lyu_records Отговорено Януари 15, 2015 Отговорено Януари 15, 2015 Някой правил ли е това: http://revolutiondeux.blogspot.com/2012/01/mad-professor-deep-blue-delay.html Имам всичко за него без някои резистори, които ще дойдат утре. Цитирай
synchu Отговорено Януари 18, 2015 Автор Отговорено Януари 18, 2015 Аз лично не, тъй като съм нямал особен интерес към такъв тип ефекти. Но Лудия професор владее моджото, така че ще е интересно да се чуе в DIY производство Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 18, 2015 Отговорено Януари 18, 2015 Ми снощи го нахвърлях на бредборд и ядовете почват още в първата секция на 072 след като подкарах сравнително чист сигнал и в първата и във втората част на 072 се почнаха ядовете с капризния PT, които още не съм изчистил щото са няколко бъговете. Понеже е мазало на бредборда днес ще почна бавно лека полека на ново да събирам карантийките защото предполагам, че и многото бира вчера е оказала сериозно влиание върху реденето Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 18, 2015 Отговорено Януари 18, 2015 Не ми се иска да зацапвам подредената тема с общи технически приказки, ако искаш да продължим темата за ефекта, предлагам, да направиш отделна тема (освен, ако Сънчо не иска да остане в неговата), но като цяло, не съм голям любител на PT-базираните ефекти. Чисто субективно, тези базирани на BBD, ми звучат по-добре. Разбира се, изключвам Lell CZ и някои други ранни цифрови ефекти, които по-скоро ми харесват като звук. През последните месеци, през дъцете ми минаха няколко (Little Angel Chorus, PT Delay и други) ефекти, базирани на тази схема и честно казано, не останах впечатлен. Не знам, дали е заради самата ИС, или заради останалата схемотехника. Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 18, 2015 Отговорено Януари 18, 2015 ОК приключвам с общите технически приказки! Педалчетата на лудя професор са си екстра, не случайно и цената им е висока Готово, събрах го на пробен борд, всичко си е ок в общи линии много си ме кефи и автоматично, като го събера в кутия попада в нещата които ползвам. Има слаб бръм но предполагам, че като се затвори в кутията ще изчезне. Цитирай
jabs Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 Дай някое семпълче да му чуем гласеца - еца - еца - еца - еца ......... 3 Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 21, 2015 Отговорено Януари 21, 2015 Ще кача клипче направо като му туря копче за байпаса в събота, че свършиха 3PDT-та та та та. Относно схемата всичко е точно и я вписваме в графа изпробвани, брум вече няма, както бях писал по-горе, има изключително минимален шум както всички активни ефекти, потенциометрите се държат адекватно всичко е тип-тоК Е до тук я докарах: И за малко раздвижване на темата още картинки: Ето един не екзотичен ефект но в екзотичен винтидж (в превод на БГ селски) вид, 1 Цитирай
synchu Отговорено Януари 22, 2015 Автор Отговорено Януари 22, 2015 Aбе картинки хубаво, но нека да има и звуци и кратко описание - това е идеята на темата Картинки, вярвам, всеки от по-занимаващите се с тематиката може да приложи в съществени количества. 3 Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 22, 2015 Отговорено Януари 22, 2015 Ми ясно ми е но без картинките из нета нямаше да я има тая тема, а аз горепосоченото не го възприемам за спам, ако на там биеш. Ще има и звуци и избягвам ненужните постове MXR-a е с оригиналните му диоди 1N270 и с врътка за гейна започваща с буквата "C" казано на български "антилогаритмичен" макар и не екзотичен ефект е култов, защото всички, които са тръгнали да се занимават с начинание "направи си сам настъпи кутийка" първо него са направили. А в интерес на истината не е никак лошо драйвче. Цитирай
bluelemon Отговорено Януари 23, 2015 Отговорено Януари 23, 2015 (Редактирано) А съм правил на mad professor deep blue дилея и мога да кажа че е много як педал и до скоро си го ползвах постоянно. Изнамерих една снимка. На горния ред, отдясно на захранването Редактирано Януари 23, 2015 от bluelemon 5 Цитирай
emosms Отговорено Януари 23, 2015 Отговорено Януари 23, 2015 (Редактирано) Нали ^^ e готово, пускай и семпли. Нещо с акорди, някаква мелодия Mix ключа е dry-wet, нали? Имал съм разни зуум процесорчета да си играя, и едно от нещата които най-много ме е дразнело е, че не можеше да се регулира нивото на повторения сигнал, спрямо необработения.Което автоматично правеше дилея неизползваем в 90 % oт случаите . Редактирано Януари 23, 2015 от emosms Цитирай
lyu_records Отговорено Януари 25, 2015 Отговорено Януари 25, 2015 Тука можеш да регулираш нивото на дилея м/у чистия, необработен сигнал. То хубаво, ще пусна семпли само дето излезе проблем, който го нямаше преди на тестовия борд, в повторенията (дилея) има шум. Като го отстраня ще кача и семпли ма се затлачи работата, няма да цапам хубавата тема на колегата. Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 24, 2015 Отговорено Февруари 24, 2015 Момчета направих товаЕто и семпъл. Проблема е волума трябва да е към 3-4 часа за да мачне байпас сигнала. Някакви идеи?http://www.sabrotone.com/?attachment_id=2467 https://soundcloud.com/diminalbantov/diy-250-drive 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 24, 2015 Отговорено Февруари 24, 2015 ^А ти искаш, това да става при волюм на 5 ли? Ако да - можеш или да ползваш потенциометър с друга крива (трудно за намиране на практика), или да сложиш някакъв резистор, последователно на потенциометъра (на горното му краче на схемата), със стойност, равна на около 20-30% от съпротивлението на потенциометъра. Плавно ли усилва този, който си сложил, или изведнъж? Цитирай
Recommended Posts