Jump to content
Българският форум за музиканти

MrDeath

Members
  • Мнения

    587
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от MrDeath

  1. EQ - то след кривините, дали ще е в лупа на ампа, ако ползваш неговия драйв или просто след драйв педали в педалборд, все тая, но трябва да е след кривенето за ефекта който искаш - бууст и/или дооформяне на звука.
  2. Ами аз тотално бих очаквал от Ибанез да се различават по някакъв начин, за да може да си продават техните си части, но явно този път са решили в полза на потребителя.
  3. Да, тъй като изпозагубих 2-3 ръчки и се засилих към шалерска такава, но реших за експеримента да хвърля едни 20 лева за Харли Бентън, пък ако не стане майната му. Трябваше ми за флойд роуз ориджинал, и ръчката пасна перфектно, без луфтове без нищо, не ми се наложи да сменям арм сокета дори. За на Ибанез ЗПС тремолата мога само да предполагам, там размерите не ги знам, но предполагам, че са същите.
  4. Само споделям, ако на някого му се наложи подобна смяна, може разбира се да си купи такава на Шалер, а може да си купи и ръчка на Харли Бентън, върши абсолютно същата работа, но струва 20 лева.
  5. Хиджаса не е 5я лад на хармоничния минор. Фригийския доминантов е. Хиджаса е с 2 хиатуса, ама бях забравил, че така му викат именно на него.
  6. Хиджаса коя област в Гърция беше? :D Локрийски си пропуснал, пък 5я лад на хармоничния минор го сложи в графата - "други"
  7. Въпрос на колко ти се прави компромис. И аз не съм някой едър пич и да нося амп, педалборд и китара не ми е любимото. Веднъж свирих без амп, щото реших, че не ми се носи, с такава джаджа с импулси, но не на Муер, ми на Хотон. Педалборд -> джаджата ->PA, става ли - става. Все пак съм я взел за бекъп, ако ми умре ампа, пък взех и да я ползвам вместо микрофон вече. На практика може да отидеш с 2 стомпбокса на гиг. Драйв и такъв каб симулатор.
  8. Здравей, с моята група обмисляме подобно нещо. До колкото знам, за да качиш музика трябва да се регистрираш в дистрибуторска...ски сайт, които от своя страна качват музиката ти в спотифай, айтюнс и т.н. Естествено трябва да си платиш, това което се чудим е дали има как да се качи музика в спотифай без да плащаш и разбира се без да получаваш пари за слушанията.
  9. Лупъри се наричат и има всякакви като цени и възможности. Някои могат да комбинират серия от педали в отделни "лупове" примерно овърдрайв+дисторшън+дилей и друг луп да ти бъде компресор+хорус+ревърб. Други могат да правят това + да ти сменят и канала на ампа. Аз имам такъв правен от Никифена тъй като се нуждаех от малък имащ само 3 лупа. Иначе варианти много, може къстъм от него или някой друг, който прави, може готов има от евтини до скъпи. Разгледай в ютюб за loopers (не гледай за педалчетата дето записват), то си личи кое какво е, лупърите обикновено са с размера на процесор или малко по-малки.
  10. Имам едно кубе, Ямаха, 5 вата транзисторно с 6 инча говорител, много е яко. Искам да го ъпдейтна и аз, ама няма юесби. В Кауфланд дали има някви преходници за китарен кабел към usb и диск с драйвери за Уиндоус 7, на сайта на Ямаха пише нещо, ама е на японски, ама аз от де да знам може и рецепта за суши да е.
  11. Е напипал си посоката де. Ето видял си за Лидиански лад (скала), който е на 2ра степен (абе прозлиза) от Индиански. И двата са традиционни за индианската народна музика. Сиуксите преди лов и по време на тържества са изпълнявали такива произведения, после белите са ги изклали и тази музика почти изчезва, сега автентично се среща само по резерватите.
  12. ^ И искаш да кажеш, че тремолото ти не разтройва така? Към автора на темата, може би не затягаш достатъчно, да хората казват да не се затягаш като ахмак, късат се болтове и т.н., което е вярно, но все пак си иска затягане, аз лично на единия от флойдовете, първа, втора и трета струна ги подгъвам и подпъхвам подгънатото под "малкото черно правоъгълниче", което реално е паралелепипедче.
  13. Е значи, ясно стана защо ТОНИ флъдна форума с някви нелепи записи, за да може после с посредствените живи изпълнения да няма разлика, няма очаквания - няма проблем. Иска се хитрост бе другари!
  14. В общи линии нещата седят така: ако продължиш пътя си на китарист, развиваш уменията си и т.н., един ден, евентуално, ще стигнеш до там да притежаваш някакъв качествен амп, качествена китара и ефекти примерно. Т.е. ако искаш да постъпиш прагматично, купи си ги от сега щом имаш възможност или поне си купи сравнително качествени неща, т.е. някакъ лампов амп и китара. Много е вероятно на етапа, на който си, да не усетиш по никакъв начин защо този гиър, който евентуално имаш е "качествен", особено ако не минеш през "некачествен" такъв на основата, на който да имаш база за сравнение. С две думи приеми горните съвети на доверие и ги следвай, един ден е доста вероятно да си на такъв акъл. Другото което можеш да направиш е да минеш през повече некачествени неша, било то софтуери, инструменти, т.е. ако си от типа хора, които предпочитат да си разбият сами главата в стената (какъвто съм аз например) и евентуално въз основа на натрупания си опит ще стигнеш отново до горните мнения. Обобщавам: по-евтино ще ти излезе да си купиш направо правилната техника от сега, вместо да купуваш по-евтини и некачествени, неща, които после да продаваш, бидейки на загуба и евентуално накрая да си купиш "правилната техника". Разбира се за това кое е правилната техника (гиър) може да се спори до утре, всичко е субективно, но в по-обобщен вид става въпрос за някакъв лампов амп и китара по избор.
  15. То тва май е няква тролска тема, ама ако не е, разгледай това: това са ръцете на СРВ, купи си едни такива и ги сложи на мястото на твоите и саунда ще дойде сам - гаранция!
  16. MrDeath

