Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/29/2020 in Posts

 1. 3 points
  Парчето е смесено от мен, очаквам коментарите ви.
 2. 2 points
  Baby Thomas е постнал плакт, аз ще сложа и трейлър. Филма е култов. Снощи го гледах по Синемакс2. ( ако имате опция връщане назад и не Вие е страх от Финландски блек, взимате една финландска водка и енджой) Комедия и метъл - блек метъл от Финландия (по техни думи Symphonic Postapocaliptic Reindeer Grinding Hrist-aubising, Extrem war, Pegan, Fennoscandian Metal). Става дума за една една гаражна банда ( свирят на тавана) и естествено момчетата от нея мечтаят за голямата сцена
 3. 2 points
  Хубаво е да дадеш да видим какво броиш да преброим и ние Ето ти един примерен урок: https://www.justinguitar.com/guitar-lessons/12-bar-blues-in-12-keys-bl-201 Аз ги броя 12. 4 х 3.
 4. 2 points
  Закъсали румънци спират нашенец на магистрала в Германия. Обясняват му, че не им достигат пари за бензин и му предлагат златна гривна за 100 евро. Нашенецът дълго се пазари и накрая я купува за 50. Дава им 100 евро, взема си рестото и гривната и потегля. Това, че гривната е фалишва той се е досетил веднага, но това че стоте евро са фалшиви, а рестото истинско, румънците разбрали по-късно.
 5. 2 points
 6. 1 point
  @TONY @wiseppman Колкото до това една група дали звучи на живо като на запис, аз си мисля, че зависи от това, дали групата по начало иска да постигне този ефект. Има групи, които искат да представят нов аранжимент на старите си парчета. Има втори, които пък си мъкнат целият студиент риг с цел да пресъздадат записа - сравнението с Пинк Флойд мисля, че тук е подходящо. Съществуват трети, които вече са на такава възраст, че всяка PA система на която свирят е доста по Hi-Fi от това, което чуваме по техните записи, тъй че там това е практически невъзможно. „На вкус и цвет товарищей нет“.
 7. 1 point
  Дойде варианта с лазерно гравиран надпис "Gotoh Japan": Тежи
 8. 1 point
  Благодаря за отговорите. Аз поръчах 200 броя перца и ще ги занеса в някоя печатница, за да видя, какво ще предложат. Ако не ме устройва, ще поръчам от Clayton Shop. Sent from my iPhone using Tapatalk
 9. 1 point
  Преди години си бях направил доста добри перца с лого и не бяха мега скъпи. За 5-10 бройки няма смисъл, де, аз си направих 100. Материалът, който избрах, е 100% като на Dunlop Tortex, но имаше различни опции. Виж как са цени/доставка в момента: Clayton Custom Ей ги моите:
 10. 1 point
  Една импровизация на акорди в/у търнъраунд (Imaj7 VI7 IIm7 V7) в Cmaj
 11. 1 point
 12. 1 point
  Концепцията за FRFR (full range, flat response) не е нова. Още в началото на 80-те години Том Шолц от групата Бостън прави революция в китарния звук като отхвърля използването на традиционните тогава китарни усилатели и говорители и изобретява серия с марката ROCKMAN от аналогови стерео модули (състейнър, ехо, хорус, компресор, EQ), както и на известния предусилвател със слушалки, който се закача на колана. С ROCKMAN, освен Boston са записвали Def Leppard, Joe Satriani, ZZ Top и др. Най-изчерпателна информация за ROCKMAN има тук: https://www.rockman.fr/ В днешно време ROCKMAN са колекционерска страст и някои продукти се търгуват доста скъпо в ebay или на други места.
 13. 1 point
 14. 1 point
  Едно включване от мен в/у трака.
 15. 1 point
  Тук ползват arduino с pressure transducer -> http://www.cyberelectronics.org/?p=458
 16. 1 point
  Е, не е от най-славните опити, но колкото мога Поздрави!
 17. 1 point
 18. 1 point
  Пиши ми на ЛС освен, че чертая си имам и CNC стойността е символична, това са дребни нещица.
 19. 1 point
  Концерт на U2 в Глазгоу. Боно моли публиката за пълна тишина.Всички се умълчават. Боно започва да пляска с ръце, без да бърза, на всеки няколко секунди. После се обръща към събралото се множество по микрофона: - Всеки път, когато плесна с ръце, едно дете в Африка умира! От първия ред се чува ясен мъжки глас, чийто силен шотландски акцент прорязва тишината над стадиона: - Ами спри да пляскаш, ирландски изрод такъв!
 20. 1 point
  Доста приятен power ! Браво на групата ! Относно звука - харесва ми много, но нали все трябва да кажа нещо, ще се опитам да съм аналитичен: - Много ми харесва, когато басът се чува, а още повече - когато има какво да се чуе. Тук баса е могъщ, но малко доминира над ритъм- китарите. На мен лично като басист така ми харесва повече, но заради общоприетите клишета може би трябва да го върнеш една идея надолу, или да вдигнеш ритъм китарите една идея. - Вокала е прекалено напред за мен. Тоя пич пее убийствено, но аз лично не си падам по високи вокали, така че това може да не го взимаш под внимание. За стандартите на стила мисля че е Ок. - Чинелите са ти по-назад, откъдето ти липсват високи като цяло. Барабаните са си наред, само чинелчетата леко нагоре, за блясък ! Като цяло, на 3-то слушане - прекрасно е, по световен стандарт ! Могъщ, стегнат и динамичен звук ! Прекрасна работа - и твоя, и на групата !
 21. 1 point
  Здравейте, минах насам и се сетих да завърша темата - Михаела ще учи в 1-ви клас в НМУ "Любомир Пипков", специалност "Народно пеене". Детето се подготви за изпита при двама музикални педагози. Подготовката не беше лека, изпитът - значително по-сериозен, отколкото си представях за 6 - годишно дете. Като цяло горд съм с малката. Вече я изкарвам и по рок сцени с бандата : Ако някой има интерес, ще споделя на лично съобщение подробности във връзка с подготовката и явяването на изпит за 1-ви клас в НМУ. Поздрави, Ачо
 22. 1 point
  Най-тъжната поза в секса била ти да си отдолу, а отгоре да няма никой.
 23. 1 point
  Певица и пианист на контракт. Тъкмо да започнат едно от обичайните парчета и пианиста казва: - Да направим песента малко по-различно днес. Значи, аз започвам обичайното интро, но ти влизаш на малка терца по-надолу на седмия такт. После куплета го пееш половин тон по-високо до втория такт на припева, където директно влизаш с текста за втората му част. Завършваш го на кварта от основната тоналност и влизаш две времена и половина по-рано за втори куплет. За кодата влез на тритонус един такт и две времена преди края на припева, и я изпей с текста на първия куплет. - Абсурд, аз не мога да направя това. - Е как да не можеш, вчера го изпя едно към едно...
 24. 1 point
  Арестуван циганин в районното:- Как се казваш?- Артур!- Знаеш ли защо те арестувахме, Артуре?- Сигурно щот съм крал.
 25. 1 point
  - Пешо, научи ли се да свириш на китарата?- Не.- Защо?- Ми имам 5 пръста, а струните са 6.- Вярно бе, представяш ли си пък какви уроди свирят на пиано.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.