Jump to content
Българският форум за музиканти

vihro

Members
 • Posts

  1026
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vihro's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

66

Reputation

 1. Барабанист търси музиканти за сформиране на поп-рок група в София. Повече информация за мен може да намерите тук: https://www.youtube.com/@vihro/videos Тук влизам рядко, така че може да ме намерите на: https://www.facebook.com/vihren.hristov/
 2. Драсни ми на vihro_79@yahoo.com тук няма да можеш. Имам някои варианти предвид.
 3. Conversation started 26 July 2010 26/07/2010 22:46 Toti Totev гледам,че свириш с моделите на стив гад и дейв уекъл,ако имаш желание можем да ти направим и твой модел,според твойте критерии.вече работим и с много качествено американско дърво.така че, от тебе зависи дали искаш да пробваш с нас или да подражаваш!успех! 27 July 2010 27/07/2010 17:43 Вихрен ХристовДобре,какво предлагаш?
 4. Да вметна нещо, макар че съм го написал съвсем точно в горния си пост, но поради факта, че ми пишат хора, които желаят да използват парчетата за разни проекти - не го приемайте лично, но искам дървото да се използва от професионалисти на 100%, а не за експерименти и идеи, които я станат, я не и подобни.
 5. Само за лютиери, защото искам да се ползват по предназначение. Имам три излишни парчета, които ми останаха от барабанчето и така си седят 5-6 години. С трапецовидно сечение са (като летви за бъчва) с размери: основа - 250/65/30мм, ширината в горната част е 53мм. Ако някой ги иска да драсне лично, ще ги пратя с куриерска пратка, за да си плати пътя.
 6. Ами може и в последствие да кажеш на въпросния купувач, да натисне бутона и да си оставите впечатленията от сделката.
 7. А каква е логиката без шел около говорителя, сигнала да е по-слаб? Използват се мешхедове, така че не става въпрос за предаване/усилване на трептенията от касата към субкика. Според мен поместването на говорителя в дървен корпус е с чисто естетическа цел. Даже този на Ямаха е изолиран отвътре с дунапрен. Това, което си решил ще стане, поне съм виждал такива изпълнения. Само не знам какъв е смисъла от ползването на говорители по-големи от 6.5" (какъвто е в субкика на Ямаха) дали ще има някакви разлики в звука и в каква насока?!
 8. Офтопик! Проблема с кожата се решава с добри лъгове, примерно на Ямаха...не съм сигурен за Стейдж, но на моделите от Оук Къстъм нагоре, има инсталирана мека пластмаса вътре, която играе ролята на пластмасата в стоп гайките. Примерно моите за последно настроих март месец и до днес кожите не са мръднали по периферията, а ги настройвам тонално и това лесно се проверява с пианото. Разбира се в центъра се поподбиха и са за смяна самите кожи, а не, че лъговете са ги отпуснали, като това важи само за томовете, а касата не е мръднала изобщо. Но това си има цена и тя е много висока (поне за мен) усещането да си затегнеш болтовете "finger tight", за да се захванеш с ключето, липсва тотално. Просто трябва много да се внимава и да се следят детайли. Развива се и ново усещане за натягане със самото ключе, защото болтовете се въртят по-трудно, но това на мен изобщо не ми харесва и предпочитам лъгове или болтове без пластмаса (предлагат се и такива) макар това да значи, че доста често ще си пренастройвам барабаните, но не ме мързи в това отношение, просто искам перфектен контрол над този процес.
 9. Ето това вече не ми се искаше да пропусна, но...
 10. Благодаря за компетентните мнения до тук, оставям въпросите в темата отворени, така че всеки, който има опит да сподели мнението си
 11. Ами възможно е наистина да са кухи. Интересно ми е да ги пробвам и преценя за себе си дали поне за репетиции стават, така че да поспестя дървените. Иначе харесвам различните усещания - от много дебели палки, та чак до такива от текстолит, само за репетиции или пад, най-малкото с карбоновите бих могъл да увелича възможните различни усещания.
 12. Някой има ли опит с карбонови палки? Интересуват ме най-вече следните неща: усещането при удар, дали е по-различно в сравнение с дървените, примерно, ако карбо-палките имат различна пластичност? теглото на карбо-то спрямо хикори палка със същите параметри? колко по-рентабилни са всъщност карбо-палките спрямо маркова хикори палка със същите параметри? понеже гледам изцяло черни карбо модели (включително топчето) оцветяват ли чинелите и коутед покритието на кожите? Това ми хрумва за сега, ако се сетя за още нещо ще питам. Благодаря предварително на отговорилите по същество.
 13. Две нови от мен: http://vihro.snimka.bg/arts/new-session.502940.27825761 http://vihro.snimka.bg/arts/new-session.502940.27825763 Почти всичко се продава
 14. Стягай куфарите, Бъркли те очаква
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.