Jump to content
Българският форум за музиканти

vihro

Members
  • Мнения

    1026
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от vihro

  1. Барабанист търси музиканти за сформиране на поп-рок група в София. Повече информация за мен може да намерите тук: https://www.youtube.com/@vihro/videos Тук влизам рядко, така че може да ме намерите на: https://www.facebook.com/vihren.hristov/
  2. Драсни ми на vihro_79@yahoo.com тук няма да можеш. Имам някои варианти предвид.
  3. Conversation started 26 July 2010 26/07/2010 22:46 Toti Totev гледам,че свириш с моделите на стив гад и дейв уекъл,ако имаш желание можем да ти направим и твой модел,според твойте критерии.вече работим и с много качествено американско дърво.така че, от тебе зависи дали искаш да пробваш с нас или да подражаваш!успех! 27 July 2010 27/07/2010 17:43 Вихрен ХристовДобре,какво предлагаш?
  4. Да вметна нещо, макар че съм го написал съвсем точно в горния си пост, но поради факта, че ми пишат хора, които желаят да използват парчетата за разни проекти - не го приемайте лично, но искам дървото да се използва от професионалисти на 100%, а не за експерименти и идеи, които я станат, я не и подобни.
  5. Само за лютиери, защото искам да се ползват по предназначение. Имам три излишни парчета, които ми останаха от барабанчето и така си седят 5-6 години. С трапецовидно сечение са (като летви за бъчва) с размери: основа - 250/65/30мм, ширината в горната част е 53мм. Ако някой ги иска да драсне лично, ще ги пратя с куриерска пратка, за да си плати пътя.
  6. Ами може и в последствие да кажеш на въпросния купувач, да натисне бутона и да си оставите впечатленията от сделката.
  7. А каква е логиката без шел около говорителя, сигнала да е по-слаб? Използват се мешхедове, така че не става въпрос за предаване/усилване на трептенията от касата към субкика. Според мен поместването на говорителя в дървен корпус е с чисто естетическа цел. Даже този на Ямаха е изолиран отвътре с дунапрен. Това, което си решил ще стане, поне съм виждал такива изпълнения. Само не знам какъв е смисъла от ползването на говорители по-големи от 6.5" (какъвто е в субкика на Ямаха) дали ще има някакви разлики в звука и в каква насока?!
  8. Офтопик! Проблема с кожата се решава с добри лъгове, примерно на Ямаха...не съм сигурен за Стейдж, но на моделите от Оук Къстъм нагоре, има инсталирана мека пластмаса вътре, която играе ролята на пластмасата в стоп гайките. Примерно моите за последно настроих март месец и до днес кожите не са мръднали по периферията, а ги настройвам тонално и това лесно се проверява с пианото. Разбира се в центъра се поподбиха и са за смяна самите кожи, а не, че лъговете са ги отпуснали, като това важи само за томовете, а касата не е мръднала изобщо. Но това си има цена и тя е много висока (поне за мен) усещането да си затегнеш болтовете "finger tight", за да се захванеш с ключето, липсва тотално. Просто трябва много да се внимава и да се следят детайли. Развива се и ново усещане за натягане със самото ключе, защото болтовете се въртят по-трудно, но това на мен изобщо не ми харесва и предпочитам лъгове или болтове без пластмаса (предлагат се и такива) макар това да значи, че доста често ще си пренастройвам барабаните, но не ме мързи в това отношение, просто искам перфектен контрол над този процес.
  9. Ето това вече не ми се искаше да пропусна, но...
  10. Благодаря за компетентните мнения до тук, оставям въпросите в темата отворени, така че всеки, който има опит да сподели мнението си
  11. Ами възможно е наистина да са кухи. Интересно ми е да ги пробвам и преценя за себе си дали поне за репетиции стават, така че да поспестя дървените. Иначе харесвам различните усещания - от много дебели палки, та чак до такива от текстолит, само за репетиции или пад, най-малкото с карбоновите бих могъл да увелича възможните различни усещания.
  12. Някой има ли опит с карбонови палки? Интересуват ме най-вече следните неща: усещането при удар, дали е по-различно в сравнение с дървените, примерно, ако карбо-палките имат различна пластичност? теглото на карбо-то спрямо хикори палка със същите параметри? колко по-рентабилни са всъщност карбо-палките спрямо маркова хикори палка със същите параметри? понеже гледам изцяло черни карбо модели (включително топчето) оцветяват ли чинелите и коутед покритието на кожите? Това ми хрумва за сега, ако се сетя за още нещо ще питам. Благодаря предварително на отговорилите по същество.
  13. Две нови от мен: http://vihro.snimka.bg/arts/new-session.502940.27825761 http://vihro.snimka.bg/arts/new-session.502940.27825763 Почти всичко се продава
