Koobenot Отговорено Януари 4, 2023 Автор Отговорено Януари 4, 2023 @Ламби Професионализмът е личностно търсене. Дали ще е процесор или лампа, на гостите/феновете не им пука, това си е наш проблем. Гледах Новогодишните концерти по телевизията на Щурците/Фондацията и изпаднах в потрес. Пее се фалшиво, сухи странно-смесени барабани, неточни опъвания на солата … жалко е, жалко е, чак е тъжно. Но явно такова е нивото, така че никой не би загубил да иде и да види звука на големец, както и ти казваш. 4 Цитирай
musicman Отговорено Януари 4, 2023 Отговорено Януари 4, 2023 ^^ Зависи какъв ти е процесора. Аз пък предлагам на всички предубедени да идат при някой приятел или познат с хубав процесор (Фрактал или Кемпер) и да пробват. Също така не е тайна кои групи ползват процесори за свирене на живо. Не са никак малко. И в крайна сметка кой каквото го кефи. Аз имам свое мнение на база на това, което имам и ползвам. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 4, 2023 Автор Отговорено Януари 4, 2023 @musicman Металика за мен са най-яркия пример с AxeFX ... звучат си толкова брутално, колкото и преди с амповете. Дай Боже един ден всеки от нас да я докара до тяхното ниво на професионализъм, че да теглим чертата и да имаме луксозния проблем процесор/лампа. 1 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 4, 2023 Автор Отговорено Януари 4, 2023 @dedo pop Абе я аз да питам един религиозен въпрос, няма грам ирония/сарказъм в него. Отче, какво е отношението на Българската православна църква да се пее рокенрол, предвид факта, че има теми за секс, наркотици и рокендрол? Не ми звучи много богугодническо. Поздрави и светли бъднини през 2023! 1 Цитирай
TONY Отговорено Януари 4, 2023 Отговорено Януари 4, 2023 (Редактирано) wiseppman, като оставим, че звука от телефона не е-баш супер, все пак чувам 2 неща. акустична ( повече ми звучи, като такава, а не клийн) и лийд бленда. акустичната ми е прекалено изцъклена. Може би защото си я правил без бандата. лийд блендата си е ок. Вероятно е въпрос малко и на настройка. Т.е. колкото и да сучем и да въртим и с процове може да се свири. От друга страна, няма да е като Слеяр@! Искам да съм, като Кери Кинг. Тони Кинг. Ама и Васко Жабата да си, пак е яко! Оффф - това ФУНДацията, никога не съм ги харесвал. Скалъпана банда за свирене комерс. Обаче Обичайните заподозрени са готини. Имаше и още нещо, черешката на тортата, естствено по БТВ. Кали и БМХ - културен шок. смесиха чалга, фламенко и джаз...Много смело, но пък и малко кофти... из говно, конфетка не сделаеш. Простоватите чалга текстове на Кали мнго не пасват на джаз...Китариста и барабаниста, изобщо на целият оркестър нещата им се получиха... На Кали - червеното костюмче и стоеше добре. Пеенето - както и да е. Редактирано Януари 4, 2023 от TONY 1 Цитирай
dedo pop Отговорено Януари 20, 2023 Отговорено Януари 20, 2023 On 1/4/2023 at 2:02 PM, Koobenot said: @dedo pop Абе я аз да питам един религиозен въпрос, няма грам ирония/сарказъм в него. Отче, какво е отношението на Българската православна църква да се пее рокенрол, предвид факта, че има теми за секс, наркотици и рокендрол? Не ми звучи много богугодническо. Поздрави и светли бъднини през 2023! Доколкото знам, няма официално отношение. Навремето като студент разни хора ми пълнеха главата с простотии как не трябва да се слуша рок, после поостарях, дойде интернета, чух наново познати парчета, прочетох преводите им (не знам английски), има песни с някакво там смущаващо съдържание, ама чак пък толкова да заклеймим цяла епоха в музиката. Та зависи на какъв попаднеш за мнение. Уча се да свиря на бас китара, имам няколко етюдчета за начало, по някое време минавам и през "Хотел Калифорния", много недолюбвана песен из нашите среди, имало нещо в текста, ама партията на баса е готина. Толкова мога да кажа. Като става дума за процесори, доста си поиграх с моето Zoom B1X Four. Правих си сам разни работи, у дома и на слушалки звучеше супер, на сцената стана мазало. И се върнах на заводските. 1 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 20, 2023 Автор Отговорено Януари 20, 2023 @dedo pop Благодаря. Един от начините да се спаси човек с евтин процесор на живо е да го настройва на самата сцена, ако може това да се уреди в дните преди самото участие, смисъл да е отворено, да ти е позволено и прочие ... 1 Цитирай
