Jump to content
Българският форум за музиканти

Slacoth

Members
  • Мнения

    1225
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    4

Slacoth last won the day on Март 24 2012

Slacoth had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Враца

Последни посетители

7056 профилни разглеждания

Slacoth's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

119

Обществена Репутация

  1. Здравейте, впечатли ме нещо и прецених, че този раздел "Забавна простотия" е най-правилното място да го споделя. Откъс от условията за участие в популярен радио конкурс организиран от още по-популярно радио: А!?
  2. Процесора е много хубав и според мен си заслужава парите.
  3. @ p.kostov Честита китара, много е красива. Не исках да опонирам на никого, но тази снимка коментирана по-горе в темата изобразява правилно настроен флойд роус: - успоредно разположено седло позволяващо достатъчно ход и в двете посоки; - оптимално позиционирани болтчета за фино заключване позволяващи добавъчна настройка при заключен нът; - нищо не се "жули" в корпуса на китарата, защото първо милиметър опън с лоста е почти полутон повишаване на тона и освен това за разлика от тремоло системите, при флойдовете седлото си има легло в което да влиза; Другото го е казал jorog.
  4. @Sl1pkno7 Що не си вземеш един транзисторен PARK by Marshall G10 MKII. Все още се намират по 50 лева. Това е мини усилвател от старо поколение, с 6 инчов говорител и много напомпан вграден кривоч. После като си купиш истински усилвател, това можеш да си го оставиш и да не се занимаваш да го препродаваш. Тия моделинг усилватели наистина са отвратителни. Дори и Fender G15 да вземеш пак е по-добре от моделинг комбо.
  5. Slacoth

    Boss ME-25 DVD

    Дколкото си спомням се попьлваше номера на продукта отзад на стикера и населено място. Тя самата версия е поорязана, но с този процесор това не е проблем защото са се постарали много хората и за записи е перфектната машина.
  6. Slacoth

    Boss ME-25 DVD

    Колеги, имам процесор за китара Boss ME-25. Изгубил сьм си диска Boss ME-25 DVD и рьководството. На него освен драйверите, които мога да си сваля легално от сайта на призводителя има безплатен софтуер за запис и много бекинг тракове. Искам да се сдобия отново с такьв диск.Рьководството сьм го научил и го има за изтегляне, но и него не отказвам, ако не ви е необходимо.Основно ми трябва двд-то. Мога да го купя, да ми го запишете на празно двд или каквото предложите. Ще си поема и таксата за доставка по куриер. Ако някой от вас има вьпросния диск и желание да ми сьдейства моля да ми пише. Ето това е диска долу в ляво.
  7. Я подай маса и на суитча за адаптерите и ще звукне. Не виждаш ли, че се е скъсала оплетката? Другите два адаптера би следвало да са скачени на маса с въпросната оплетка още в кухините под адаптерите.
  8. Има модели на бустер ефекти, които са лампови и пуснати отпред помпат гейна, а добавени преди стъпалото работят повече като линейни и дигат нивото.Използвайки такъв ефект, се освобождаваме от скруполите, че "нарушаваме" ламповия чейн, но на практика, ако адаптерите предлагат динамика и силен аутпут не мисля, че се губи съществен сигнал дори и с транзисторно звено пред ампа.
  9. Като чета май съм закъснял със съвета, но аз на твое място бих разширил последния отвор за хъмбъкер. Трипозиционния ключ пак ще си ти влезе в употреба. Друга идея - може да си вградиш един бустер, има доста схеми онлайн. Между другото за мен това е най-сполучливия модел от всички електрически бг-китари. Кофтито е, че нямаш място да добавиш 22 позиция без да сменяш фретборд. Аз бих оставил грифа в натурален цвят. Успех.
  10. Ей, големи хора сте! Престанете да се държите всички, като ощипани девици. Винаги, когато съм допускал същата грешка после ме е било яд.
  11. В спесификацията на китарата ти пише, че праговете са Jumbo, обаче не е упоменат материала и предвид това, както и цената на инструмента съм склонен да предположа, че става въпрос за Jumbo 6100, а не за Stainless Steel Jumbo. Това едва ли означава, че са изработени от месинг, но все пак предполага едно по-бързо износване, защото самия профил на Jumbo frets е по-изтънен при зоната на допир със струните и предвид по-мекия материал е нормално да се получи такъв резултат. Но, както те посъветваха хората преди мен, след като няма бръждене и глухи тонове, може да се надяваш че износването върви по-равномерно и да не мислиш за смяна. Също така китарите Cort са изработени от по-компромисен материал, което личи още при липсата на тегло, така че подобна инвестиция от друга страна не е оправдана. Дано съм бил полезен.
  12. Ако наистина е ламинат няма да е удачен избор, особено за акустичен инструмент. Всичките уверения за нови технологии не са друго освен бъркане в джоба.
  13. Честито, много маняшка машинка е това! Аз също съм фен на марката, макар че да си призная цените им са излишно завишени, а и тарикатския дизай е в противовез със сивите кутии и грозните копчета. И за да не съм офтопик - последно си купих това за да захраня Blackstar-а.
  14. Slacoth

    EMG Active 81/85 switch

    Последните ми наблюдения са следните. Първо да кажа, че напоследък пускам китарата веднъж на 2-3 дни за по 20-30 минути. През почивните дни имах възможност по-често да посягам към китарата и устатових следното нещо. В събота сутринта ситуацията беше обичайната - включвам кабела бриджа работи, нека се включи след повторното му прецъкване - говорим за части от секундата.Май тогава пуснах и темата. Към обяд обаче пак я включвах и всичко си заработи от раз.Така беше и привечер, а също и в неделя. Даже в неделя преди да ръчна кабела нарочно първо смених ключа на нек позиция и всичко пак си беше ок. Батерията още не съм я сменил с по-хубава. Явно (дано не кажа някоя глупост) бобината на адаптера се разрежда, когато не се ползва над определен брой часове. Не мисля, че има проблем с него, защото си работи много чисто и вади чудесен звук. Все пак ще взема една по-добра батерия, няма да се излагам пред китарата. Благодаря за съветите.
  15. Честито! Хубава е китарата, но лично мен епито от видеото ме кефи повече.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.