mybata Отговорено Август 12, 2008 Автор Отговорено Август 12, 2008 аз свира от някаде 2 години но просто до са сам ползвал стагг и за тва ина4е мене ли4но с флойд по ми харесва Цитирай
zombaiooo Отговорено Август 13, 2008 Отговорено Август 13, 2008 (Редактирано) А като цяло как оценявате китарите в сравнение с горе-долу еквивалентните класове на Jackson и ESP? Един приятел ме посъветва да не давам безмислено големи пари за Jackson, защото Cort правят китари от същия клас но на по-ниски цени заради факта, че са сравнително нова фирма и не са се наложили на пазара. Вие как мислите - CORT vs JACKSON?? Струва ли си да дам пари за Jackson? Редактирано Август 13, 2008 от zombaiooo Цитирай
prayer4eto Отговорено Август 13, 2008 Отговорено Август 13, 2008 ^ Cort са си Cort, Jackson са си Jackson. А пък ESP -> ESP. За кой ценови клас говориш и за какви модели/форми/звук ? С флойд, без флойд; LP/SG/V/X/traditional style ? Конкретизирай си малко въпроса. Иначе питаш нещо от сорта на "сравнете краставица с портокал" ... 1 Цитирай
zombaiooo Отговорено Август 13, 2008 Отговорено Август 13, 2008 (Редактирано) Ами не ме разбрахте баш... Имах предвид следното: Аз конкретно търся китара с активни адаптери за hardcore музика, с махагоново тяло - може да има Floyd Rose заключване, може и да няма както Les Paul-четата... със String-thru-body. Забелязах модела на Cort EVL-K4 с пасивни EMG-та и се зачудих с какво той е по-малко китара от Един Jackson със пасивни адаптери от Райсинг форс, който съм видял и чул половин час по-рано и е бил с 300 лева отгоре... Разбира се, тръгвам да копувам по-евтиното и с почти същите материали - Cort. Но като всеки нормален трезвеномислещ човек, се опитвам да се консултирам с по-опитни от мен за да не сбъркам в избора си Като обикалях днес по магазините за китари търсих следните марки до 800лв - Jackson, Ibanez, ESP/LTD. Не запомних всички модели, които гледах, ами по-скоро запомних неща като: от какво дърво са направени тяло, гриф, fingerboard, метални части, какви адаптери имат китарите. Като кажа клас китари разбирам китари от едно и също дърво с горе долу едни и същи неща по тях - електроника, части. Просто се интересувах дали Cort правят качествени китари и дали са се доказали в това както Jackson и ESP например, защото Cort не съм ги виждал и не са ми познати като марка. Все пак китарите Cort са на доста по-ниски цени, но като питах са направени от едни и същи материали, имат едни и същи адаптери като някои Jackson-и. И се питах как другите хора си обясняват тая разлика в цените - Cort нова фирма ли са в бранша и с тези цени се опитват да спечелят място на пазара или просто са по-некачествени китари... Понеже не знам отговора на този въпрос, реших да попитам тук, ако може някой който има по-голям опит да го сподели и да каже мнение. Ако въпросът е твърде общ и ви затруднява, ще се постарая да избера няколко модела от различните марки, за да конкретизираме нещата. Мерси предварително! Редактирано Август 13, 2008 от zombaiooo Цитирай
kolio_k Отговорено Август 13, 2008 Отговорено Август 13, 2008 А като цяло как оценявате китарите в сравнение с горе-долу еквивалентните класове на Jackson и ESP? Един приятел ме посъветва да не давам безмислено големи пари за Jackson, защото Cort правят китари от същия клас но на по-ниски цени заради факта, че са сравнително нова фирма и не са се наложили на пазара. Вие как мислите - CORT vs JACKSON?? Струва ли си да дам пари за Jackson? Мисля, че приятеля ти е напълно прав. Пробвал съм доста CORTве за майтап, не са никак лоши китари, като за парите си. А така или иначе, при евтините китари особена разлика в качеството няма, всичко е въпрос на вкус и лични предпочитания. Цитирай