wiseppman Отговорено Януари 21, 2023 Отговорено Януари 21, 2023 Китаристите не са цигулари- един звук- и това е... Защо клавиристите ще изполват хиляди (да, хиляди) звуци, а ние да не използваме и по-различно звучене. Трябва ли да си умрем със звуците от 60-те? 1 Цитирай
Voidhanger Отговорено Януари 22, 2023 Отговорено Януари 22, 2023 Що па даваш пример с цигуларите? И те могат да си слагат ефекти. Изобщо за всичко се отнася. Е има една арфистка с големи цици и тя си слага ефекти на арфата. 1 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 22, 2023 Автор Отговорено Януари 22, 2023 (Редактирано) Ама този аргумент го имам за процесорите, молим вам, нека се само цитирам от страница 1: Quote Заключение Процесорите за на живо стават в случаите, когато: Е пуснат в fx loop на амп и кабинет, а не да купуваме 12305982 камиончета Парти група сме и искаме много различни звуци в едно устройство и сме наясно какво правим и как звучим Редактирано Януари 22, 2023 от Koobenot Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2023 Отговорено Януари 22, 2023 По-скоро в FX Return. 2 Цитирай
solo5 Отговорено Март 12, 2023 Отговорено Март 12, 2023 (Редактирано) Ако някой толкова ненавижда процесори, може да пробва и Mooer Radar в комбинация с глава и кабинет. Има си симулации, IRs и от това което видях в по-долният клип много ми хареса как звучи. Ама той Ola Englund си е много добър в озвучаването... P.S. В продавалника даже се продава един за 180лв Редактирано Март 12, 2023 от solo5 Цитирай
Rezachka Отговорено Март 12, 2023 Отговорено Март 12, 2023 (Редактирано) Радара е повече от просто кабинет симулация. Сигнала минава през три етапа (всеки може да се избере дали да е включен или не) 1. Първо минава през power amp симулация. Може направо на изхода от педал борда да се симулира крайно стъпало с опции като какви лампи да звучи. Реално може да се вземе само един дист педал и заедно с радара да звучи като цял риг (без други ефекти де). Ей така за та*#ка го пробвах с метъл зоун, и звучеше по-прилично от колкото очаквах. 2. След това минава през импулс респонс, като има допълнително настройки за модел на микрофон, с настройки за позиция и разстояние спрямо симулирания говорител. Тези настройки ги няма за качени custom IRs. 3. Накрая има EQ настройки, със отделни low и high pass филтри. Общо взето същото като EQ което се прилага в DAW-а, просто не е чак толкова детайлно. Не съм много запознат с мултиефекти и процесори, никога не съм имал процесор, предполагам че и те имат същите настройки. Единственото което на мен не ми харесва, е че какъвто и вид кабинет симулация да съм пробвал, просто нищо не звучи като кубе/усилвател в помещението. Ама то май няма и как, просто всичко е симулация на микрофон пред говорител. Редактирано Март 12, 2023 от Rezachka Цитирай
Koobenot Отговорено Март 12, 2023 Автор Отговорено Март 12, 2023 За това устройство пък съм още по-скептичен – играл съм си да мъкна амп + кабинет и накрая да го прекарам през това, вместо през микрофон поставен пред кабинета? Може би в някакъв контекст където има супер много микрофонии или пък сме 30 китариста на сцената с 30 ампа като на G3 фестивалите с цел да се обезшуми сцената би било интересно или пък ако свирим супер техничен math metal и не трябва да има и град bleed от микрофона ... знам ли. Цитирай
Koobenot Отговорено Март 12, 2023 Автор Отговорено Март 12, 2023 (Редактирано) Един от процесорите, които ме кефят и заменя всички педалчета преди/измежду усилвателя е този Line6 M5 Stompbox, тук говорим за комбинация на амп + кабинет + процесор. Подобни резултати могат да се постигнат и с TC Electronic G-Major 2, но там вече трябва и рак. Редактирано Март 12, 2023 от Koobenot Цитирай
Recommended Posts