  14. Стягай куфарите, Бъркли те очаква
  15. Завършил съм най-обикновена езикова гимназия, без музикална паралелка и без каквато и да е база с инструменти-"когато има желание, има и начин"! Слава на Бога, учителите ми са имали това желание!
  16. Извинявайте, но това е пълна пародия! Еб*ти и държавата и образованието и чудото! Вие представяте ли си ситуация в която се вдига/сваля националният флаг и от нейде си звучи някакъв скапан запис???!!! Ами защо да не стигнем още по-далеч, всяко училище по такъв повод да кани някой "музикант" със самосвирката или както е популярно сред мургавите събратя - "йоничка" и с два пръста да ви изсвири марша???!!!...Извинявайте, нищо лично, но това, което искате е АНТИ национално, АНТИ образователно и АНТИ каквото си решите!!! Вместо тази искрена простотия, защо учителят по музика във въпросната гимназия (и не само) не се хване да си гледа работата и да стимулира младите да свирят, да събират групи, да се занимават с музика??? И все един ученик ще успее да изсвири някакъв марш специално за целта. Толкова ли е трудно??? Толкова ли е невъзможно??? Ами ще Ви кажа-НЕ, не е, защото и аз съм бил ученик и аз съм имал учители по музика и те са си гледали работата, при това без да съм учил в специализирани паралелки и аз лично съм свирил маршове по такива поводи!!! И за да не съм напълно офтопик, ще кажа, че дори и да можех да помогна с такъв запис, не бих го направил, иначе подкрепям посредствеността и пошлостта! Ако някой друг има различно мнение и желае да помогне, прав му път! Пак казвам-нищо лично, не се засягайте, но Ви го пиша и защото съм музикант (барабанист) и защото имам педагогическо образование и така, според мен, не се прави. Успех.
  17. Да, пуснал съм репорти, но тази работа със следенето е тъпа и мен лично ме кара да се чувствам кофти. По-скоро или трябва да има промяна в правилото и да не се пускат обяви-комплект, или точно обратното-да се разреши сергийният принцип, или...и аз не знам.
  18. Продължава се практиката на сергийният принцип в раздела за барабани и не знам какво трябва да се случи, за да спре. Докладвани обяви продължават да се пускат отново, а пък аз нямам никакво желание и време да се изявявам като пъдар и да си играем на котка и мишка цял месец, при това без резултат. Наглед обявата е точна-една цена, отвориш ли я, а вътре сергия с цени на всеки артикул. Просто няма да стане така според мен. Или не трябва да има оферти за комплекти, та ако ще и комплект струни да се пусне в отделна оферта или трябва да има някакви по-сериозни наказания. Иначе разлика с предната система не би имало, с изключение на това, че новата е по-усложнена и отказва не малко хора от използването и. В крайна сметка битака си го имахме и преди.
  19. Такава беше първоначалната идея на новата система. С постването на 10 продукта в една обява и оставени лични данни, всеки би заобиколил и търгувал с продавача директно, което обезсмисля новата система. Затова трябва да се измисли как да се преустанови тази практика на "неразбралите" или точно обратното-да се разреши. За сега докладвам подобни обяви.
  20. В раздела за барабани (продавам и купувам) попадам на обяви тип сергия от недобросъвестни продавачи или просто защото така е по-лесно. Оставя се и телефон. Не знам какви ограничения и наказания да се въведат, за да се избегне битака и да се спазват правилата?!
  21. Благодаря за съдействието, оправиха се нещата
  22. От снимка.бг точно основните линкове са без въпросителни (поне в моят случай) а от линкове за споделяне всички са с въпросителни, като пробвах и линковете под "код за форум" и "код за уебсайт", нищо не тръгва. А някакъв шанс за промяна в системата, така че качването на снимки от компютъра да е с ограничение поне 1МБ, а не както е сега 500кб (излиза един бъгав надпис, но се подразбира) ??? http://vihro.snimka.bg/arts/vihro-prodajbi.649644.26289781 http://vihro.snimka.bg/arts/vihro-prodajbi.649644.26289774 http://vihro.snimka.bg/arts/vihro-prodajbi.649644.26289773 http://vihro.snimka.bg/arts/vihro-prodajbi.649644.26289767 http://vihro.snimka.bg/arts/vihro-prodajbi.649644.26194352 http://vihro.snimka.bg/arts/vihro-prodajbi.649644.26194335 http://vihro.snimka.bg/arts/vihro-prodajbi.649644.26194349
  23. Хайде без генерализиране, защото проблема не е нито в модела, нито в годините, нито в това, че е втора ръка. Проблема е частен и се случва и "в най-добрите семейства".
  24. При мен снимките качени през snimka.bg не са активни, а нямам друга алтернатива.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.