Jump to content
Българският форум за музиканти

Vasil Pavlov

Members
  • Мнения

    532
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Vasil Pavlov last won the day on Юли 2 2011

Vasil Pavlov had the most liked content!

Относно Vasil Pavlov

  • Рожден ден 06/10/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    Китари/Вокали/Клавишни

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София, Пловдив, Стара Загора
  • Interests
    Pop/Jazz/Blues/Rock - слушане и свирене.

Последни посетители

3326 профилни разглеждания

Vasil Pavlov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

83

Обществена Репутация

  1. Нека да постна наново обявата с някои важни корекции : Давам уроци по китара по домовете - основно за деца и начинаещи. Живея в Пловдив, жк Христо Смирненски, но давам уроци във всички квартали. (Въпрос на договорка с конкретния човек). Цената е 20 лева за астрономически час, евентуално с кратка пауза, ако ученикът се изморява бързо. На електрическа, и уестърн (акустична с метални струни) мога да помагам и на напреднали, а на класическа, само на начинаещите. Стилова насоченост - поп, рок, блус, джаз, малко класика, също мога да въведа ученика и в музикалната теория, импровизацията и хармонията, четене на ноти и т.н. Имам учебни помагала, както и доста опит вече - 2 години давах уроци в София (година и половина бях преподавател в читалище "Бачо Киро 1945" до пл. Руски паметник, след това - половин година по домовете.) Имам завършена бакалавърска степен "Поп и джаз китара" в Софийската музикална академия НМА "Проф. Панчо Владигеров" (бившата държавна консерватория), всеки ден съм на разположение. Телефон : 0887 62 28 05 или 0879 48 65 55, Васил Павлов. Поздрави на всички!
  2. Браво! За пореден път се убеждавам, че стига човек да има КАКВО да изрази, ще намери начин да го направи! Между другото, от чисто техническа гледна точка, много приятно вибрато!
  3. Пробвай с друг браузър, може от това да е?
  4. Не сме критични, обаче ако си намериш поне някоя книга с музикална теория, а най - добре - отидеш на някой урок, нещата ще ти станат поне малко по - ясни. Защото имам едно предположение, и то е, че се луташ в момента и не можеш да си обясниш някои неща. Ама темата е бая обширна....няма как някой да ти обясни цял учебник във пост тука, нали? Като за начало научи интервалите и как се строят. После видовете акорди : от какви интервали и съответно - тонове се състоят. След това си хармонизирай "Ла минорната гама" и ще видиш : в кой акорд - кои тонове има, и защо нещо, което ти звучи, не става с даден акорд, а с друг звучи добре. Както казва един мой любим музикант : Това не е за един ден работа....". Само да вметна, че и в акорда Ла минор има тон "Ми", така че не виждам как с Ми минор или Мажор ще звучи фалшиво, след като са построени точно от "Ми" и ги има в Ла минор (съответно натурален или хармоничен минор). Трябва да видя дадената мелодия, че ми стана интересно, Успех, дано се оправиш, но без да видя самата мелодия, а също и каква хармония си подложил отдолу, не мога да отгатна какво правиш в момента и надали ще съм ти от голяма полза.
  5. ^ Усилвателят си е важна част от звука, а когато свириш на "сухо", не си чуваш както трябва почти нищо от саунда. Затова има акустични китари : по - добре си вземи такава, ако няма да я включваш. Това за 6-те месеца не знам откъде го измисли, но ако говориш от твой личен опит, нещо ми подсказва, че свириш 1 път седмично за по 20 минути Защото при мен дори и да не съм свирил от доста време, не ме болят никога пръстите повече от 2-3 дена, след което загрубяват възглавничките и мога да свиря неограничено време, стига да не прекалявам с извиването (bend) на струните. Не, че съм някакъв критерий, само споменавам, защото останах с впечатление, че свиренето на ел. китара е едва ли не мазохистично изживяване :D пс. Послушай ме за усилвателя, или си смени китарата с куха! Някой ден ще ми благодариш. :D
  6. Щом не ти стига кутрето до 5-та и 6-та струна, според мен 99,9 % не изнасяш китката достатъчно и затова се появява този проблем. Снимката, която си показал е ужасна и ако не искаш завинаги да прекратиш заниманията си с китара, трябва да си оправиш постановката. Натоварването на кутрето е много сериозно, особено на ставата, както каза Дими, и може да доведе до много сериозни проблеми, щом се появява такова "заключване" и изкривяване. Отиди веднага на учител или поне някой, който може да свири, да ти обясни как да си оправиш лявата ръка. Поздрави и дано реагираш навреме!
  7. Ако ставаше по интернет, нямаше да има учители по пеене. А именно такъв ти трябва, като гледам....
