Heartman Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 @Кольо К Интересно ми е с каква китара си правил записа,по точно дали със сингъл или с хъмбъкер? Иначе аз свиря вкъщи с един Squier 15 вата,но не съм го купувал комплект с китара.Транзисторно е и има Volume,Gain,Master,Treble,Middle,Bass.Не е нищо особено,но мога да го похваля че е участвал в записите на един албум и всички китари бяха записани с него чрез микрофон и естествения ривърб на коридора в една сграда.Не можах да го намеря никъде в нета че да постна снимка-явно е станал колекционерска рядкост ,само аз не съм изхвърлил моя Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 7, 2008 Автор Отговорено Декември 7, 2008 Китарата е с хъмбъкъри ( Гибсън) Поздрави К Цитирай
carnalsoul Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 Абе аз имам Roland Micro Cube и мога да ви кажа , че за домашна употреба си е идеално просто си го включваш и си свириш без да пречиш на хората около теб и има страхотен reverb и delay нагласят се само с един потенциометър но пък за толкова пари (217лв. от xxxx) и за тия размери си е страхотно Доколкото моят даскал (master yoda staikov) ми е казвал Roland са една от марките които предлагат най - добро съотношение цена/качество ... може да греша но до сега дрг амп не съм ползвал Цитирай
musicman Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Аз пък ползвам Line6 Micro Spider. Line6 Micro Spider Звука не е най-добрия но за пракриз - става. Цитирай
Rock Forever Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 (Редактирано) Докато издирвах от къде да си купя майкрокюб за най-евтино в амазон попаднах на един малък вокс. Прилагам видео http://uk.youtube.com/watch?v=fE32cmJ401I За мен кърти мивки. Вие какво ще кажете? Редактирано Декември 8, 2008 от Rock Forever Цитирай
Arteglam Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Тая тема ме кефи И аз искам някакво малко добре звучащо кубенце .Че моето тежи доста щото си е старичко и се чува и слабо и леко кофти абе трябва да се смени Тея на Вокс ,които са с какви батерии работят и долу горе на каква цена са тези малките и също и тези дето се включват директно в китарата. Цитирай
fLiSk Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Около 90 лева са. Поне тук в Холандия де. А инак аз сега съм на 30 ватов Роланд Blues Cube, който си е супер, но не може да се каже че е практис. По-малък е от 50 ватово кубе де... Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 8, 2008 Отговорено Декември 8, 2008 Аз като съвсем не става да вдигам шум с лампата си дрънча на това- Бачка и с батерии. Цитирай
Arteglam Отговорено Декември 9, 2008 Отговорено Декември 9, 2008 Около 90 лева са. Поне тук в Холандия де. А инак аз сега съм на 30 ватов Роланд Blues Cube, който си е супер, но не може да се каже че е практис. По-малък е от 50 ватово кубе де... Аз във Варна не съм видял ;/ Дали има някои има ли инфо? Цитирай
TONY Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 След много проби съм установил, че малките ампове с 8 и 10 инча говорители не ме устройват. Тук въобще не включвам лампови ампове - маловатажни с 8 или 10 ки. Просто защото са много силни за свирене късно вечер. Дори и маловатажни - стават за свирене през деня, но не и след 22 часа. Изборът ми за практиз амп ( като спокойно мога да ги ползвам и в репетиционна, клуб, дори за запис) са Ямаха 60 вата моделинг комбо, и Атакса на Кетнер. Те напълно могат да заместят кой да е малък амп, ако искам да свиря тихо вечер. Само, че малките не могат да ги заместят... Евентуално бих взел Пиви 110 енвой, ако ги нямах. Цитирай
Vynyl Sky Отговорено Декември 12, 2008 Отговорено Декември 12, 2008 Kolio_k, ако не ме лъже паметта, ти имаше ENGL, нали? Според теб не е ли мутифункционален, в смисъл, не става ли за свирене и при ниски нива? Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 12, 2008 Автор Отговорено Декември 12, 2008 Напротив, свири (Енгъла ми) страшно добре на изключително ниски нива. Но както написах в началото на темата, Фендер Суперчампа ми харесва, защто е лек звучи много добре като за цената си и е много лек за тюб амп, тоест ми дава нещо, което ми е много необходимо, малък и сравнително мощен амп, с който мога да си свиря както и в къщи така и на малки гигове, явява се бакъп, ако нещо ми се прецакат ефектите и най важното мога да си го нося по влакове и рейсове, когато свиря някъде и съм без колата. Според мен значително превъзхожда всички споменати в дотук в темата, що се отнася до съотношение цена - качество. Но разбира се всичко си е въпрос на вкус, а ние всички имаме различни приоритети, що се отнася до саунд. Аз например съм наистина капризен на тема чист канал и това е единствения малък практис (за който аз знам) амп с добър чист канал, който плюс това има и толкова много екстри и е достатъчно мощен за моите цели. Но за хората, които не държат на чист канал чак толкова и не смятат да свирят участия с него по някога, може би идва скъп сравнен с някой микрокюб, примерно Цитирай
synchu Отговорено Декември 13, 2008 Отговорено Декември 13, 2008 Според личните ми впечатления, има три малки усилвателчета, които ми харесват как звучат - Теch 21 Trademark 10, варианта му на Б - който има проблеми с надеждността, но ако се случи на добра бройка нее лош и може би най-доброто за мен е VOX VBM-1 (по Брайън Мей Deacy) модела, който вече не е в производство за съжаление. Последният определено много ми харесва и преди година го бях мернал в Swiss и ако не беше все пак донякъде обемна покупка, в смисъл че вече няма място @хоум (и цената му не беше два пъти повече отколкото в нета ) щях да го отмъкна. Но ...късно е чадо Цитирай
bmo Отговорено Февруари 11, 2009 Отговорено Февруари 11, 2009 ето едно според мен полезно видео за гореспоменатия super champ интересно дали се намира в български магазин. Цитирай
RZArector Отговорено Февруари 11, 2009 Отговорено Февруари 11, 2009 аз ползвам едно малко кубе Fender Frontman 10G (10W). По отношение на ефекти е доста бедно, има само драйв. Иначе вади много приличен clean саунд. Малко и леко е и може да се разнася и в раница, стига да е по-голяма. Харесва ми това, че изхода за слушалки е същия размер като на компютъра и не е необходимо използване на преходници или слушалки с по-голям жак. Също посредством aux in изхода го свързвам към компютъра (по-точно към колонките, които са свързани с компютъра). Цитирай
Recommended Posts