Jump to content
Българският форум за музиканти

renegat

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно renegat

  • Рожден ден 10/16/1971

Previous Fields

  • Инструмент
    solo kitara v renegat

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Пловдив

Последни посетители

821 профилни разглеждания

renegat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Обществена Репутация

  1. Ето вече почти готовото нещо. Първата схема, която бях направил за изправяне и стабилизиране претърпя малко преработка. За сега това е работещ прототип. Спокойно работи с 5 ефекта BOSS без шумове и проблеми. http://store.picbg.net/pubpic/CB/3B/beb104b45175cb3b.jpg http://store.picbg.net/pubpic/2D/80/5deeabd30cbe2d80.jpg Благодаря за реализацията на lyu_recordsЗа заинтересованите, всичко дотук излезе към 10 BGN но без да слагам труда по изработката и направата на кутията, която ми е подарък. с 5 кабелчета за ефектите ще стане с 6 лева по- скъпо.
  2. renegat

    помощ за китара

    Още помня как на мен ми ги показаха на една пейка под блока. Научих всеки един от тях, но при смяната ставаха големи глупости. За един следобед обаче свикнах да ги сменям, защото много исках да се науча. Нарочно си поставях за цел да сменям трудни комбинации. Примерно Ре мажор и Си минор Помага малко преди да си преместиш пръстите да си представиш кой къде трябва да иде. Ако свириш разложени акорди, имаш малко повече време за донаместване на "последните" пръсти. Много важно е да се научиш да сменяш акорди без празен удар по всички струни, както често се свири по купони и сбирки. Това е много вреден навик и ще ти трябва много време за да го превъзмогнеш. Имам предвид, ако свориш Ми и сменяш на Ле (да речем) Да не правиш удар по струните когато си си вдигнал пръстите, преди да си хванал следващия акорд. Свирене и репетиции. Успех!
  3. Абе доколкото мога да съдя по терминологията и по замислените интервенции, оставам с впечатление, че не разбираш от китари. Какво значи, дали няма да се разстрои? И да, ако махнеш пикгарда ще скъсаш поне една жица. И накрая ако искаш инструмента да е действащ, пак ще опреш до лютиер, но вече може да има непоправими щети. Остави си я така. или събери някой лев и я дай на специалист.
  4. И аз мисля така. POD 2 е най- успешния. Минавали са ми всичките през ръцете. Много години съм ползвал само него. Наистина при XT нещата се разплякват. Играл съм си с двата едновременно, уж сме ги настройвали с еднакви параметри, не се получава естествения звук на двойката. Не знам с какви платформи са, но новите не свирят добре. Даже има разлика в звука между двете версии на двойката. Но това е факт при много фирми, които създават нещо хубаво и после от престараване го развалят и повече не могат да надминат стария успех. А до скоро процесорите ми бяха много голяма слабост, така, че имам дългогодишни наблюдение. За щастие, аз все още си пазя първата версия на Line6 POD 2
  5. Аз не я бях виждал с окомплектована с всичките и части. Много хубава е станала. Честито
  6. Здравей. Преди години един приятел си сложи грифа на кремоната под леглото си- русенско. Спа (и не само) на него две седмици. Излезе прав като пушка. Докато не сложи струните. След 2- 3 дни пак се изкриви. Аз самия имах корейска китара с гриф с обратна дъга. Поставих тежко лампово кубе отгоре за дълго време. Като резултат- усука се по оста си. Свиреше се на него, но не беше съвсем в ред. Дано тук се получи по- траен резултат
  7. Йоланата може да стане много добър проект, ако се зарибиш да я стегбеш. Ще стане витидж инструмент Освен това те свирят доста добре. Имам полуакустичен бас йолана, той си е с палисанров гриф, седефени точки и т.н. Както си трябва. Мисля, че и на него ще му дойде времето. Ще си поиграя някой ден.
  8. За канта на грифа ли става дума? Там има прагове... освен това сглобката на грифа с тялото е доста неудобна за работа. Наистина ще трябва да се лакира. А на главата често лепят цяла плочка с логото и всички инкрустации, че и с черно- белите кантове. Кантове се продават различни цветове. Но са с различна дебелина според приложението. Ако е на грифа, значи има и точки за слагане. Дилян Обретенов- Диката ще ти го направи, но е скъпа операция. Китарата няма да загуби от към звук. Ако не те дразни прекалено, не се захващай, макар че знам аз самия колко се дразня ако си ударя някъде китарата. Ако все пак решиш, ще те свържа с Диката ако не се познавате. Упех.
  9. На него исках да пробвам, защото е по- евтин. Не че ми трябва за ползване. Имам още един, който няма. Но пак казвам, че не ми е нужен. Просто ми хрумна. Другия усилвател има сенд- ретърн, но няма потенциометър за регулиране- Marshall Artist 4203. Ама върху него не ми се ще да експериментирам. А и неговият реверб заработи, след почистване на чинчовете.
  10. За лупа идеята е само хрумване. Щом е осъществима, ще видя кога ще ме присвие. Не е скъпо за реализация.
  11. Само на теория. Никога не съм ги практикувал. Но явно идеята не е добра. Благодаря за консултацията.
  12. Именно като луп. Ако стане. Маршалът е valvestate 8080. На него искам да тествам идеята. Ако стане, вероятно ще е приложимо за всички усилватели.
  13. На единия машал е хоризонтално фиксиран- на дъното, на другия е вертикално- отстрани. Регентите навремето наистина имаха някакво копче за блокиране на пружините. Все пак имам добри новини. Единия се оказа че е ОК. Просто е свързан с чинчове, които се бяха наблъскали с мръсотия. Почистих го и си работи. Имам и един друг въпрос. Ако вместо пружинните ревербератори, към кабелите за ин- аут се включи някакво външно ефектче, примерно някакво ехце, дали ще се интегрира в системата? Вероятно ще излезе на потенциометъра за реверба. Подобно на сенд- ретърна. Възможно ли е това? Или за пружинния ревербератор се подава различен сигнал?
  14. Благодаря. Явно са нещо доста нежно. Ще видим, дали изобщо си струва поправката.
  15. Здравейте. Имам следния проблем и ще го споделя, да разбера дали такъв ми е късмета или си по принцип съществува подобен проблем. Често пътувам по разни участия насам натам и вече трети усилвател marshall му се прецаква пружинния ревербератор. Аз не ползвам често ревербераторите, но въпреки това много ме дразни, че се повреждат. Кажете ми, дали на ваши усилватели се е получавало така, след превоз (друсане насам- натам). Разнасял съм и други усилватели, но само на маршалите се получи така. Ще ги нося на ремонт по- нататък, но ще се радвам, някой да сподели мнение и да даде съвет. То няма как да не ги разнасям, защото ги ползвам, ама мисля, че не би трябвало да са толкова крехки. На времето ритахме Регентите, когато искахме да създадем ефект на гръмотевица по време на свирене. Пружините им трещахя много яко
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.