Jump to content
Българският форум за музиканти

Къде се продават кабели за EMG електроника


Amentis
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

горд собственик съм на EMG ALX и EMG-H3. Има само един проблем.

EMG-H3 идва с кабел, който от едната страна си е с конектор за адаптера, но от другата не е с конектор за платката на EMG, а с жички за запояване. Разпитах насам натам и не намерих вариант да си поръчам този кабел, който намерих в Томан и се надявам да е същия:

http://www.thomann.de/gb/emg_quick_connector_cable_5_polig.htm

 

Продава ли някой в България кабели за EMG по единично или поне целия пакет?

Имам и още един интересен въпрос - може ли конектора от страната на платката да се замени с нещо, което може да се купи от някакъв магазин за електроника, да се отреже от електроуред или нещо такова?

Link to comment
Share on other sites

Щом си го намерил в Томан може да гопоръчаш в някой от магазините на Динакорд. Доставката е за около 20 дена, плащаш каталожната цена по курса на деня.

Link to comment
Share on other sites

Пробвай от някоя стара кутия за компютър, май съм виждал, макар и не 5-ца, а по отделно. Ползват същия или подобен стандарт за зумера, за пауър бутона и резета...Но пак казвам, не съм 100% сигурен, все съм си мислил да пробвам, но ме домързява...:)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Благодаря, в града ми има представител на Forte, но май никога не са се занимавали с части, ще попитам дали биха се съгласи да ми доставят някаквото си кабелче.

 

За частта с DIY кабела - благодаря на колегата, но аз търся другия край  :)

Jcontrol.jpg

На тази снимка най долно-десните два са каквито трябва и от двете страни, а кабела над тях отдолу е за към активен, а отгоре е такъв конектор какъвто търся + изход за захранване

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ако намеря.... иначе съм навит да платя, но май че тея дето с епродават са пак за запояване от едната страна. Чакам EMG да ми пишат по въпроса

Link to comment
Share on other sites

Такаааа, писах на момчетата, и те ми пратиха кабела по пощата!  :) Да им е жив и здрав support-а, много готина компания са ^^

Link to comment
Share on other sites

Само една дребна корекция - поръчките от Томан се плащат по централния курс лев/евро на БНБ (1.95583), а не по курс за деня. ;)

Link to comment
Share on other sites

Само една дребна корекция - поръчките от Томан се плащат по централния курс лев/евро на БНБ (1.95583), а не по курс за деня. ;)

 

Централният курс на БНБ не е закована константа, а се променя всеки ден. Това имам предвид като казвам по курса на деня. Тъй като съм поръчал досега доста неща през Динакорд не желая да споря за безсмислени неща.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

:offtopic-001:  за да нямате проблеми с курсовете ако поръчвате директно от Томан, най-добре използвайте английския вариант на сайта, защото ДДС-то там е същото като в България - 20%, а цените са си пак в евро. Курсът на БНБ за евро си е фиксиран от много отдавна. Обикновено Томан сменят цените или си играят с ДДС-то ако сте направили поръчка чрез сайта им за друга страна. Поръчката през Динакорд е малко усукана работа, от опит го знам, за съжаление леко горчив. Така или иначе се изчерпа темата, може модератор да я заключи

 

Наздраве на печелившите от един трезвеник :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Централният курс на БНБ не е закована константа, а се променя всеки ден. Това имам предвид като казвам по курса на деня. Тъй като съм поръчал досега доста неща през Динакорд не желая да споря за безсмислени неща.

 

Ако не си чул, да те осведомя, че в България от над 16 години е въведен валутен борд, като от 1.I.2002 г. валутата, към която е фиксирана стойността на Лева е Еврото, т.е. валутният курс Лев/Евро е константен от тази дата. Валутните курсове към всички останали валути се преизчисляват ежедневно, като за база се взема именно фиксираният курс към Еврото.

Не е точно по темата, но е добре да прецизираме нещата, все пак е сериозен форум, а не пазара в Димитровград.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By emosms
   Някой правил ли го е?
   Празна намотка, противофазно свързана на сингъл адаптер, за премахване на брум.
   Вариант - последователно свързване. Само че не с бобина от друг адаптер, а по-голяма, с възможно по-дебела жица. С приблизително същата индуктивност (бр. навивки), за да прихване същото ниво на брум, и да се потисне при противофазно свързване.
   При последователно свързване нямаме загуба на сила на сигнала, само загуба на високи. Грубо казано, заради dc съпротивлението на жицата от втората намотка. От там, идеята за по-дебела жица. 
  • By Tehanox
   Какво е метафизика и алхимия? Какво общо могат те да имат с басов, почти клипнат нойз и дигитална кинематография?
    
   Удоволствие е да ви представя моите умения на едно място.
   Центъра не е в звука - нито пък във визуалното. Допира между двете ражда неотделимата цялост на този проект.
    
   Грубиянско-първичен но и галещо-поетичен материал - надявам се има съгласни?
   Всеки детайл е излят и споен изцяло от мен с ревностно старание - от създаването на 3D обектите, текстурите, материалите, частиците, анимацията, движението на камерата, звука - с цел да изчистя и рафинирам виденията и идеите си.
    
   С малко късмет и подкрепа се надявам да продължа. Има ли ги феновете, да отворим Портите? 
  • By enthusiast
   ​Здравейте,
    
   ​Имам един доста досаден проблем и ще съм благодарен, ако ме посъветвате какво да правя. Китарата съм я взимал втора употреба. Модел - Cort G254.
   В началото звучеше сравнително добре (имайте предвид, че ми е първата ел.китара, така че е възможно да не съм имал реална преценка), но с времето се появи дразнещ пращящ шум, който се усилва, когато регулирам потенциометъра. Когато потенциометъра е на 0, няма толкова силно пращене, но първата (най-тънката) струна почти не се чува, като започна да го завъртам - пращенето се усилва и на max леко намаля, но пак е нетърпимо. Когато пусна distorsion от усилвателя, също шуми доста.
   Има възможност да е и от усилвателя, защото е китайски някакъв (stagg 10W-ов). С регулиране на настройките на усилвателя шуменето нямаля, но така китарата звучи някак глухо.
   ​Доколкото четох, китарата играе ролята на антена и улавя всякакви паразитни радио сигнали, затова е хубаво да я облицовам с алуминиево фолио отвътре. Това ще го направя, но като я отворих, попаднах на някакви висящи жици.

   ​http://prikachi.com/images.php?images/240/9120240r.jpg
   ​http://prikachi.com/images.php?images/242/9120242d.jpg
   http://prikachi.com/images.php?images/243/9120243a.jpg

   Бих се радвал, ако някой, който е по-навътре с електрониката на китарите, се отзове. Или някой, който е имал подобен проблем.
  • By musicman
   Току що завърших ето това парче, и реших да споделя, че не съм се разписвал от доста време.
    
   Все още не е миксирано, има някакви наченки на микс, но за сега толкова.
    
   Като проект, имам още няколко такива идеи и ако се харесат мисля да сформирам конкретен проект, ако не ще останат скъп спомен за поколенията и те така Стилът е нещо като тресня с електронни елементи, плюс малко синематик и етно. 
    

    
   И така, приемам критики, идеи, предложения, помощ и т.н. 
  • By musicman
   Попаднах на една доста интересна статия относно мастерирането и смесването на денс музика. Надявам се, че ще е полезна и за фенове на други стилове.
    
   Why You Should be Mixing and Mastering Your E.D.M. Tracks with Higher Crest Factor
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.