Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikolov_76

Members
 • Posts

  170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Nikolov_76 last won the day on December 17 2021

Nikolov_76 had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

795 profile views

Nikolov_76's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

36

Reputation

 1. Ето още една съществена разлика за широкия потребител ( като мен). Кубетата с една крайна лампа можеш да обслужиш сам и да сложиш каквото искаш в тях...лесно, бързо и безопасно. Стана ясно, че в другите случаи е по- добре да се търси специалист. Явно не е ОК просто да вземеш нови лампи и да ги сложиш на мястото им. Независимо какви са и от къде ги купуваш.
 2. Е на това му се казва изчерпателен отговор! Благодаря!
 3. И все пак.....допустимо ли е да не са мачвани и най - вече, това ще скапе ли усилвателя....
 4. Значи, в моя случай - 50- 100 години !😁 Благодаря за отговора.
 5. Чета тук.....всички казват......смяна горе-долу веднъж годишно..... Та реших да си потърся резервни.... А предусилвателя, и те ли се сменят в комплект - и двете?
 6. Взех си още един. На Владо Балев. С руските, дето са аналог на 6L6. Работи страхотно, но като дойде време за смяна, мачваните са в пъти по- скъпи от единичните бройки. Да не говорим, че за руските въобще не съм срещал обявени за "мачвани"
 7. Здравейте, Допустимо ли е в усилвател да се използват две крайни лампи, (от съответния модел), които обаче не са подбрани ( мачвани, ако разбирам правилно понятието), т.е, са с неизвестни параметри. ( без да се преработва усилвателя, просто подмяна на лампите). Ще тръгне ли усилвателя. Може ли да доведе до повреда в дългосрочен план, или просто ще се скапе звука. На всякъде пише, че трябва да са подбрани ( по двойки или четворки), но все пак, какво става ако не са. За предусилвателните, разбирам че не е нужно да са подбрани.
 8. На 28.01.21г. Отговорих на този коментар по глупав и неуважителен начин. Искам да се извиня и да призная, че колегата е абсолютно прав, но ми трябваше доста време, за да го разбера.
 9. 😀 Та да си кажа всичко.... Поръчах го преди три дни. Когато го включих и го усилих на определено ниво ( не много силно) резонира точно като чаши във витрина. За мен не е ок. Крайната лампа е почти долепена до магнита на говорителя. Шпулата блъска на 5-6 саниметра от нея. Затова предположих, че тя вибрира. Не съм я пипал, не съм го разглобявал. Върнах го. Днес се обадих и човекът каза че говорителя бил с разхлабени винтове😏 Както и да е. Това кубе не е за мен. Та затова питах ... Нещо се уморих от тия "лампови" дискусии.... Ще си свиря БЛУС ( почти само блус, малко рок от 60- те и никакъв метал), с това което си имам, и повече няма да се занимавам с глупости. Съжалявам, ако съм станал досаден. Бъдете здрави! Никола Николов.
 10. Може ли да се появи проблем, ако лампите са много близо до говорителя?
 11. Става дума за кубето на С.Баев от Бургас, Baevox. Тя и темата си е за него.... 10 вата мощност, 2 лампи, 10 инча 50 ватов говорител, неизвеста марка. Има няколко клипа в тубата. Звучи ми много различно от Бугерата V5 дето я имам. .... И реших да го пробвам. Ще видя как е, но такава комбинация от лампи не съм срещал, та затова питам, дали е ок. А иначе, човекът каза че няма проблеми с тях.....Нямам представа дали е добро схемно решение, интересува ме до там, дали е дуракоустойчиво и надеждно....
 12. Здравейте, Какво може да се каже за тази комбинация, избрана от производителя - общо 2 лампи- една 12АХ7 за предусилвател и една EL 34 крайна, при мощност 10вата. Никъде по описанията на усилвателите не съм виждал подобна комбитация. Сигурно има причина..... Някой има ли логичен отговор? Казват, че като звук го докарва на VOX.
 13. След преглед се установи, че руските лампи, които преди няколко месеца купих от магазин за резервни части, всъщност съвсем не са нови и са работили много. Майсторът ги видя че са опушени само като ги погледна. Сложих нова - купена от музикален магазин- и проблемите изчезнаха. Извод: Внимавайте какво и от къде купувате. За 30лв. лампи си скъсах нервите и загубих времето - моето и на специалиста. Бъдете здрави!
 14. Това грозде отдавна не е кисело. В днешно време не е невъзможно човек да купи всичко, поне що се отнася до инструменти и оборудване. Всичко има - на един клик в телефона. Ако нямаш кеш - варианти много- кредит, разсрочено плащане и тн. Обаче, не на всеки е нужно да напълни хола си, в панелката, между гардероба и дивана, с оборудване за незнам колко хиляди левове, за да си подрънква и да си спомня, че е бил млад. На мен лично - не. Друг е въпросът, ако това е някакъв основен приоритет, цел или път в живота на човека. Тогава е ясно. Всичко е оправдано.
 15. Да де, но какъв е смисълът да си купиш Ферари и да го държиш в плевнята на село, за да ходиш на лозето с него....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.