Hillbilly Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Много готина тема!И аз се опитвам да бууствам с zakk wylde MXR и SD-1 Boss,но виждам, че има доста по-яки бутикови буустери и драйвове. Както написаха,всичко е до проби,всеки ефект се разбира различно с китара и усилвател като търсиш даден звук.Примерно сравнително стар плътен Леспол пуснат пез старо английско Маршъл плекси избива рибата като звук,Но ако свирите в дупка и барабаните не се чуват от него..,значи сваляме волюма.Тук идват ефектите - с горната комбинация Зак овърдрайва ми тънее (може би е правен за активна електроника),СД-1 не помпа достатъчно,за сметка на това ДС-1 кърти (говоря за съвсем ниски нива на драйв) С друг усилвател нещата са различни,а някои съфорумци правят лампови усилватели с които бустването е излишно : китарка-кабел-амп.. Цитирай
kggen Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Колеги, а някои от вас имат ли опит с използването на изброените камиончета при "бустване" на друг дисторшън/овърдрайв педал? Или на транзисторен усилвател? Благодаря Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Имал съм и съм ползвал различни камьони като буустъри - TS-7, TS9-DX AnalogMan, N-audio Firesound и още няколко драйв/дист ефекта и Тюбскриймър клонинги. Правил съм си и МОСФЕТ буустър. От арсенала на Босс най-подходящ е BD-2, който направо на метъл избива, има ужасно много ниво! Но наистина не всички стават за това и се разбират различно с различните АМР-ове. Като цяло най-добре се справя Файърсаунда май... Цитирай
TONY Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Да, аз го правя. Буст пред дисторжън. ( в клийн канал на лампов амп) Няколко от изброените от док ефекти са две в едно - дист/од плюс буст. Не е особонно удачно да се буства транзисторен усилвател. Пак е до проба/грешка, не знам, евентуално може да ти хареса. Особено ако нямаш лампов амп, но веднъж установиш ли какво е да бустваш лампа спрямо транзистор, предполагам, че няма да си помисляш повече да бустваш транзистора. Бустване на хибриден амп, с лампа в преампа, пак не е като да бустнеш изцяло лампов, но е по-удачно спрямо бустване на транзисторен амп. Това са си само мои изводи след проби. Досега не съм се опитвал и не виждам смисъл да буствам моделинг комбо. Цитирай
MrDeath Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Бе може транзисторен амп. За повече гейн и шум. Става . То и при хибриден е същата хавата. Но има смисъл, ако ти трябва повече кривене. Може да се пробва, евтини варианти има. СД1 може да се намери за 60-70 лева и върши работа. Цитирай
kolio_k Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Колеги, а някои от вас имат ли опит с използването на изброените камиончета при "бустване" на друг дисторшън/овърдрайв педал? Или на транзисторен усилвател? Благодаря Аз свиря предимно така и използвам най различни варианти. Най често напоследък BB Xotic , с който буствам Brownie Cmatmods или Suhr Riot , като и на двата педала държа гейна около 1 часа. Откъм бустери имам Fulltone Fuldrive, Maxon OD9, Ibanez TS808, Xotic BB, Xotic BB+, Cmatmods Signa Drive, Boss SD1, TCelectronic Vintage overdrive, Xotic AC booster всичките се справят добре с работата и всеки си има нещо характерно, според мен всичките са добър избор за бустер на лампов амп, а повечето от тях се справят чудесно и с бустването на дисторшън педал. Напоследък безспорния ми фаворит в бустването е BB Preamp. Цитирай
Heartman Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Днес си поиграх повече с двата овърдрайва които имам и транзисторното комбо.Значи открих че в лупа на ампа не ме кефят как звучат и зак уайлда и СД1.За буустване стават и двата,като зак уалда има малко гейн,но доста волюм и е добър за бустер,а СД1 има повече среди и по-малко бас,но и той става.После ги бууствах един друг в чистия канал и пак става добре.Не съм съгласен че не трябва да се бууства транзистор,защото в такъв случай не трябва и дисторшън да се бууства.С лампа със сигурност е много по-добре,ама по нататък. Цитирай
