Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikolov_76

Members
 • Posts

  173
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Nikolov_76 last won the day on December 17 2021

Nikolov_76 had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

939 profile views

Nikolov_76's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

38

Reputation

 1. Що да не посвирим? Ако някой има желание....( в София)
 2. Имам три китари и четири кубета, а съм абсолютен аматьор. Дрънча за удоволствие. ( и веднъж седмично с приятели на един таван). И всичките са ми любими. Веднъж дрънкам с едно, послле с друго.... Опитвах се да разкарам нещо, но котато ги пусна в обява ми става криво и свалям обявата. Прескачам си ги у дома и така. Няма оправия!.....🙂
 3. Пробвах кубето на Балев в репетиционната. Звучи перфектно и поне два пъти по силно от Baevox-а, въпреки че са обавени с почти еднаква мощност. Спокойно надвиква барабаните. Има добър клийн и чудесен драйв при усилен гейн.
 4. В желанието си да открия всякакъв различен звук, събрах у дома три лампови кубета - Бугера 5v, на Владо Балев -12 вата и Баевокс на С.Баев от Бургас - 10 вата. Съответно 8, 10 и 10 инчови говорители. Някъде из темите четох, че са твърде силни за свирене у дома, та да кажа личните си впечатления... Да, ако трябва да се усилят, за да се постигне кривене от лампите - съседите веднага ще ви дойдат на гости.( Баевокса криви най- рано.) Ако търсим чист звук ( като в моя случай), при усилване около 30% звучат прекрасно и наистина достатъчно тихо за да не притеснявам дори семейството..... Установих, че от огромно значение е техниката на звукоизвличане. При тия лампови техники всичко се чува. Всичко! Прави ми впечатление, че не намирам особена разлика в силата ( децибелите) между 5, 10 и 12 вата. Странно е, но вероятно е субективно усещане. За съжаление, пробвах 10 ватовото в репетиционната и установих че е слабо. Звучи зле, все едно ще гръмне всеки момент. Пълно мазало. Насмогва на барабаните, но не си е работа. Старият ми Park g25r се справя в пъти по - добре. Та така....
 5. Ето още една съществена разлика за широкия потребител ( като мен). Кубетата с една крайна лампа можеш да обслужиш сам и да сложиш каквото искаш в тях...лесно, бързо и безопасно. Стана ясно, че в другите случаи е по- добре да се търси специалист. Явно не е ОК просто да вземеш нови лампи и да ги сложиш на мястото им. Независимо какви са и от къде ги купуваш.
 6. Е на това му се казва изчерпателен отговор! Благодаря!
 7. И все пак.....допустимо ли е да не са мачвани и най - вече, това ще скапе ли усилвателя....
 8. Значи, в моя случай - 50- 100 години !😁 Благодаря за отговора.
 9. Чета тук.....всички казват......смяна горе-долу веднъж годишно..... Та реших да си потърся резервни.... А предусилвателя, и те ли се сменят в комплект - и двете?
 10. Взех си още един. На Владо Балев. С руските, дето са аналог на 6L6. Работи страхотно, но като дойде време за смяна, мачваните са в пъти по- скъпи от единичните бройки. Да не говорим, че за руските въобще не съм срещал обявени за "мачвани"
 11. Здравейте, Допустимо ли е в усилвател да се използват две крайни лампи, (от съответния модел), които обаче не са подбрани ( мачвани, ако разбирам правилно понятието), т.е, са с неизвестни параметри. ( без да се преработва усилвателя, просто подмяна на лампите). Ще тръгне ли усилвателя. Може ли да доведе до повреда в дългосрочен план, или просто ще се скапе звука. На всякъде пише, че трябва да са подбрани ( по двойки или четворки), но все пак, какво става ако не са. За предусилвателните, разбирам че не е нужно да са подбрани.
 12. На 28.01.21г. Отговорих на този коментар по глупав и неуважителен начин. Искам да се извиня и да призная, че колегата е абсолютно прав, но ми трябваше доста време, за да го разбера.
 13. 😀 Та да си кажа всичко.... Поръчах го преди три дни. Когато го включих и го усилих на определено ниво ( не много силно) резонира точно като чаши във витрина. За мен не е ок. Крайната лампа е почти долепена до магнита на говорителя. Шпулата блъска на 5-6 саниметра от нея. Затова предположих, че тя вибрира. Не съм я пипал, не съм го разглобявал. Върнах го. Днес се обадих и човекът каза че говорителя бил с разхлабени винтове😏 Както и да е. Това кубе не е за мен. Та затова питах ... Нещо се уморих от тия "лампови" дискусии.... Ще си свиря БЛУС ( почти само блус, малко рок от 60- те и никакъв метал), с това което си имам, и повече няма да се занимавам с глупости. Съжалявам, ако съм станал досаден. Бъдете здрави! Никола Николов.
 14. Може ли да се появи проблем, ако лампите са много близо до говорителя?
 15. Става дума за кубето на С.Баев от Бургас, Baevox. Тя и темата си е за него.... 10 вата мощност, 2 лампи, 10 инча 50 ватов говорител, неизвеста марка. Има няколко клипа в тубата. Звучи ми много различно от Бугерата V5 дето я имам. .... И реших да го пробвам. Ще видя как е, но такава комбинация от лампи не съм срещал, та затова питам, дали е ок. А иначе, човекът каза че няма проблеми с тях.....Нямам представа дали е добро схемно решение, интересува ме до там, дали е дуракоустойчиво и надеждно....
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.