aarab Отговорено Март 1, 2013 Отговорено Март 1, 2013 Имам нова питанка: Проблем: Искам като имам уейв трак и на него сложа компресори, ефекти и т.н. после да го рендерна на нов трак. Как става това. Има опция да ъплайна FX , но се появява в същия трак, а аз не искам? Идейки???? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 1, 2013 Отговорено Март 1, 2013 item right click>apply track fx to items as new take. Или с макро: http://forum.cockos.com/attachment.php?s=527e5e7f7fcac19b1b1acefaed424879&attachmentid=11556&d=1307286493 Или както тук: http://i.imgur.com/i2ruW.gif Цитирай
sardaesox Отговорено Март 1, 2013 Отговорено Март 1, 2013 По - скоро render/freeze tracks от падащото меню на същия трак панел който искаш да фрийзнеш/рендваш. Цитирай
aarab Отговорено Март 25, 2013 Отговорено Март 25, 2013 Имам друго въпросче. Про туулс има два панинг бутона на стерео траковете, в рийпър как може да панна ляво и дясно един стерео трак? Мерси предварително Цитирай
sardaesox Отговорено Март 25, 2013 Отговорено Март 25, 2013 С десен клик точно върху плъзгача на на пан-а на трака, който искаш да пан-ваш - пада ти едно меню и си избираш stereo pan или dual pan, не съм сигурен точно каква е разликата, но се появяват два плъзгача за ляво и дясно. Цитирай
aarab Отговорено Март 25, 2013 Отговорено Март 25, 2013 С десен клик точно върху плъзгача на на пан-а на трака, който искаш да пан-ваш - пада ти едно меню и си избираш stereo pan или dual pan, не съм сигурен точно каква е разликата, но се появяват два плъзгача за ляво и дясно. Благодарско, ще се черпи един ден, няма как Цитирай
Mar4enko Отговорено Октомври 9, 2013 Отговорено Октомври 9, 2013 Здравейте. Въпросът ми е в тема рийпър но сигурно се отнася за всички DAW. Правя си MIDI трак с някакъв VSTi и редя нотите от клавиатурата на компютъра. Има ли елегантно решение да направя плавно затихване на някои места /или на края/? И още един въпрос. Искам един от инструментите в микса, който е записан вече аналогово или MIDI на места да го засиля, на места да го затихна с една дума динамика да има някаква. Има ли някаква функция като рендване в реално време и аз да играя с усилването или нещо такова? Другия вариант може би е да се направи на wav и вече с някой редактор да се играе но няма да се чуват другите тракове и ще е много проби-грешки. Как го правите вие? Цитирай
sardaesox Отговорено Октомври 9, 2013 Отговорено Октомври 9, 2013 При рендването трябва да си избереш online render, преди това изкарваш ефекта, който искаш да управляваш при ренда на float- т.е в отделен прозорец и при рендването с плъзгача може да си го правиш каквото си искаш. Ако правилно съм разбрал въпроса ти за fade out- можеш, но мидито трябва да го freeze-неш в съседен аудио трак и чак тогава с fade out, in и там както си искаш да му правиш плавно затихване , усилване. На миди може да управляваш динамиката в миди редактора, но не и да "затихваш" с fade опцията - просто смисъла на "миди" файловете е съвсем друг. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 10, 2013 Отговорено Октомври 10, 2013 Може, бе, що да не може. Слагаш automation на изходното ниво на VSTi плъгина. Цитирай
sardaesox Отговорено Октомври 11, 2013 Отговорено Октомври 11, 2013 Разбрал съм го грешно сега като чета, обаче пък със fade на самия (миди) трак наистина не става. С automation на силата на звука става. При online render можеш ръчно да променяш ефекта, например wah wah и понякога е голям гъдел, но по принцип едно разравяне из DAW-a ни изумява колко много неща може, не говорейки само за Рипър. Цитирай
Mar4enko Отговорено Октомври 14, 2013 Отговорено Октомври 14, 2013 Благодаря на всички за съветите. Ще пробвам в най -скоро време. Цитирай
emosms Отговорено Януари 11, 2014 Отговорено Януари 11, 2014 Малко тъп въпрос, reaper v4.581, нещо не виждам бутон за monitor input и не се чувам в трака. Иначе записва и свири от айдио интерфейса Цитирай
emosms Отговорено Януари 11, 2014 Отговорено Януари 11, 2014 Намерено! right click на бутона за recording arm и от там се избира Цитирай
carboon Отговорено Април 28, 2014 Отговорено Април 28, 2014 Имам един въпрос, но ще почна малко по-отдалече.Пригодих едно кормило за гейминг, по-точно педалите и ги използвам за уа-уа (ако някой се интересува мога да разкажа как става това). Всичко е точно, но искам да огранича плъзгача на уа-уа ефекта да не ходи от край до край. Това по принцип става лесно в GuitarRig. Има един плъзгач, с който може да се ограничава всяка "врътка" и дори да се реверсва. Проблема ми е, че като заредя GuitarRig или каквото и да е през Рипър, не можах да намеря подобна функция. Дефакто не мога да си огранича контрола и не мога да го реверсна ако искам.Та въпроса ми е някой знае ли как да огранича определен контрол и да го реверсна ако ми потрябва ? Цитирай
Recommended Posts