Jump to content
Българският форум за музиканти

zombaiooo

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

zombaiooo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. zombaiooo

    Kитари Cort

    Държа да са активни, но смяната ще я направя след много време, защото е ясно, че за 500-600 лева не мога да си купя китара с 81/85 сет-а.. Като за начало искам поне пасивни EMG-та да взема...
  2. zombaiooo

    Kитари Cort

    Eми Кало, какво да ти кажа... Аз попринцип бих си купил китара без тремоло - String-thru-body, точно заради факта, че тремолото ме дразни малко и не го използвам. Любимият ми модел е ESP Eclpse II, но това е доста пари. Не, че не мога да реша дали искам с или без тремоло. Просто китарата, която съм си харесал и е на добра цена, е с тремоло.. и се чудя дали да не я купя като пренебрагна този факт.. Например бих си взел от същата серия това: EVL Z-4 http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=107 , защото то е без флойд роуз и е със 98% същите характеристики като EVL К-4, но не се внася от Dinacord и го намат в наличност. Затова сега се чудя на М600 варианта - http://www.cort.co.kr/english/products/com...?product_id=125 Китарата е точно с нещата които искам от нея, но е направена за друга музика, трябва да й сменя адаптерите и тогава може и да стане нещо, но тогава отиваме отново на 900лв - точно за някой як Jackson с пасивна EMG електроноика. И в крайна сметка отново парите ме връщат на EVL K-4 и компромиса с флойд роуз-а.... Е това ми е драмата.. хаха... За Ibanez работата е ясна, добри китари са, от опит го знам, но не са за моя джоб, да не говорим, че и аз не съм кой знае къф китарист..
  3. zombaiooo

    Kитари Cort

    Ами не ме разбрахте баш... Имах предвид следното: Аз конкретно търся китара с активни адаптери за hardcore музика, с махагоново тяло - може да има Floyd Rose заключване, може и да няма както Les Paul-четата... със String-thru-body. Забелязах модела на Cort EVL-K4 с пасивни EMG-та и се зачудих с какво той е по-малко китара от Един Jackson със пасивни адаптери от Райсинг форс, който съм видял и чул половин час по-рано и е бил с 300 лева отгоре... Разбира се, тръгвам да копувам по-евтиното и с почти същите материали - Cort. Но като всеки нормален трезвеномислещ човек, се опитвам да се консултирам с по-опитни от мен за да не сбъркам в избора си Като обикалях днес по магазините за китари търсих следните марки до 800лв - Jackson, Ibanez, ESP/LTD. Не запомних всички модели, които гледах, ами по-скоро запомних неща като: от какво дърво са направени тяло, гриф, fingerboard, метални части, какви адаптери имат китарите. Като кажа клас китари разбирам китари от едно и също дърво с горе долу едни и същи неща по тях - електроника, части. Просто се интересувах дали Cort правят качествени китари и дали са се доказали в това както Jackson и ESP например, защото Cort не съм ги виждал и не са ми познати като марка. Все пак китарите Cort са на доста по-ниски цени, но като питах са направени от едни и същи материали, имат едни и същи адаптери като някои Jackson-и. И се питах как другите хора си обясняват тая разлика в цените - Cort нова фирма ли са в бранша и с тези цени се опитват да спечелят място на пазара или просто са по-некачествени китари... Понеже не знам отговора на този въпрос, реших да попитам тук, ако може някой който има по-голям опит да го сподели и да каже мнение. Ако въпросът е твърде общ и ви затруднява, ще се постарая да избера няколко модела от различните марки, за да конкретизираме нещата. Мерси предварително!
  4. zombaiooo

    Kитари Cort

    А като цяло как оценявате китарите в сравнение с горе-долу еквивалентните класове на Jackson и ESP? Един приятел ме посъветва да не давам безмислено големи пари за Jackson, защото Cort правят китари от същия клас но на по-ниски цени заради факта, че са сравнително нова фирма и не са се наложили на пазара. Вие как мислите - CORT vs JACKSON?? Струва ли си да дам пари за Jackson?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.