, не вярвам и в скоро време да ми потрябва, обичам да държа нещата възможно най-прости откъм гиър. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ То-ест - нямаш твърдо мнение за това, кое са "смешно-нарисувани-чекийки" и кое е "истински звук!", или поне не заставаш твърдо зад него. Вече минахме към "Абе със всичко може, стига да те кефи."

 

Значи имаме положителен прогрес. :)

 

Няма отрицателен прогрес, като се замисли човек. Разбира се, твърдо стоя зад мнението, че софтуера е само за забавление, даже не става за свирене като хоби. От 12 страници дотук, мисля че става ясно, че никой не ги приема сериозно. Но това е безсмислен спор. Щом някой харесва софтуерни програмки, значи такова е нивото му. След време, ако има заложби, ще се развие и ще си промени мнението. Всеки сам си решава кое е по- добро: процесор или педалчета, и то след проби и грешки. Напълно е възможно, понеже човек се предполага, че музикантите се развиват, след време да застане зад противоположното мнение, като мен. Аз Бях влюбен в процесорите. В самата идея! Бях първия с процесор от всички които познавах. След 15 години започнах да ценя по- динамичен, натурален звук, макар и със същия тембър и минах на камьончета. До време. В момента ползвам различни видове преамп- лампови и транзисторни, те може би спадат към камьончетата?... Поне не със сигурност не са процесори ;) И във всеки един етап съм бил убеден че това което ползвам е върха и е истината. Единственото което обаче не съм ползвал са софтуерни ефекти. И аз напускам темата. Който иска, може да злобее и да се заяжда. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не мое да изкарам звука на Дж.Хендрикс от Уудсток фестивал преди гоним половин век,тоест да изкарвам фийдбека от тона положението е трагично,па кой с квито иска "проф/цесори" да свири.Лично мнение :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

 

Процесор-никакви педали.Ако имаш кинти,разбира се, купуваш си HIWATT или някой Twin reverb, 15 камиончета, някое Лесли и не се чудиш.

Редактирано от Martin870620
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начина по който е постигнат звука не събужда спор с кое е правилно,публиката(феновете) :punk_guitar: слуша изпълнението и едва ли се замисля в момента с какво е постигнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.