Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители


Най харесвано

Showing content with the highest reputation since 10.11.2018 in Мнения

 1. 10 points
  Нямаше как да не споделя и тук, че комплектовах албум най накрая Повечето парчета са минавали през този раздел в един или друг етап от развитието си . По-късно ако на някой му е интересно мога да кача и изображенията от обложките. https://soundcloud.com/agopyan/sets/soundorphins
 2. 9 points
  Витаят някакви слухове, че имам хронично TC.A.S заболяване (TCelectronic Acquisition Syndrome), ама... Не им вярвайте! Прилагам и доказателство:
 3. 8 points
  Charvel model 4 ‘86 - сбъдната детска мечта, в разкошно състояние. Уникална китара е това, звучи точно като оная в магазина зад ЦУМ, която нямаше начин да имам навремето. Имам чувството, че цялата любима музика от 80’те и 90’те е записана с тази китара, толкова характерно звучи!
 4. 6 points
  Здравейте! Успяхме да завършим първия видеоклип на нашата формация! Поздравяваме всички вас!
 5. 5 points
  Ibanez AM77T в шеметно-циганския Nebula Black цвят - първата ми полуакустична откровено не-метъл китара с Bigsby модел тремоло и flat wound струни - май остарявам
 6. 4 points
  Когато купиш китара от колекционер: и въпреки това е в строй!
 7. 4 points
  Главния въпрос е - защо ти трябва компресор ? Ако е за запис - софтуерните са достатъчно добри за целта на скромно демо (и определено по-добри от евтините хардуерни). Ако е за живо свирене - много зависи каква музика свириш и как свириш. Първия си компресор купих (стандартен Бос) преди над 20 години, щото ми казаха, че така трябва (а и толкова си можех да свиря тогава). След известна борба с техниката, усетих че ми смачква звука, тоест - едно дава, но друго взима, пък и "големите батковци" ме светнаха, че е по- добре от ръка да си коригираш силата на свирене, така че да не се налага силово изравняване. В студио, за "спойка" с другите инструменти е друга тема... Та над десетилетие свирех без компресор, просто защото си бях оттренирал дясната ръка, а и свирех леки, хуманни и ненатоварващи музики. Откакто пак започнах да свиря силови железарии, ползвам компресор само за концерти, като "коректор на грешки" - мятам се много по сцената, свиря доста силово, чат-пат не уцелвам точната сила на тона и разчитам на компресора да ме изравни. За тая цел ползвам стандартен MXR М87, със съвсем стандартни настройки и малка (4:1) компресия и съм достатъчно доволен. Включвам го и го забравям. Извън концертно-еуфорично-адреналиновия контекст - хич не ми и трябва. Ако свирех нормални общочовешки поп-рок неща - не бих имал нужда от него.
 8. 3 points
 9. 2 points
  Значи терен аз лесно мога да ви уредя :), стига да изберем някакво не особено актуално време. Примерно тази неделя около 19:00. И двата блус бара , че и единия джаз такъв ще ни приемат. А да, и никъде не се пуши.
 10. 2 points
  Когато се сдобиеш с Бигсби и Калер в един ден:
 11. 2 points
 12. 2 points
  До 30/11/2018г - "специална цена" за Sennheiser E 906 от 99 EUR (194 BGN). https://www.thomann.de/intl/bg/sennheiser_e_906.htm Мисля, че обичайно вървеше около 370 BGN, поне толкова е цената в други сайтове.
 13. 2 points
  Еми няма да си купувате "модерни смартфони", които реално на никой не му трябват, а ще си купите нещо за музициране. :)
 14. 2 points
  Ново любимо кафе, и най-слабо киселото което съм пил до момента - Domani Peru (Frontera San Ignacio). И като цяло аз се прехвърлям изцяло на Домани, заради хората и комуникацията. Нямам никакво намерение повече да слушам и гледам снобарски стойки Още нещо: според тях Йемен била родината на Мока кафето, но поради непрекъснатите военни конфликти в региона оттам трудно се кара кафе. В момента имат докаран един 25 килограмов чувал, с цена на дребно за 250гр около 30 лева. Казаха че било най-доброто кафе което са имали и свършвало бързо. Аз си взех две други кафета преди да стане приказка, така че ще пробвам едно Йеменско по-другата седмица. Ако някой си вземе преди това, да сподели, любопитно ми е. Аз ще го пробвам веднъж, въпреки цената, дето се вика за спорта...
 15. 2 points
 16. 2 points
 17. 2 points
  Здравей, Лично за моя вкус по-старите бас компресори на Boss не звучат добре. Нямам опит с BC-1X, но виждам, че е дигитален, което би ме накарало да предпочета някоя от другите опции, изброени от теб. MXR-а е добър, допада ми. В базара на форума в момента се продава Diamond BCP-1. Свържи се с продавача и го тествай - хич не е лоша машинката. Аз използвах доста години EBS Multicmp - приятен и лесен за работа компресор. След като промених оборудването и от транзисторен минах на лампов усилвател го продадох - нямам нужда от компресор за живо свирене, а за запис използвам рак компресори (най-често BSS DPR 402). И мен ме пали идеята да опитам компресор тип 1176 за бас, но вероятно няма да избера Cali76. За момента най-вероятната покупка ще е Hairball FET 500 - имам рак 500, а и ще мога да го използвам освен за бас за запис и обработка и на други инструменти.
 18. 2 points
  Нов клуб (в центъра на Велико Търново) със звук, сцена и всичко... ИМЕ: SAMMY’S BAR (Има Facebook страница) Телефон за връзка директно с шефа: 0888 636 001 (мейл за визитки... инфо, снимки и видеа: plamatvt@gmail.com)
 19. 1 point
 20. 1 point
  Нещо минимално.
 21. 1 point
  Аз съм си харесал Lelit Bianca за 4к, след което на теория няма да ми трябват повече ъпгрейди, но в близкото десетилетие най-вероятно ще си карам със сегашната кошница. Бих дал толкова пари за машина, защото знам, че хубавите машини са при добра подръжка изкарват минимум 15-20 години. Иначе и аз за кафе не бих дали повече от 50-60лв за кг. Просто до тази цена има доста добри кафета.
 22. 1 point
  Мина точно една година от тези хубави събития, та питам има ли ентусиасти, с които да подновим тези лууп джемове? Имам още нови теми за лупер и всеки, който иска може да се включи да импровизираме заедно върху тях, та и свои да предложи. Всякакви инструменти са желани. Нека пак да се организираме и да си посвирим!
 23. 1 point
  С руско пиано трудно ще се развиеш. И изобщо с вертикално пиано, което създава лоши навици, например да трябва да отпускаш догоре клавишите, за да свириш трилери. Дори и немско да е. Трябва роял, заради двойния ескейпмънт. Хубавите дигитални пиана имитират тази функция и са по-добре от някакво евтино вертикално пиано според мен.
 24. 1 point
 25. 1 point
  Да не пропусна и сравнително новия пиано бар, в който се изявявам и аз. Все по-често гостуват различни групи, дуети и всякакви формати... Piano Bar J'ADORE - страница във Facebook
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.