sardaesox Отговорено Април 29, 2014 Отговорено Април 29, 2014 Разрови се из автоматизациите на параметъра в reaper, който искаш да контролираш, в случая wah wah, когато отметнеш в env таба, ще ти се появи отдолу трак със няколко функции/ не съм ползвал външни миди контроли, но предполагам че можеш да ползваш опциите на lrn > midi learn. Отделно можеш да си зададеш widht , т.е. колко да ти отваря педала. Най- добре някой, който се е занимавал конкретно, но съм сигурен че трябва да търсиш в тази посока. Цитирай
mita4eto1977 Отговорено Април 2, 2015 Отговорено Април 2, 2015 Здравейте, с рийпър 4,77 съм. Пиша си барабаните с VST plugin като ползвам MIDI клавиатурата на рийпъра,но ги чувам много тихо. Не мога да разбера, какво не правя както трябва? Благодаря за вниманието! Цитирай
mita4eto1977 Отговорено Април 2, 2015 Отговорено Април 2, 2015 Грешка направих, когато ги редя с клавишите в MIDI не се чува нищо, а когато тракам с мишката по бутоните на VST плъгина се чуват но много тихо. Цитирай
Mar4enko Отговорено Април 14, 2015 Отговорено Април 14, 2015 Здравейте на всички във форума. Имам питане за работата с MIDi в риийпъра защото някои неща не ми се получват. Явно не ми са ясни неща от МИДИ-то. Защо в МИДИ редактора, в стойностите на определена "нота" мога да избирам само 16 канала - нали GM е 128 ? А един канал би трябвало да отговаря на определен инструмент ? Зареждам в редактора готов МИДИ файл, свален от някъде за да го редактирам. Със самата редакция проблеми няма обаче например- бас китарата си звучи като бас но отварям стойностите на "нота" от баса и виждам че е на канал напр. 2 или 7 или друг. По GM стандарта обаче това съсвем не е мястото за бас. Озвучавам миди-то с Microsoft GS wavetable synth и си мисля че този синтезатор би трябвало да отговаря на general MIDI. Явно нещо бъркам в работатат с МИДИ файловете. Ако искам да напиша ръчно партитура за инструменти която да отговаря на General MIDI стандарта откъде да задам типа на инструмента - канала ? Идеята на всичко това е мидито да се просвирва на клавир . Засега ако не променям типа на инструмента и само редактирам по трака проблеми няма но ако искам да добавям нов инструмент - не се получава. Благодаря предварително ! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 14, 2015 Отговорено Април 14, 2015 Бъркаш в идеята за канал и инструмент. В General MIDI имаш 16 канала за инструменти, като 10ти е резервиран за ударните. На всеки от другите канали (Channel #) можеш да имаш каквото си поискаш измежду 128те инструмента (отбелязан с Voice #, Patch #, Program # или друго подобно.) 1 Цитирай
Mar4enko Отговорено Април 22, 2015 Отговорено Април 22, 2015 OK ! Диляне , благодаря за отговора. Поразчетох се още малко и всичко си дойде на мястото. Поздрави !!! Цитирай
aarab Отговорено Декември 14, 2015 Отговорено Декември 14, 2015 Имам въпрос аз Reaper. Искам да слушам моя микс с мастър пресетите примерно и някое парче в този стил на известна група, но да не минава през мастър пресетите на моя микс. Предполагам, че трябва да са на два канала и на единия да са пресетите и моя микс, а другия да е чист, но какво става с мастъра тогава? Тенкю Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 15, 2015 Отговорено Декември 15, 2015 Тия пресети защо трябва да са на мастъра? Или ги сложи на трака си (ако си вкарал един смесен стерео трак) или си сложи Aux от всички тракове и на него нахакай "мастър ефектите". 1 Цитирай
aarab Отговорено Май 20, 2017 Отговорено Май 20, 2017 (Редактирано) Здравейте, имам някакъв много странен проблем и ми се иска да го решим заедно. Инсталирам си Reaper (64bits) на Windows 10 (64bits). Инсталнах си Ezdrummer 32bits и всичко бачка, само че не мога да си местя groove midi-тата и да си редя песни така. Преди беше напълно възможно и спестява време,за непретенциозни проекти, но с WINDOWS 10 имам проблем. Някой да даде съветче? Благодарско! Грешката е нещо от сорта на : Could not import 1 of 1 items! Редактирано Май 20, 2017 от aarab Цитирай
aarab Отговорено Май 22, 2017 Отговорено Май 22, 2017 Оправих се, но за другите ще кажа, че трябва да се стартира програмата като админ. Никаква идея защо. Цитирай
X_X Отговорено Юни 21, 2018 Отговорено Юни 21, 2018 Здравейте, работя с рийпър от близо година, но отскоро използвам BIAS FX като амп и Focusrite аудио интерфейс.Проблемът ми е, че настройвам уж всичко както си му е реда, рийпъра ми разпознава аудио интерфейса обаче като включа да записвам канала си тече, свиря си като пич, чувам си китарата, няма проблем, обаче нито звук не влиза в проклетия рийпър...някой някакви идеи къде може да е проблема?Ето и снимки:https://ibb.co/g18OEohttps://ibb.co/jVd6Zohttps://ibb.co/kgaW0TPlease help! Цитирай
jabs Отговорено Юни 22, 2018 Отговорено Юни 22, 2018 Според проблема не е в настройките на аудио картата, които изглеждат ОК, а в настройката на самия трак за запис. Я пусни един скрйншот на трака. Цитирай
X_X Отговорено Юни 22, 2018 Отговорено Юни 22, 2018 https://ibb.co/foLAS8Ако знаеш как може да се оправи това, пиши ми във фейсбук защото тук ще стане адски бавно.https://www.facebook.com/ilko.todorov2 Цитирай
jabs Отговорено Юни 27, 2018 Отговорено Юни 27, 2018 Ако не си се оправил още, поиграй си с опциите в малкия зелен бутон долу вдясно на трака (където пише INT). Не съм специалист по Reaper, но при мен записва и помня че последно нещо чоплих там... има доста различни комбинации. Уцели коя е твоята. Цитирай
gerganoff Отговорено Ноември 19, 2018 Отговорено Ноември 19, 2018 Здравейте. От скоро работя с Reaper. Инсталирах я на Linux mint, но не с wine. Не мога да намери vst инструменти. Има стандартно инсталирани vst плъгини за обработка на звук, но не мога да извикам другите - бас, барабани, синтезатори и т.н. Някой има ли информация по темата? Цитирай
Recommended Posts