  8. Oбщо взето и аз не знам хардуерен ли е проблемът или софтуерен, но и преди като записвах намалях чувствителността на входа на лаптопа на около 5-10 от 100, иначе сигналът е прекалено силен. Тогава записвах с клавир, но това няма особено значение в случая Абе ще гледам да се оправя. Много е трудно така, от разстояние, някой да успее да разгадае, какво точно се е оплескало. Ако някой се сети все пак нещо - да пише, пък дано разреша проблема! Поздрави!
  9. Знам, но за съжаление, не е от това
  10. Малко офтопик, но освен Andrew Wasson, който наистина обяснява много добре ( Creativ Guitar Studio му е канала в youtube), бих препоръчал на по - напреднали (и не чак толкова) един от моите фаворити : David Wallimann (така му се казва и канала). Той също обяснява много добре и има и видеа с по - музикантска, а не техническа насоченост Към автора на темата : ако не си знаеш тоновете доста добре по грифа, общо взето се мъчиш да строиш къща, която няма основи. Научи първо тях и после мъчи теорията, иначе няма да можеш лесно да я онагледиш с китарата и ще си остане само в главата ти, а идеята е все пак да я ползваш Поздрави!
  11. Колеги, помагайте, защото и идея си нямам какво е объркано.... Ситуацията е следната : преди време записвах миди файлове на аудио, в MP3 формат. Проблеми нямаше, обикновено когато пиковете бяха на около -6 децибела, фоновият шум беше на около -72 и всичко беше ок. Преди няколко дни (след цяла година пауза и пре-инсталация на Windows), пробвах пак. Обаче се появи странен проблем : шумът стои на около -20 децибела и е доста осезаем. Първо помислех, че е от кабела, но се оказа, че не. После : че е от електричеството, защото и преди ми се е случвало. Но не е. Оказа се, че дори когато изключа всички кабели от компа и пак фоновият шум си стои на -20 и не пада по - надолу. Намалил съм нивото на входния сигнал от настройките на Windows на около 5 от 100, защото иначе е прекален силен и моментално влиза в пиковете (както правех и преди). Но си стои на -20 и се чува "съскане", дори без да е включено каквото и да било в лаптопа. Не мога да разбера хардуерен ли е проблемът, или софтуерен. Имам качени ASIO4ALL, които ми изписват, че някои от компонентите не са настроени както трябва. Не ми изписва кои и като пусна тестовете за синхронизация, не са успешни. Пробвах и да ги изтрия и да пробвам с вградените и пак не става - шумът си стои и това е. Лаптопът в Toshiba Satellite L300 -23D, аудио картата е вградена и е Intel 82801ib ich9. Миди-тата ги просвирвам през модул Ketron SD2. Но шумът надали е от него, по - скоро проблемът е в лаптопа, защото шумът го има, дори когато не вкарвам абсолютно никакъв сигнал. Преди ползвах Sound Forge 6.0, сега : Cool Edit Pro 2.1. Ще съм благодарен на каквито е да е идеи от какво може да се получава. Поздрави!
  12. Може ли да дадеш да видя откъде точно ги четеш тези неща, защото така не съм много сигурен, дали правилно си ги преразказал Relative major/minor, или казано на български - паралелни тоналности са следното : мажорна и минорна тоналност, които имат еднакви арматурни знаци (диези и бемоли), тоест - имат еднакви тонове в тях. Първия пример, които си дал е верен. A minor (ла минор) се състои от : ла, си, до, ре, ми, фа, сол, ла. C Major (до мажор) : до, ре, ми, фа, сол, ла, си, до Ако се вгледаш внимателно, ще видиш, че всъщност са абсолютно еднакви, само че започваш от различен тон, който се води и основен и затова все пак се водят различни тоналности. Абсолютно същото е и с пентатониките, само че вместо 7 ноти, в тях имаш само 5. Съответно : A Minor Pentatonic/ C Major Pentatonic : и в двете, тоновете са ти : ла, до, ре, ми, сол, ла Втората част, дето си я написал е грешна, и според мен си объркал мажор с минор. По скоро си чел, че F#minor е паралална скала/пентатоника на A Major. А ти си написал отбратното : че F#major е паралална на A minor. А това изобщо не е вярно, защото тоновете им нямат много общо Но да не се задълбавам, че постът ми стана прекалено дълъг. Според мен си обърнал двете думички, защото F#minor е паралелна на A Major. Пак повтарям, ако може сложи линк, интересно ми е да видя откъде си го чел това. Поздрави, надявам се да съм полезен с нещо! пп. Някой ме изпревари с по - горния пост!
  13. Gitar Pro го забрави. Ако търсиш сериозна програма за нотиране, те са 2 : Sibelius : http://www.sibelius.com/home/index_flash.html и Finale : http://www.finalemusic.com/ И двете имат аналогични възможности, които са огромни. Аз ползвам втората и макар, да не съм я разучил още напълно, съм много, много впечатлен. Успех, Дими!
  14. Което не означава, че са записвали с Behringer. Иначе наистина темата явно е с развлекателен характер :D
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.