Jump to content
Българският форум за музиканти

Dilian Nedev

Members
  • Мнения

    2411
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Dilian Nedev last won the day on Юли 9 2016

Dilian Nedev had the most liked content!

Относно Dilian Nedev

  • Рожден ден 02/14/1992

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара/Бас/Клавишни

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София / Варна

Contact Methods

  • Skype
    diliannedev

Последни посетители

5515 профилни разглеждания

Dilian Nedev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

158

Обществена Репутация

  1. Нещо ми подсказва, че проблема не е в бриджа или китарата като цяло С какви струни (марка, размери) и в какъв строй свириш точно?
  2. PCI и PCI-E (Express) са много различни неща. Звуковата ти карта е PCI, преходника ти е PCI-E - най-просто казано просто няма да влязат едно в друго. Отделно PCI прехода е обикновено към USB 3.0/3.1, което означава, че ако твоят лаптоп няма такъв порт, няма никакъв шанс
  3. Дори да успееш да намериш блок, който да пасне на edge тремоло, ще усетиш "невероятна разлика" първите 5 минути и след това ще ти мине
  4. Много зависи каква е общата консумация на ефектите. Дънлопския брик дава общо 375мА на 9V, което не е особено много, ако има 5 цифрови ефекта в играта. @H.R. , сподели кои са ефектите и каква им е консумацията по документация. След това може да се мисли какво ще ти свърши работа.
  5. А нещо като максимални цени? Защото ми идват доста идеи, но не съм сигурен колко ще ти харесат
  6. Привет! Желателно е да споменеш какво искаш да записваш с изброените неща. Ако е за вокали само (поне така излгежда до момента), аз лично бих направил следните корекции: - Някаква интересна причина да трябват и компютър, и лаптоп за записите? Тук изчезва доста голяма част от "бюджета" - Вместо два микрофона от по-нисък клас, защо не един от малко по-висок клас? - Каква е необходимостта от миксер и усилвател? Въпросните монитори са с вграден усилвател ("powered" / "active"), а звукова карта с вграден микрофонен предусилвател би била по-лесна за свързване и ползване.
  7. Всъщност решението може да бъде точно в прекъсването на масите между двете устройства (усилвателя и синтезатора). DI боксовете не са скъпо нещо + винаги са полезни.
  8. Можеш да опиташ да поставиш DI бокс с ground lift ключ между синтезатора и усилвателя и да пробваш двете положения на ключа дали променят нещо.
  9. Привет, Можем да се договорим да го направя. Има ли някакъв срок?
  10. Най-прост USB микрофон за скайп за мен е по-доброто решение (спестява доста чуденки и шумове)
  11. Линка от soundonsound по-горе или този https://music.tutsplus.com/tutorials/the-drum-maps-in-cubase--cms-23108 мисля обясняват доста прилично нещата (ако не - търсене за Cubase Drum Map връща доста резултати с видеа, други форуми ..). Но ще трябва да го почовъркаш известно време преди да му свикнеш напълно
  12. Идеята е, че самия Cubase (както може би всички нормални DAW софтуери) си има собствен map convertor, който може да се настрои за всякакъв вход -> всякакъв софтуер. Реално първоначалния сетъп за дадена карта би отнел половин час, но е много лесно използваем между различни проекти + с много малко корекции може да се използва и за други софтуери с подобни карти.
  13. Тази статия може да ти е полезна донякъде (ако не си я видял вече) http://www.soundonsound.com/techniques/using-cubase-drum-maps Няма вариант обаче, в който да пропуснеш първоначалния сетъп на картите за отделните банки/инструменти. SSD и Addictive Drums (и не само) поддържат вътрешно мапване и имат готови preset-и за най-големите софтуерни конкуренти. Но винаги най-добрия вариант при програмиране на барабани от всякакъв тип е да се стремиш да са GM тип, защото това е което 95% от софтуерите приемат без никакъв проблем.
  14. Имате лично съобщение
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.