Han_Solo Отговорено Юни 5, 2012 Отговорено Юни 5, 2012 Абе, не си ли е сменял някой хъмбъкерите на Винтиджа? Трябва ми един нек хъмбъкер Willkinson или Epiphone за Лес Пол Класик или направо двата - нек и бридж в комплект а се оказа най-трудното нещо на света. Цитирай
toito Отговорено Април 5, 2016 Отговорено Април 5, 2016 Като първа китара за начинаещ китарист Vintage наистина е най- доброто, което може да се закупи за една скромна сума. Около 600 лева за копието на Gibson Les Paul, което много се доближава до оригинала. Цитирай
Heartman Отговорено Април 5, 2016 Отговорено Април 5, 2016 Най-добре до оригинала се доближава Епифон, защото се прави от същата фирма.Формата трябва да е същата.Другите фирми не могат да си позволят да я направят същата.Вече лошото е че се правят в Китай. Не знам Винтидж къде ги правят, a са на английската фирма JHS Working with acknowledged guitar industry guru Trevor Wilkinson.Може би ги правят в Индия, но е доста трудно да се намери информация. Между другото JHS правят няколко марки като Encore(ефтини),Fret-king(доста скъпи),Danelectro,Italia и Vintage http://planetbotch.blogspot.bg/2014/06/the-jhs-encore-vintage-guitars.html "Made in India, and featuring solid ash bodies, the Encore Vintage Standard, Vintage Custom and Vintage Custom Deluxe guitars conformed to the above." Цитирай
jabs Отговорено Април 6, 2016 Отговорено Април 6, 2016 (Редактирано) Ето едно копие на Лес Пол, което ще отнесе всички цитирани по-горе марки, и е в тоя ценови диапазон. Конкретната китара е свръхоценена и няма да се продаде ако цената не падне, но реално подобен модел може да се вземе за 250-300 Евро, като на година в Европа се появяват не повече от 2-3 подобни китари. Рядки са и не се намират лесно. Думата ми е, ако търсите подобен инструмент и Гибсън е извън бюджета, не се ограничавайте само в масовото ново производство в среден към нисък клас... Редактирано Април 6, 2016 от jabs 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Април 6, 2016 Отговорено Април 6, 2016 Няма смисъл от аналог с други марки, Vintage има на българския пазар и могат да се пробват спокойно, след което да си изградите мнение. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 6, 2016 Отговорено Април 6, 2016 Аз покрай ЧНГ изпробвах 4-5-6 марки, предлагащи китари за около 500-600-700 лева, и си купих Vintage. Като изработка и звук най ми допадна и съм много доволен. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 6, 2016 Отговорено Април 6, 2016 Абе и те са на бройка,имах една добре звучаща, ама гадния тънък гриф.. не му свикнах и така - продажба,е то от английския и -бей Гибсън студио за илядо и двеста (лева) може да се намери,за разлика от тукашните селски кютуци ония си държат на името - пълни снимки на очуквания като има,снимано детайлно.. Цитирай
Ламби Отговорено Април 6, 2016 Отговорено Април 6, 2016 Кои са другите 6 марки,щот ако са чипсън,корт,орфей,стаг и епифон.Според мен няма значение каква марка ще е щом ще е за 600 лева бих я пробвал ако е с прагове джъмбо,абаносов фретборд,нът от кост,активни ЕМГ,махагоново цяло тяло не болт он.Боя може и да няма.А щях да забравя заключващи ключове.Това къде е правена,коя марка е,какъв цвят е хич не ме вълнува,важно е да е добре сетната.За съжаление тези инструменти не са по 600 български лева. Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 всичко дето си изредил в общи линии подлежи на подмяна от не е задължително лютиер,стига да си достатъчно в час,а при тези китари е до бройка-зависи какво дърво са ползвали може да трепе тона,може и да звучи добре,вярно е на късмет ,и трябва да си я чуеш/пипнеш.. Цитирай
ultramega Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 Трябва да черпят много за безплатната реклама Прочетох назад и разбрах , че китарите Vintage са на едно ниво , а в някои случаи и по добри от Gibson . Само , че флейм мейпъл топа всъщност е 0,5 мм. фурнир и по скоро с естетически отколкото с акустични качества Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 Естествено, че е фурнирче. То си има и други забележки. Примерно фретборда е ялов. Това че съм си я харесал и купил не значи, че е истинска. @Ламби: С подобни екстри китарка под 2000 трудно. Ясно е, че всеки иска ново BMW на цената на Гоуф 2-ка нов внос, ама няма как. П.П. Поне на тоя модел, който взех аз, грифа е дебел. Може да има и тънки по другите модели (или дори бройки), ама моята е с масивен такъв. Цитирай
ultramega Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 Визирах суперлативи от по стари постове . Иначе нямам нищо против такива заключения -винаги са забавни. Цитирай
shtur4o Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 (Редактирано) ............... Прочетох назад и разбрах , че китарите Vintage са на едно ниво , а в някои случаи и по добри от Gibson ...... Естествено, че са по-добри! Нали са две за лев! Това е важното... Редактирано Април 7, 2016 от shtur4o 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 7, 2016 Отговорено Април 7, 2016 аз говоря за 50-тарски гриф ,и на ЛП-то и на ЕС-джи са ми такива - тоест дебели ,ако трябва да ги сравняваме с разни модели на Ибанец са наистина дебели грифовете,ама всеки си с виждания кое му е удобно. Цитирай
Recommended Posts