Jump to content
Българският форум за музиканти

Nikolov_76

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Nikolov_76 last won the day on January 21

Nikolov_76 had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About Nikolov_76

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

526 profile views
 1. Здравейте, на 45г. съм, от София. Аматьор съм. Търся група, в която да свиря блус, предимно като втора китара. Импровизирам леко, но не ме бива особено в солата. Пея предимно на български. С известни усилия - и на кофти английски. Не съм претенцеозен и свиря за удоволствие, но отношението ми е сериозно и отговорно. Обичам и искам да свиря блус. Нямам място за свирене (репетиционна). Свиря у дома. Ако някой има желание - да пише в темата или на лично. Ще се радвам, дори само да опитаме. Поздрави и успех в музиката!
 2. Nikolov_76

  Забавна простотия

  На една спирка, под дъжда, в студа, десетина души треперят и чакат автобуса. В един момент в далечината, пърпорейки се задава трабантче. Спира на спирката. Шофьорът отваря прозореца и пита: " Случайно някой да знае вицове за трабантчета....."
 3. Здравейте, Ще започна с това, че не съм музикант и за това ще си позволя коментар по темата от малко по- различна гледна точка. Изчетох темата ( цялата) и откровено се чудя, с каква лекота някои "музиканти" поставят присъди.. Да попитам тях: Как точно, по какви критерии определяте кой е " добър" и " достоен" да свири на улицата? (Щях да попитам: "От къде е това самочувствие, че сте " капацитети" и оценките ви са обективни?", но подозирам, че ще чуя: " аз....еди какво си,.... завършил съм.....свиря еди къде си.... и тн... демек, "вижте какъв музикант съм аз"..., така че този въпрос отпада). И като минавате покрай кръчма с чалга или друго място със силен шум, наричан музика, що не влезете да им направите забележка, че нямат право да се натрапват на изтънчения ви музикален слух, когато случайно минавате покрай тях..... Откровено е супер дразнещо "специалисти", с тежкия си, незнайно къде проявен " професионализъм", кисело и тежко да раздават присъди. Винаги ми се е искало да вярвам, че музикантите са толерантни хора, но срещам много доказателства че не винаги е така. ПП. А по същество, определено по улиците има просещи хора, вдигащи шум със всякъкви средства, но това не е музика и е очевАдно за всички, не само за хора с музикален слух. Но, както е казано, "За всеки има място под Слънцето!"
 4. Не че нещо......, но видя ли от кога е темата?😄
 5. Трафчето е китайско. С възможност за промяна на напрежението. 1000ma. Най- близките по стойнаст са 2 позиции, около 8V и 10V. Ефектите сработват и при двете напрежения. Трафчето е тежко и масивно. Няма пад на напрежението при включен ефект. Меря го на някой от другите свободни жакове, при включен ефект. Разлика не виждам. Въпросът е кое е по- добре да използвам, от гледна точка "здраве" на ефекта...:-)..
 6. Здравейте Разгледах темите за захранване на ефекти, но не намерих точен отговор. Ако нямаме захранване с точното напрежение, какво е по- подходящо като алтернатива - завишено или занижено. Например, при изискуеми 9 V, разполагаме с 8V и 10V. Кое да изберем? С оглед, да не повредим ефекта. Влияе ли захранването върху качеството на звука, като изключим шумовете, които може да генерира. Извинявам се, ако вече е писано по въпроса, моля за линк към темата.
 7. Nikolov_76

  Лампов усилвател до 1300 лева

  Извинявам се, че се намесвам, но какво им е на българските търговци? В смисъл, ако имате информация за некоректно отношение.....ще е полезно да се знае.....
 8. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Изтрих го без да искам, та го качвам пак, ако на някой му е интересно.... Знаещите обясниха вече за какво става въпрос. Ако някой администратор има желание, може да го върне на мястото му.
 9. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Така или иначе, вече я има темта, моля за Вшите мнения: Ккто стна ясно, имам OS - 2. Ползвм предимно драйва. Има ли смисъл да купувам SD 1. Ясно е, че е добре да се пробва, но няма къде да ги чуя заедно. Гледам в You Tube клипчетата, изглежда при определени настройки се препокриват като звук, но дали е така вдействителност..... Моля, кайто има лични наблюденея и има желание- да даде мнение. Благодаря.
 10. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Само когато няма включена китара. Открих го случайно.... Иначе си работи перфектно. А иначе, изключих всичко, оставих само него във веригата и тогава направих клипчето.....
 11. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Благодаря. Защото си помислих, че ефекта се е скапал, въпреки, че като се включи китарата е абсолютно безшумен, дори при усилен драйв....
 12. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Някой няма ли да каже как се генерира този чист тон....? Има проблем с ефекта или е нещо друго....
 13. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  За шума на изхода е ясно, но това не е шум, а звучи като ясен сигнал, чиято честота се променя с увеличаване на драйва, все едно е пуснат сигнал от генератор....
 14. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Това се случва, когато няма включен инструмент. Когато се включи китарата пищенето изчезва. Няма никакъв шум. Не съм виждал такова нещо. Този звук се появява, както се вижда, при усилване на драйва, и се променя при усилването.Нормално ли е за тези ефекти? Моля за Вашите коментари.
 15. Nikolov_76

  Ефектите Boss

  Благодаря за корекцията и за отговора.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.