Jump to content
Българският форум за музиканти

Valserp

Members
  • Мнения

    1016
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

Valserp last won the day on Юли 26 2011

Valserp had the most liked content!

Относно Valserp

  • Рожден ден 09/24/1985

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Contact Methods

  • ICQ
    0
  • Skype
    valserp

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Valserp's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

106

Обществена Репутация

  1. Ако си намериш процесор, който има FX Loop ще е идеален вариант за теб. Ще можеш да експериментираш, кои ефекти - къде искаш и т.н. Ако не си пюрист(т.е. анален) относно ефектите - като нищо може да си го ползваш с години.
  2. Магнит, сърцевини, дебелина и тип на проводника, брой намотки, за друго не се сещам.
  3. Ролята й е основно да продава продукта. Една птичка пролет не прави, но напоследък стана много модерно да ръгат по една лампичка в процесорите и да им слагат гръмки имена от сорта на Tube Reactor Core. Повече маркетингов ход, отколкото някакъв невероятен плюс за звука. Това не значи, че процесорът звучи зле, просто не е толкова вълшебен, колкото производителите искат да вярваш.
  4. Zoom G5, Това го казвам наизуст, защото никога не съм бил фен на Boss GT сериите (когато става дума за Distortion или изобщо за амп симулациите му. Ефектите са си хубави - Босовски), а Zoom G5 доста ми се нрави. Най-малкото - по-нов модел е от Бос-а.
  5. ^ по същият метод - много китаристи свирят солата си. Безценен съвет.
  6. Започваш с по-прости песни(където сричките на вокала съвпадат с ударите върху струните) и постепенно засилваш предизвикателството с по-сложни. Упражняваш се минимум 3 пъти на седмица и след 2-3 години ще се справяш с 90% от стандартните поп-рок парчета. Колкото повече свикваш и задобряваш на китарата - толкова по-лесно ще става, тъй като ще мислиш много по-малко за ръцете си. Сори, няма пряк път - само кОпане.
  7. Да - защото абсолютно всеки човек, който свири на китара, трябва да го прави само и единствено през лампов стак. Независимо от нуждите и условията му! Да подготвим кладата!
  8. S със Original Edge Сексииииии... Най-вероятно е някакъв LACS и няма да бъде масово-производство :/
  9. Изходът за слушалки е безопасен.
  10. Две много различни животни сравняваш тук. За твоите нужди - бих казал Ibanez. Първо, че е по-евтина, а щом не си претенциозен - това я прави по-добра инвестиция. Второ, че е с два двойни адаптера, което си е малко или много стандартно, т.е. ще са ти малко по-развързани ръцете откъм звук. Този Hamer с това самотно P90(адаптера) на него е по-ограничен и по-строго насочен към точно конкретно звучене.
  11. Просто ползвай изхода за слушалки - който кубето си има - и го бодни в Microphone In или Line In(по-добре) в звуковата карта на компа. Не очаквай да звучи оргазмично.
  12. 70 ватово Пийви не е най-добрата идея за учащ се. Нито пък за съседите му.
  13. Евала, ТаткоОги, благодаря ти, че бдиш над качествения контрол във форума. Borko_and, което и от двете кубета да си вземеш - няма да сбъркаш. Аз лично бих взел Vox-a, просто защото има повече амп модели. А планът да си вземеш семпло комбо за 200лв и дист за 100 не ме кефи, защото трудно ще постигнеш оптимален резултат. Евтините комбота често звучат като пръдня и са много капризни относно ефектите, които навързваш към тях. За моделиращите комбота - поне можеш да си сигурен, че производителят е моделирал дистове, драйвове и чисти, съобразно кутийката и говорителя. Ако си начинаещ - това си е супер вариант и няма какво да му капризничиш или да му мислиш. Успех!
  14. Ако се получава по по-ниските позиции - може нъта да е крив/висок/неточен, Може струните да са стари или просто гадни. Или да са високо и ти несъзнателно да изкривяваш или просто натискаш много с показалеца. Или прагчетата да са неравни. А тунера си е скапан, да.
  15. Valserp

    Boost metal tone!

    Без бустерче не свиря. За информация - Maxon са правили TS за Ibanez преди време. След това се разцепват, Maxon започват да си кръщават педалчетата с тяхното име, а Ibanez продължават самостоятелно да си произвеждат TS по (почти?) същата схема. Така че реално - Ibanez копират Maxon, не обратното Относно OD808 - може би най-якото драйв педалче, което съм чувал някога. А който иска да тества - Behrinnger TO800 и Digitech Bad Monkey са добри копия за по-малко пари
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.