Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

От какво дърво би трябвало да е тялото по спецификация? Защо не го занесеш на някой от добрите лютиери във вашия град да погледне дървото в neck pocket-а.

Трябва да е alder, но това май не е, лично на мен ми прилича много на basswood:

P4080063.JPG

• Отговори 1.7k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Хмм, не разбирам от дървета, най-добре да го погледне лютиер. От друга страна, тялото е с 5 дупки. Не вярвам така да го дупчат фабрично.

Отговорено

^Ако имаш предвид 5-те, в леглото за грифа - срещал съм такива китари (5 дупки, 4 болта) и след анализи, стигнахме до заключението, че средната дупка е за подсилване на леглото или по-точно - срещу "разцепване" ;)

Отговорено

Друго, което ми хрумва е да погледнеш пикгарда и по-точно разположението на виновете за монтаж на тялото. Често са различни на Fender и Squier. Ако е с фендерско разположение на дупките го махни да видиш дали не се крият стари дупки отдолу.

Отговорено

И аз така мисля, фендер и скуеър ползват различни пикгардове и е логично дупките да са различни, съмнява ако е менте да са си играли толкова

Отговорено

..стигнахме до заключението, че средната дупка е за подсилване на леглото или по-точно - срещу "разцепване" ;)

Допускам, че може по-скоро да служи за окачване при боядисване.

• 2 weeks later...
Отговорено

Е хайде и аз да се изфукам с отдавна мечтаната: Warwick Thumb Bolt On 5 str.

http://www.beyondeleven.com/Warwick-Bass-Thumb-Bolt-on-5-String-Bass-Guitar-p/warwick-bass-thb5boaaofovk.htm

Както се досещате, след закупуването й не мина без любезната намеса на Краси / Темерут / и вече вътре електрониката е 3 - бендова MEC, а не стандартната. С "триста мъки ме нави" да й сложа и "Еликсирки" струни. :hysterical: За пореден път се убеждавам колко е "голям" Бас - доктор Терзийски и колко е в "час с нещата". :godbless: Докато аз гледах жиците като кадаиф - той ги презапои и вече баса е, както се казва - "друга бира". :metalist:

А, честит да ми е!

Отговорено

Евала момче .....Само така ..Басчето е супер.Честито да ти е и да си трескаш на воля.Требе да го чуеме на следващата сбирка на басистите...