Jump to content
Българският форум за музиканти

Akerfeldt

Members
  • Мнения

    213
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Всичко публикувано от Akerfeldt

  1. Извинявам се, но кои са новите корейски Ibanez, че съм попропуснал май?
  2. ^ Позволявам си съвсем мъничък оффтопик. Аз също знам за AXETEC, даже съм писал някога във форума за тях, но така и не схванах едно - къде ги правят? Ти знаеш ли?
  3. Аз не знам защо, но тоя LP Custom сребърния на Жоро много ми тежеше. Явно Гибсън не е за всеки.
  4. За мен няма логика от казаното в 1-вия пост на темата. Трябва бъз да пада от по-тежки струни, вместо да се увеличава. По-дебелата струна при същата настройка като по-тънката трепти наистина с по-малка амплитуда. therealbadmadafaka не се е объркал изобщо. Дебелата струна има по-голяма амплитуда само при по-нисък строй (затова и слагат по-дълги мензури на баритон китарите, за да се компенсира тази халтавина/амплитуда/нестабилен тон). Иначе има логика, де... да се поправя: Авторе, на какъвто и екшън да си, щом удариш СИЛНО, навярно ще ти бъзди Свири си нормално и се радвай на китарката.
  5. Здравейте! Миналата година ходих в Пловдив на концерт на KATATONIA. Звукът беше много добър. Китаристите и двамата свиреха с BOSS GT-10. Познавам творчеството на групата, знам как звучи студийно. На сцената ампове нямаше - само монитори. ... Какво искам да кажа - че който може да работи правилно с процесора, ще изкара с него онова, което търси. Има си музиканти, които създават музика с такива устройства и ги ползват както в студио, така и на лайв. Ако някой купи процесор и само сравнява симулациите - не е добро решение. Ако някой купи процесор заради ефектите в него, които му трябват за създаване на определен звук - да, решение е. При това добре работещо. Също за кавъри на най-разнородни групи няма как да събереш целия гиър на света и е по-подходящо да свириш с процесор, а не да купуваш 10 лампови глави. Не е важно кой с какво свири, важно е какво се случва накрая - има ли звук, който да допада и грабва или няма. Па нека и от стар радио шкаф да е с руски дистър отпред
  6. Е то това не е ли за слайд? Номерът е да държиш слайдът точно върху прагчето, а не по средата между две. Все едно свириш на фретлес инструмент.
  7. Четка за зъби също върши работа
  8. Екшънът е прекалено висок на 1-ва струна. Това не е акустична китара. Опитай със стандартен екшън 1.6/2.2 Аз лично свиря с доста по-нисък екшън. ПП: от грифа, за който казваш, че ти е настроен от лютиера за 9-42 вече и помен няма
  9. Синхронайзерът има само едно предимство (което не е ясно предимство ли е) - лесно минаваш от един строй в друг, щото нямаш заключване при нъта. Аз лично се съмнявам да държи добре в строй без заключващи се ключове. Навремето пробвах в София един модел, навярно същия, за който говориш и ти. Но не ми дадоха ръчката, че да я забия и да видя за какво иде реч.
  10. Тъй както е зададена темата, аз смятам, че транзисторът бие лампата. И друго, тя лампата ако е намалена си е почти като транзистор, само дето с ниско енергийно КПД
  11. 1.8/2.5 трябва да ти е добре за акустична.
  12. Хлабиномер/луфтомер -> 2лв от пазара. Не се шегувам! Аз от там имам. Височиномер -> Взимаш стара рулетка от тия с по-плоските ленти и си изрязваш. Върши повече от чудесна работа -> 0 лева 3-тото чудо вече трудно се намира. Но реално не ти трябва, освен ако не искаш да изправяш грифа, за да пилиш прагчета.
  13. @Telerig , стига скромности, много си добър, бате! Поклон за свирнята и китарата
  14. Ако не ти зъзне на свободна, струна недей го сменя. Принципно колкото по-ниско при нъта, толкова по-добре, стига да няма нещо дразнещо на свободна струна. Така изпилен нът се доближава до концепцията за нулево прагче. И понеже се заключва, има си подложки за нът, които може да се сложат под него. Ако не намираш, режи капачки от буркани
  15. Аз свиря с подобен екшън на моето LTD H-1001. Нормално е да има фрет бъз с такива екстремистки екшъни, ти какво очакваш? Просто когато свириш на клийн китара ще свириш по-лекичко с дясна ръка, а ако е яко метъл с гейн до дупка, слагай по-дебелички струнки и наказвай! От това по-ниско е безсмислено, струните като трептят винаги ще се удрят в прагчетата, тънките струни при бендове повече от половин или 1 тон ще "забиват", а динамиката на звука просто заминава на кино. За най-добър тон свириш със стандартен екшън като за ел. китара - 1.6 - 2.2 Всичко под това е с компромиси. Аз знам моите и си съобразявам дясната ръчичка. Но когато друг хване китарата ми става "олеле, майко" Ако ползваш много легато техники, можеш да смъкнеш още малко басовите, но реално няма никога да звучиш добре на чиста китара.
  16. Akerfeldt

    Stagg A2006

    Точно този модел на Stagg е с издут гръб, който на всичко отгоре е и леко грапав и ако свириш с анцуг седнал се пързаля уникално много. Тази китара за мен звучи приятно, но е супер неудобна за седнало положение. Може би става само с колан.
  17. Akerfeldt

    Sunn O))))

    лек офтопик, ама не мога да се сдържа... все пак предпочитам дуум метъл. Мога само да кажа, че от дуум до дуум разликата е голяма (както от готик до готик) и няма нещо, което да се нарече "дуум звучене". Който слуша дроун дуум и обича дистортнат бас иска един звук. Който слуша Candlemass иска друг звук. Който слуша Funeral (Норвегия) иска трети... и т.н. до безкрай. Аз лично не съм чувал за усилвателите Sunn.
  18. Какво точно искаш да кажеш с това? И за кои струни се отнася? От струната до прагчето (с натискане на 3-то прагче) или от струната до прагчето без натискане? ... защото в 1-вия случай "нокът" си е дори много. Предполагам, че си искал да кажеш, че равнината, в която лежи струната е успоредна на грифа и имаш съвсем малко до прагчето. Имал съм изяден нът, знам как е...
  19. Akerfeldt

    Mark Five

    Добре, че съм с 6L6 тогава P.S.: Не, че не свиря на 0.5 W у дома с тях, ама туй е друга работа.
  20. Akerfeldt

    Mark Five

    Какво толкова не им харесвате на тия епруветки, бре? По-малко бас ли имат, кривят по-рано ли... я обадете малко, моля!
  21. Някои стари песни на Рейнбоу са по-високи от стандартно 440Hz. Не мога да кажа с колко, нямам сведения.
  22. А, не, аз мислех, че тялото се огъва Та, в какво не съм прав, викаш?
  23. Колега, това е абсолютно погрешно! По-дебелите струни вдигат екшъна при един и същи строй и се налага корекция на бридж към смъкване на височина, също и натягане, а не отпускане на тръсрода.
  24. Много е важно дали ще се свири в същия строй. Ако не, може и да мине без корекция от тръсрода.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.