Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Добре си ги обсъждаме ние тез Винтейдж китарки, ама занапред от къде ще си ги купуваме, като днес едно от момчетата в РФ ми каза. че вече ще предлагат Хамър и спират Винтейджа. А Лес Пол копията с марка Хамър почваха от 4200 лв. Made in USA!!! :lol:

• 3 weeks later...
Отговорено
Е аз предпочитам Hamer Vector пред една китара за 500 кинта.

Aз направо Gibson LP Standard предпочитам, обаче струва ми се, че в случая не опираме само до предпочитания.

Отговорено (Редактирано)
Добре си ги обсъждаме ние тез Винтейдж китарки, ама занапред от къде ще си ги купуваме, като днес едно от момчетата в РФ ми каза. че вече ще предлагат Хамър и спират Винтейджа. ... :thumbs_up:

От Обединеното Царство-Господарство, откъде! Да не мислиш, че моята от РФ съм я взел? И то не че нямаше да го направя с кеф, ама просто 3 месеца така и не дочаках цвета, който исках. Както и да е ...

Редактирано от sevenstring
Отговорено

Те май xxxx не са внасяли акустични Vintage-и, и може би това е основната причина, да няма хора, с такива. Може и да бъркам, но мисля, че не съм виждал такива там? Някой знае ли нещо по въпроса?

Отговорено

Аз съм пробвал една 12струнна и макар да не съм експерт по акустичните китари ми се стори, че също както електрическите са добра оферта като за парите си, също както и електрическите. Value For The Money както се казва тук.

Отговорено

Ами, аз съм решил следващата ми китара, да е точно 12-струнна (за блус е велико). Щом казваш, май си струва да се разучи въпроса.

Отговорено
...да е точно 12-струнна (за блус е велико)...

Интересно ще е с бендовете. А блус без бендове... БДУ, не се сещам да съм виждал никой да жули на 12-струнка. :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

Колеги имам два въпроса, за които не си заслужава да отварям тема, а тази е подходяща.

1. Задължително ли е едни "алнико-хъмбъкерс" адаптери да звучат "винтидж"?

2. И "винтидж" звученето само с "алнико-хъмбъкерс" адаптери ли се постига?

Знам че апаратурата е от първо значение, но да си говорим основно за адаптерите.

Редактирано от Slacoth