Jump to content
Българският форум за музиканти

Предложение


Recommended Posts

Предлагам :rolleyes: да се направи банер "Препоръчайте ми китара" или "ФОРУМА ИМА ТЪРСАЧКА", защото това в раздел китара е нереално просто, всяка втора тема клони в тая посока. Нека да не разглезваме хлапетата, всеки е почнал от някъде ама все пак.......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оставете банера, аз вече такива теми ги трия. Ако един човек не може да прецени какво да купи, отива и пита в магазините. Ако не знае магазините, тогава пита Гуугъл къде са. Тук всеки ще си даде неговото мнение и после някой ще излезе крив, ако купи китара или каквото и да е, а попадне на нещо, което грам не му върши работа за това, което иска.

Според мен 50 банера да се пуснат, 1000 теми да има с ръководства за китари за начинаещи, пак ще има някой, който иска друг да му смели инфото, което го мързи да прочете или да обиколи по магазините и да го види сам. И според мен има само едно, което може да се каже - АМАН!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че и стинския проблем не идва от това , че ежедневно се пускат тъпи теми, а от това, че винаги има кой да пише в тях. Просто в раздел китара е пълно с потребители, с форумен живот, няколко поста, които много държат да си хвърлят личните виртуални л..на във форума, без значение че даже на първа страница, обикновенно има поне още две теми ( освен тяхната или тази в която пишат) на същата тематика и също толкова тъпи и излишни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще трябват още доста банери... :surprise:

 

Ей на аз през 2 мнения оправям други 3 на цитиращи горния пост, независимо колко е обемист и колко снимки има. И стават едни красиви теми пълни само с цитати и отдолу по 2 символа на кръст, колкото да се поддържа огъня... :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е в това,че много от търсачите не знаят какво искат,ако отидат в магазина и кажат -искам китара за хеви-ще му обяснят,после в друг магазин и така докато си избере.Ама не е само мързел-наистина не знаят какво искат, а тук никой не може да помогне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, не можем да помогнем поради простата причина, че всичко, което кажем ще е въз основа на личните ни предпочитания. Тези ни лични предпочитания са свързани не само с инструмента, а и с гиъра, който се използва. Този гиър дава определен звук на китарата или басът например. Тоест в много случаи без определен гиър, който сме си набавили, тази китара или бас китара няма да звучат по начинът, по който един човек би искал и ако той не може да си позволи камиончетата, ефектите или кубетата и онзи, който пита и иска съвет може да остане крайно недоволен ако даде определена сума пари за нещо, което няма да му хареса как звучи на момента без нужните добавки. Тоест всичко, което ние казваме е въз основа на когнитивния ни опти с определени стилове музика и онова, което използваме за свиренето й. Това за мен прави всяко едно мнение, дадено като съвет, под въпрос и от части невалидно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако позволите да се намеся, мисля, че това явление се описва перфектно с простата, но гениална сентенция "имаш крава - пиеш мляко". А интернет се оказа една много "дашна" крава :headbang: .

 

Едно време имаше само магазини с продавачи и човек отиваше в магазина, гледаше какво има, слушаше какво му говорят (респ. какво го лъжат :girl_cray2: ), вземаше си каквото му хареса или за каквото има пари и си сядаше на д-то да свири. Кой каквото случил - случил, но в интерес на истината не знам това да е попречило на някого да свири каквото поиска и да се развива като музикант.

 

Най-интересното е обаче, че дори в пренаситената информационна среда на интернет, където има предостатъчно обективна информация, продължаваме да имаме склонността да искаме да бъдем "излъгани" - някой друг да реши дилемите ни, та някак си да ни спести усилията и да снеме отговорността от плещите ни.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя, че доскоро бях особено любезен с отметката "Правилата за цитиране, моля.", в момента съм на "Правилата за цитиране!", а скоро усещам как ще премина към "Правилата за цитиране, мамка му!!! :) "

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мен идеята с банерите ми харесва!!! Като не се четат от където им е мястото поне с банери да повишаваме културата на потребителите.

Чакам предложения какво да има на банерите :)

Съвсем сериозно ще го направя. Банер с линк към темата дето е писано по въпроса препоръчайте ми китара :curse: И не само.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми може да пробваш с

 

"Търсиш си идеалната китара, на идеалната за теб цена, със звукът за който си мечтал ? Тук ще я намериш !"

 

Мисля, че това би имало най-голям успех с този тип потребители.

 

Също може да се пробва със:

 

"Мързи те да четеш и търсиш в интернет ? Щракни тук !"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Последното, допълнено така - "Предпочиташ бан? Изтрити постове? Заключени теми? Не щракай тук в никакъв случай!"

 

Това в кръга на майтапа, но реално един прост банер с "Обща информация и избор на китара/усилвател/дисторшън/ефекти за начинаещи".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,обаче тези проблеми не са само в раздел "Китара",а във всеки инструментален /и певчески/ раздел.Каквото и да направите,ако е в рамките на препоръчителното,то тийновете няма да се вслушват и отново ще си драскат както само те си знаят,от което пък страдат всички останали и все по-малко се навъртат тук.Какъв е резултата всеки вижда,поне повечето "разгръщаме" и списваме по чужди форуми и знаем там как е.

В други БГ форуми хората са го измислили,защото явно е проблем в манталитета ни,а не на конкретния форум, като могат да пишат само избрана група хора,които са се доказали в съответната сфера,а останалите могат само да четат и учат,ако желаят разбира се. Крайно е,дискриминиращо е-ДА 100%,но според мен си струва.Може да пишеш само след като бъде оценено,че има какво да кажеш по един или друг начин и бъдеш приет във форума.

От там нататък само трябва всеки от по-старите и напреднали музиканти да си зададе въпроса дали и до колко е изнесена цялата необходима информация за един начинаещ музикант да може да се ориентира и да намери отговорите на елементарните въпроси,които го интересуват-от къде какво да си купи,на каква цена и т.н.А не с абсурдни въпроси...примерно "...кои кожи са по-хубави,Ремо или Еванс?", след като само преди 2 поста вече е бил зададен абсолютно същият въпрос и му е било отговорено,че е въпрос на вкус-отиваш в магазина и пробваш.Това показва,че дори не четат в темата,просто си питат....е така, чат да става! И така през тема.

Идеята ми е,че и ние не сме "стока".Разровете примерно една тема,която е и пинната в раздела "Хардуер"-"Динамични vs. Кондензаторни микрофони"/цитирам по памет/ и само ви пожелавам успех и дано можете да получите някаква полезна информация от ПИННАТА тема,защото освен злобни заяждания и пишкомер кой кво си купил-ДРУГО НЯМА!

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорим за хора, които макар и добре да виждат бутона с надпис Търсене на тема предпочитат да си пуснат чисто нова порция безумие.Успехът на това предложение е леко съмнителен.Обаче инициативата пък е похвална :band1:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.