    Dunlop Jazz 3 Ultex XL

    ^Не съм се разсърдил спокойно , а не мисля, че конкретно този вид перо е много екзотичен, но явно ще се поръчва отвън. ^^Те ултекс шарп и не звучат така, на мен са ми удобни като размер, просто тонът не е този, който търся.
  17. MrDeath

    Dunlop Jazz 3 Ultex XL

    Кой се лигави бе приятелю, идеята беше, ако има някой да е мернал в някой магазин да каже "тук на тая улица има магазин, там има", както казах поръчване дали от ибей, дали от томан е крайният вариан.
  18. MrDeath

    Dunlop Jazz 3 Ultex XL

    По-голям не мога да си взема, ма той и сега не ми е малък. А тоя мурафет с триона хич не ми звучи гот.
  19. MrDeath

    Dunlop Jazz 3 Ultex XL

    Пробвал съм какво ли не. Сега ще обясня защо търся тези конкретно. Петручи перата или малките джаз 3 ултекс имат заоблени върхове. Малко трудно ще обясня, но имам предвид не заострения връх, който е желан фийчър, а говоря за ръба на върха. Той е много готино заоблен и дава един специфичен тон, който търся. Проблемът е, че ми идват малко малки. Ултекс шарп перата имат идентичен връх като форма, но не е така заоблен и не дават този тон (който мецду другото първо не харесвах, но после се влюбих просто). Както и да е, ще дам шанс на зелените гейтърчета отново, нямат почти никаква атака, но при правилна употреба демек почти перпендикулярни на струната стават.
  20. MrDeath

    Dunlop Jazz 3 Ultex XL

    А ти как гледаш? Виж в заглавието, освен жжаз, освен 3, освен XL, пише и ултекс, тези които си показал са найлон. Както и да е де, те реално са малко по-големи от тези на Петручи, и може и да не свършат много работа, та се поотказах. А иначе 2та вида джаз 3 в динакорд мисля, че се различаваха по дебелина едните бяха 2мм, другите, 1,38.
  21. MrDeath

    Dunlop Jazz 3 Ultex XL

    Ще ми стигне за много повече, ама нали тва казах, че през Динакорд ще трябва да почакам и така ще направя в краен случай, въпросът е ако някой е забелязал я в някой магазин в София, я някъде другаде.
  22. MrDeath

    Dunlop Jazz 3 Ultex XL

    Темата е глупавка, но наистина, ако се намери някой да помогне бих бил много щастлив. Издирвам точно тези пера. Джаз 3 Ултекс, но XL серията, т.е. по-глемият вариант. Ако някой знае онлайн или неонлайн магазин, в който се намират такива пера нека сподели. Тези, които аз знам (говоря български) - нямат. В томан има, но трябва да се поизчака. В краен случай ще поръчвам от там, но ако има как да избегна чакането би било чудесно.
  23. Ми айде и аз ще дам предложение. Mesa Boogie Caliber 50. Не знам колко покрива представите за "модерен метъл звук", тях не ги разбирам много, но за метал звук, за мен това е ампа. Свирил съм с комбо, само, пуснато в кабинет 1x12 ,пуснато в кабинет 1x12 + собствения му говорител, пуснато в кабинет 4x12. Всеки 1 от вариантите звучеше чудесно. В комбинация с 1 тюбскриймър и евентуално в лупа един EQ педал, работата заспива. На мен лично ми харесва повече от Маршал, ЕНГЛ, (моделите, на които съм свирил), както и ректифайърите на МБ. Струва доста под бюджета, даже в базара се прдава един такъв (не познавам продавача, нямам общо с него). Минуси има няколко. Първо трудно се прави звук с него, параметричното EQ е малко подло, свързани са по между си честотите и е малко играчка, но не е рокет сайънс. Графичното EQ си седи на чайка общо взето. Друг минус всъщност не ми идва на акъла, сигурно има.
  24. Никак, то не е нееобходимо, това се пуска в чист амп, а очевидно дилеят и EQ-то са след кривоча.
  25. 1 е хоруса, 2 Дайм дисторшъна, 3 е целият горен ред, като очевидно е включен само единият от дисторшъните обикновено Райът-ът, а както казах като ми е необходим по-тих лиид, за някои песни, тогава превключвам на чайна-майна. Това е, проста хава.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.