Jump to content
Българският форум за музиканти

MrDeath

Members
 • Content Count

  583
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

101 Excellent

About MrDeath

 • Rank
  Stab them in the eyeeees!!!
 • Birthday 11/27/1987

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kameniza
 1. MrDeath

  Гръцки ладове и още...

  Хиджаса не е 5я лад на хармоничния минор. Фригийския доминантов е. Хиджаса е с 2 хиатуса, ама бях забравил, че така му викат именно на него.
 2. MrDeath

  Гръцки ладове и още...

  Хиджаса коя област в Гърция беше? :D Локрийски си пропуснал, пък 5я лад на хармоничния минор го сложи в графата - "други"
 3. Въпрос на колко ти се прави компромис. И аз не съм някой едър пич и да нося амп, педалборд и китара не ми е любимото. Веднъж свирих без амп, щото реших, че не ми се носи, с такава джаджа с импулси, но не на Муер, ми на Хотон. Педалборд -> джаджата ->PA, става ли - става. Все пак съм я взел за бекъп, ако ми умре ампа, пък взех и да я ползвам вместо микрофон вече. На практика може да отидеш с 2 стомпбокса на гиг. Драйв и такъв каб симулатор.
 4. Здравей, с моята група обмисляме подобно нещо. До колкото знам, за да качиш музика трябва да се регистрираш в дистрибуторска...ски сайт, които от своя страна качват музиката ти в спотифай, айтюнс и т.н. Естествено трябва да си платиш, това което се чудим е дали има как да се качи музика в спотифай без да плащаш и разбира се без да получаваш пари за слушанията.
 5. MrDeath

  Контролер за ефекти

  Лупъри се наричат и има всякакви като цени и възможности. Някои могат да комбинират серия от педали в отделни "лупове" примерно овърдрайв+дисторшън+дилей и друг луп да ти бъде компресор+хорус+ревърб. Други могат да правят това + да ти сменят и канала на ампа. Аз имам такъв правен от Никифена тъй като се нуждаех от малък имащ само 3 лупа. Иначе варианти много, може къстъм от него или някой друг, който прави, може готов има от евтини до скъпи. Разгледай в ютюб за loopers (не гледай за педалчетата дето записват), то си личи кое какво е, лупърите обикновено са с размера на процесор или малко по-малки.
 6. MrDeath

  Ъпдейт на китара stagg i300?

  Имам едно кубе, Ямаха, 5 вата транзисторно с 6 инча говорител, много е яко. Искам да го ъпдейтна и аз, ама няма юесби. В Кауфланд дали има някви преходници за китарен кабел към usb и диск с драйвери за Уиндоус 7, на сайта на Ямаха пише нещо, ама е на японски, ама аз от де да знам може и рецепта за суши да е.
 7. Или го гледай в ютюб...
 8. MrDeath

  Въпрос за скалите

  Е напипал си посоката де. Ето видял си за Лидиански лад (скала), който е на 2ра степен (абе прозлиза) от Индиански. И двата са традиционни за индианската народна музика. Сиуксите преди лов и по време на тържества са изпълнявали такива произведения, после белите са ги изклали и тази музика почти изчезва, сега автентично се среща само по резерватите.
 9. Майката на тва в пералнята, след като я кастрирахме стана нещо чудовищно дебело, после ще я снимам гадината. П.С. Разбира се 40кг. не е, ама 7-8 може и да гони.
 10. Пък наще понеже са и дворни, като се поизцапат... jabs, имам две рижави, да ти ги дам, за да е завършена картинката, макар че едната тежи сигурно към 40кг. и тази мрежа няма да може да я спре посмъртно.
 11. MrDeath

  Game Of Thrones... WTF ?!

  Оле кой ме излъга за тоя Stranger things, "за феновете на Туин Пийкс" хаххахахахахахахахахахахахахахах. Едно време даваха по БТВ едни детски сериали "Гуусбъмпс" или нещо такова и това е точно като тях, естествено името на "Туин Пийкс" тук изобщо няма какво да се споменава в тази тема де ама нали, но ако трябва да сравнявам по стойност Стрейнджър тингс и ГОТ, ГОТ е класи отгоре и то много, при все че е наистина голяма глупост.
 12. MrDeath

  Game Of Thrones... WTF ?!

  Столичаните е едно от най-тъпите недоразумения, наричани сериал, ама то май и потребителите му са такива, ГОТ-а и аз съм го гледал - ок ми е. Понеже съм див фен на "Twin peaks" (повече заради атмосферата, не толкова заради на Линч простотиите) доста хора ми говорят за тоя "Stranger things" и сега като видях, че действието се развива през 80те, ще взема да му хвърля едно око.
 13. ^ И искаш да кажеш, че тремолото ти не разтройва така? Към автора на темата, може би не затягаш достатъчно, да хората казват да не се затягаш като ахмак, късат се болтове и т.н., което е вярно, но все пак си иска затягане, аз лично на единия от флойдовете, първа, втора и трета струна ги подгъвам и подпъхвам подгънатото под "малкото черно правоъгълниче", което реално е паралелепипедче.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.