Slav Отговорено Февруари 25, 2011 Отговорено Февруари 25, 2011 Имам два драйв канала на кубето JCM2000 DSL401 и използвам SD-1 за буустер. Харесва ми комбинацията, и на двата канала се държи страхотно. Цитирай
TONY Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Нещо важно да споделя, ако някой се е запътил към Фултон ОЦД. Има 4 версии. Най-добре звучат 2 и 3-та. Почти няма разлика при тях, като малко предпочитам 3-ката. И имам късмет да има точно нея. В.1 по не ми харесва. И най-малко версия 4. ББ преампа също много добре. Сигурно ще си взема. Днес чух и Мосфет Лава буст. Интересен и различен е, въпрос на вкус и дали върши работа. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 ... има малко гейн,но доста волюм и е добър за бустер... Винаги ми е трудно да си превеждам от музикантски на технически език, който по-разбирам, та имам молба да се обясни по-подробно какво означава посочения израз? Цитирай
TONY Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 Предполагам, че не е точно дефинирано. Всеки от нас си има представа и мисли и чува различно. В най-общ смисъл, ако изобщо мога да говоря от името на китаристите, под гейн се има предвид кривенето, жицата, джъ-га-джъгата. Волюм, трябва да е ниво, което подразбирам, че може би е искал да каже, че дава повече хедрум (обем) на звука. Специално за МХР Зак Уайлд си мисля, че най-подходящо е да се ползва за бустване на драйв канал, в идеалният случай на лампов Маршал. Драйва на такъв Маршал е екстра за ритъм и за соло се натиска МХР-бустера. Цитирай
shtur4o Отговорено Февруари 26, 2011 Отговорено Февруари 26, 2011 ... има малко гейн,но доста волюм и е добър за бустер... Винаги ми е трудно да си превеждам от музикантски на технически език, който по-разбирам, та имам молба да се обясни по-подробно какво означава посочения израз? Да, и аз горе долу така го разбирам както каза Тони и ще се опитам да повторя Хартмен с други думи. От китаристка гледна точка според мен бустването, е увеличаване на входния сигнал към ламповия амп, с цел да криви повече. Затова ако с Лес Поул даден амп криви сериозно, то със Страт при същите настройки на ампа кривенето е значително по-малко. Това според мен е от по-мощните адаптери на Лес Поул-а, т.е. по силен входен сигнал към ампа. Същата е идеята с бууста - при дадени настройки на ампа да се увеличи моментно входния сигнал към него, респективно да се вдигне кривенето ( гейна). Затова ни се иска буустера да има голям запас от "ниво - volume" за да бууства повече. Разбира се, самия бустер може да има своя собствена гейн корекция, така че да оцветява допълнително драйва на ампа.И тук ако гейн е също усилване, то малко се обърквам вече в обясненичта но вярвам че става ясно донякъде Колкото с по-малко гейн и повече волюм от буустера буустваме ампа, толкова повече запазваме оригиналния тон на усилвателя. Надявам се Валяка да ми е разбрал нескопосаните обяснениия, но това е от китаристка гледна точка. Не мога да го изведа с уравненията на Навие-Стокс . Искрено се надявам той ( Валяка) да го обясни на всички и от по-техническа гледна точка, че да се изяснят нещата напълно Поздрави! Цитирай
jordantcho Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 Общо взето си прав аз използвам pre amp na dod и съм много доволен Лампата докрай(клас А), volume на 7-8 gain - макс на половина Ако ми трябва по-тежък звук или трябва да намаля лаповия усилвател има 2 варианта 1. Атенюатор 2. Включвам допълнително към пра ампа TS поздрави Йордан Цитирай
Heartman Отговорено Март 2, 2011 Отговорено Март 2, 2011 Ами колегите са го обяснили вместо мен,това имах предвид! Цитирай
bluelemon Отговорено Август 29, 2011 Отговорено Август 29, 2011 Малко ще изровя темата, но открих готина статия по въпроса. boosting the volume of your solos in live situations 1 Цитирай
Recommended Posts