Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Това са двата най предпочитани от мен хай гейн педали (поне напоследък)

Записът е напълно натурален с цел да си личи по ясно характера на двата педала. Саундът е компромисен и за двата, защото искат различни настройки от ампа, а аз умишлено не променям нищо, за да е по реалистично. В резултат Браунито звучи леко по глухо от колкото трябва (според мен) а Раиъта - малко по остро от нужното.

Китарата е Гибсън ЛП, Ампът - Меса Калибър 50, микрофонът СМ57

• Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

.... на мен ми се струва , че стахотно биха се допълвали ако ги врътнеш на два моно канала ... приципно са сходни до някака степен според това което чувам ..... но и двата са страхотия .... не че съм очаквал да си купиш нещо друго освен поредното бижу в колекцията ... знаеш че за мен ти си на сладоледа връхта ;) .... ех ако можеше така както ги разбираш тия китарни магии , да разбираше и от футбол , че да станеш треньор на наште мърди ... боже щяхме световни да станем .... при това два пъти .... жив и здрав баце .. добре е че те има тъдява ;) . Цеко :music336:

Отговорено

Националният по футбол не ти трабва, честно!

Браунито ми допада повече, дори и "орязано". Двата саунда звучат добре един до друг - стават за 2 солиращи китари в един микс.

Отговорено
.... на мен ми се струва , че стахотно биха се допълвали ако ги врътнеш на два моно канала ... приципно са сходни до някака степен според това което чувам ..... но и двата са страхотия .... не че съм очаквал да си купиш нещо друго освен поредното бижу в колекцията ... знаеш че за мен ти си на сладоледа връхта :godbless: .... ех ако можеше така както ги разбираш тия китарни магии , да разбираше и от футбол , че да станеш треньор на наште мърди ... боже щяхме световни да станем .... при това два пъти .... жив и здрав баце .. добре е че те има тъдява :thumbs_up: . Цеко :D

Друже, от футбол разбирам колкото от атомна енергетика :godbless:

А иначе в този случай няма нищо за разбиране, ефекта линейно в кубето и запис без пудри, никаква философия. Но се радвам, че ти харесва.

@Hillbilly

Браунито на гейн на 1часа направо ме разцепва, не е толкова компресиран и е супер благ. Аз също го харесвам малко повече от Раиъта, макар , че последният е по дефиниран. Но и двата педала много ме кефят. От известно време драйв педалите много дръпнаха, направо ти трябва един хубав клиин амп и си готов.

Като чух пак записа Браунито наистина леко глъхне, може доста повече.

Отговорено

Конкретно от тоя запис на мен повече ми хареса Riot-a, ама ясно че и двата са супер и звучат различно както на живо, така и в друг АМР.

Благодаря за видеото! :)

Отговорено

Riot-a e много куул, макар че на мен личните ми фаворите в по-широкия кръг педали за драйв, всъщност единствените, които си оставих са Suhr Kokoboost, който е един от най-великите буустери, според моето скромно мнение и NAudio Firesound II, който освен че е доста разнообразен - на "средна" позиция на ключето няма аналог - изключително добър.

Чичо Джон Сър ги разбира нещата с ефектите и усилвателите, освен китарите, което по принцип е много интересно за мен специално. Доста разностранно развит човек. Suhr усилвателите са страхотни също, между другото.