edgecrusher Отговорено Август 13, 2008 Отговорено Август 13, 2008 (Редактирано) Оставам с впечатлението, че тия Корт ги продават много изгодно в БГ,защото тук при мен в локалния ми магазин са всички по 350 паунда( 840 лв.). Може би има някаква надценка,защото са независим дилър, но някой ако има актуална информация с цени, може да посочи тук. Редакция: За сефте и аз ползвах търсачката и намерих цениовата листа в по-стара тема. http://www.pro-technica.com/priceList/Cort_2008_2.pdf Редактирано Август 13, 2008 от edgecrusher Цитирай
zeratuL_x Отговорено Август 13, 2008 Отговорено Август 13, 2008 Да като гледам цените са направо супер.EVL-K4 с тяло от махагон и адаптери EMG-HZ само 520 лева си е направо оферта Цитирай
chris_barnes Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 @zombaiooo - братле кво да ти кажа... за тия кинти бих ти препоръчал Vintage(500 и нещо + още 300 и нещо за адаптри и си готов) SG форма...разгледай в РФ - махагоново тяло, сет нек...като се замислищ защо искаш точно махагон? аз знам защо искам - щото китарата има по - голям състейн, ама ти не знаеш дали искаш с флойд или без....ако няма да свириш сатриани и там другите солиращи идоли не ти трябва тоя флойд щот е Голям "Пейн ин ди ес" + тва ако ще китарата не от махагон, ми от орех да е, тоя флойд яко убива тона...сигурен съм че китара от alder с фиксиран мост ще има много повече състейн отколкото китара от махагон с флойд. Цитирай
Slacoth Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Аз например съм се спрял на Cort, защото най-се доближават до основните ми изисквания и то на по-ниска цена. А именно - 22 прага,фиксиран бридж,хъмбъкери,3х3 разположение на ключовете. Още днес мога да си купя една Cort от M серията, но за момента още се въздържам. В тази връзка ако се сещате за китари от този клас отговарящи на изискванията ми пуснете по един линк. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Стига с тази липса на състейн, бе, хора! Наслушал съм се на митове и легенди... Флойд-подобните тремоло системи имат няколко доста по-сериозни недостатъка от това преекспонирано състейнолипсие. Тей че ако трябва да се изтъкват недостатъци е доста неуместно да се споменава това със състейна... Цитирай
Metanoia Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 как другите хора си обясняват тая разлика в цените - Cort нова фирма ли са в бранша и с тези цени се опитват да спечелят място на пазара или просто са по-некачествени китари... Защо са по-евтини цените на Cort в България не мога да си обясня, наистина, но е факт, че продават същите китари на много по-изгодна цена, отколкото от разни западни онлайн магазини (там цените са си като на Jackson). А китарата (KX-5) ми изглежда по същия начин като тези, които съм гледал по Интернет. Между другото - има Squier-и, които ги правят в заводите на Корт в Индонезия (ако не се лъжа) - имат C в серийния номер. Не знам за точните модели - това го четох из форума на Cort. Цитирай
synchu Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Радвай се бе, човек Като са скъпи - защо са скъпи, като са евтини - защо са евтини ? Цитирай
Metanoia Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Аз лично се радвам изключително много и всеки ден благославям момента, в който я взех! До тогава се мъчех с разни счупени акустични и класически и се чудех защо не ми се свири по много... Сега вече разбирам хората, които свирят по 8+ часа на ден. Цитирай
Rezachka Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 И сега в крайна сметка тез китари Cort .. заслужава ли си да се вземе някаква Cort и да се дадат по-малко пари вместо да се вземе примерно един Ibanez.. щото и аз планирам да си купя нова китара.. Цитирай
Slacoth Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Ако се сравнят китара Ibanez и китара Cort струващи 450 лв. - за Ibanez това е нискък клас, а Cort не са толкова комерсиална марка, въпреки че е известна и те почват от среден клас качество. Така или иначе правилото е едно - китара от нисък и среден клас ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пробва. Цитирай
Recommended Posts