Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Доколкото те познавам ке го пребориш проблемот :)

Честито, много класически продукт си добавил в колекцията. Ще ми е интересно да ги сравним някой ден с моите Moogerfooger и Bassbals

• Отговори 1.7k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Честито , Марински.

Когато си купиш уа педал с арпежожужатор - няма да имаш проблем с тру байпаса. :hysterical:

А иначе - знам, че новият ефект ще го поразцъкаш и ще му подмениш това - онова и пак ще звукне. :thumbs_up:

Поздрави.

Отговорено

Ами, armario, мога да издам от кухнята, че арпежожужатора е в началeн стадий на разработка вече, ще постна резултати, когато има такива :)

разбойник, не е като да нямаме повод да се видим ;)

Отговорено (Редактирано)

Имаше и за съжаление все още го има :( С тоя компресор се разви една сериозна епопея, която все още не е свършила.

Компресора беше върнат в Томан, откъдето след около 6 седмици чакане ми го върнаха със становището, че всико е нормално и няма какво да му оправят. Обаче, в процеса на установяване на "нормалността" от сервиза им бяха повредили Active/Passive контрола - като са вадили платката от корпуса на ефекта буквално бяха разполовили ключа и така го получих. Тъкмо ги бях пратил на майната им и бях се свързал с Парния Валяк за да подходим сериозо към проблема, когато ме удари вълна на вторичен гняв и въпроса - защо по дяволите аз трябва да ремонтирам за своя сметка чисто нов продукт и с това да загубя 3 годишната му гаранция, когато реално няма нанесени никакви повреди по моя вина, а просто ми продават нещо с лошо качество.

В състояние на умерен афект написах възсолено писмо до EBS, излагайки цялата история и триейки им сол на главата за това, че не са отговорили на предишното ми запитване, което пратих преди да пратя ефекта в Томан за "ремонт". Явно ми е била дошла музата, защото не пропуснах да ги запитам дали и Стенли Кларк, с който толкова се пъчат от EBS, ползва ефекти, които пращят и им споменах за намерението си да оглася моя лош опит по всички възможни начини. Този път получих отговор и то бързо. След подобаващи извинения и оправдания за неполучения отговор на предишното запитване (сигурно се бил загубил) ми предложиха да ми пратят цялата карантия на MultiComp-a под формата на сглобена платка, която аз само да подменя със повредената в кутийката. Съгласих се.

Тук е момента да кажа на всички, на които им светва лампата и по чиито лица се разлива усмивка, че на свой ред върнах платката с повредения ключ на EBS и нямам 2 компресора като резултат :D

След 2 седмици новата платка беше при мен и с вълнение пристъпх към трансплантацията. Развих гайките, извадих, подмених, сглобих и с треперещи от вълнение ръце свързах ефекта за тест. О Чу...Ужас! Същите пукоти и от новата платка. :thumbdown:

Мина известно време, през което вниманието ми беше ангажирано с други задачи, но все пак се върнах към проблема няколко седмции по-късно и прибегнах до директен A-B тест. За целта взех на заем същият компресор от разбойника - пак true bypass модификацията, но по-старо изпълнение. Закачих двата ефекта един след друг, настъпвах, цъках, щраках, направих тестов запис, снимах цялата постановка, отворих ефекта на разбойника и установих, че неговият ключ е различен и се представя много по-добре. Натиска се по-лесно и механчните му шумове са почти незабележими. Докато при моя положението е плачевно. Трудно натискане и пукотевици. Всичкия снимков и аудиоматериал пратих отново на EBS. Сега един вид съм им дал утлиматум да ми пратят поредната платка, но преди това да измерят и тестват че не прави така, иначе просто няма смисъл.

Генералния извод е, че са сменили бутоните, които вграждат в ефектите си с по-лоши. За целта са напарвили леки промени по платката, защото физическите размери на новия и стария ключ са доста различни. И като че ли всички напазарували нови EBS-и са обречени да ги получат с пукащите сини ключове. Блазе на разбойника, уцелил е кога да си купи :)

Та това е до момента епопеята, сега чакам човека от съпорта, който се занимава с моя случай да се върне от почивка, че да видел "the refference boards", каквото и да има предвид с това, та да разбера и аз как ще продължи тоя филм. Подозирам, че тоя път вече ще ме отсвирят с някое много възпитано обяснение за толеранси, серийно произовдство, наличности и подобни глупости.

Чакам...

P.S.: Видях, че Mephistophel си е взел скоро и той EBS MultiComp, да каже дали и той пращи, или аз съм най-големия карък на ефектите :)

Редактирано от MaPuHcKu
Отговорено

Е, чак видео няма, но има запис и няколко снимки. Засега няма да ги публикувам, да не се окаже, че случайно и двата поредни ефекта са били с дефектни ключове и сега току виж ми пратят някой свестен. Да не ги очерня пред света :)

Отговорено

Хм, интересно... Да, взех си наскоро същото "камионче" и не съм забелязал подобни проблеми. Дано всичко се разреши в позитивна насока скоро! :thumbs_up:

Отговорено

Засега се разрешава в негативната насока, очаквай скоро покана за масов сравнителен тест на EBS компресори. Почвам сериозно да го обмислям. Преди това обаче искам да направя още едно нещо. Ъпдейти - скоро :)

• 2 weeks later...
Отговорено

Днес пристигна новият член на семейството:

IMG_0196.JPG

Наистина най-дебелият "C"-shape гриф който съм хващал(което е странно за 2003), но му свиквам с удоволствие.

Отговорено

Днес пристигна новият член на семейството:

Честито Цецо! С кеф да се ползва!

BTW, какво стана с онзи фретлес със съмнителното тяло?

Отговорено (Редактирано)

Развръзката беше интересна. Пича от който го купих се оказа, че наистина е нямал представа за "неоригиналността" на баса, защото го е купил от bassdirect в Англия за оригинален- както е посочен и на фактурата. Последва кратка разправия със собственика на магазина, върнахме баса направо там, той върна парите на англичанина, а англичанина- моите на мен. Ако някой има мерак да си го купи го продават в магазина и то на добра цена, като този път са сложили описание на несъответстващото тяло - ЦЪК . С две думи всички останахме доволни, единствено се набутах малко за куриери.

Редактирано от cecob