Mairomaster Отговорено Февруари 23, 2012 Отговорено Февруари 23, 2012 Ееее, ти пък, може да го мързи човека, съобразявай се малко като даваш такива съвети Цитирай
rockmaniak Отговорено Февруари 23, 2012 Отговорено Февруари 23, 2012 Сега за бързо да ви отговоря към ANADEM с удоволствие бих го прочел ако го има на български а към Mairomaster еми не ме мързи нали съм от село а тук такива не виреят,а ти ако можеш помогни или те мързи. Цитирай
anadem Отговорено Февруари 24, 2012 Отговорено Февруари 24, 2012 За съжаление ако си решил малко или много да се занимаваш със звукозапис английския е задължителен ... все пак ако е трагично положението google translate не е идеален, но е повече от нищо, особено при положение че за да започнеш ти трябват 2-3 глави не целия документ :-). Пак повтарям - доста кадърно е написан и има достатъчно картинки. Цитирай
SOLD! Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 Здравейте, предварително се извинявам ако мястото на тази тема не е в този раздел, но не знаех за къде е наосчена точно. Та, проблема ми е много странен и не знам дали ще мога да го обясня много точно. Става въпрос за това, че скоро, когато се опитах да записвам в Reaper, за първи път ми се случи така, че звука на китарата ми да звучи нормално за около 5-6 секунди, след това постепенно затихва и все едно е с Phaser. За първи път ми се случва, записвал съм адски много неща, не съм барал никакви настройки и не знам на какво се дължи проблема. Изтеглих си новите драйвъри на ASIO, даже опитах да сменя и версията на Reaper, ама резултатът е все същият. Много ще съм ви благодарен ако можете да помогнете. Благодаря! Цитирай
aarab Отговорено Август 6, 2012 Отговорено Август 6, 2012 Здравейте съфорумци, ползвам FL studio и Reaper. Експортвам wave файл от FL Studio с темпо 100, АСИО драйвъри 44100 и 16бита. Импортвам този файл в Reaper с темпо 100, АСИО 44100 и 16 бита и като го копирам 30 пъти примерно (зщото файла е 5 сек семпъл) и след 10-тата секунда започва да се разминава с метронома. След минута вече е обърнат такта. Защо подяволите се разминава при положение, че всичко е едно и също. Rate също е на 1:000000. Би трябвало да няма проблеми. Преинсталирах АСИО-то, Reaper, ПОМОГНЕТЕ!!!!! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 6, 2012 Отговорено Август 6, 2012 Възможно ли е самия файл да не е хептен съвсем баш колкото трябва? Ако искаш пусни го да тестваме и на други DAWs. Аз мога да пробвам на MacOS с Logic & Reaper .. Цитирай
aarab Отговорено Август 6, 2012 Отговорено Август 6, 2012 Сега преинстална Win XP, и всичко останало. Утре ще пробвам, ако пак има нещо ще кача тук файловете да пробвате и вие. Сърдечно благодаря Цитирай
sardaesox Отговорено Август 7, 2012 Отговорено Август 7, 2012 Настройките на grid-a на рипър са няколко вида, 1/2, 1/4, 1/4 Т и . т.н. там се взирай- ако лепиш по grid в някакъв неравномерен размер, може от там да ти идват проблемите- най-малко вероятно е да е от бъг в рипър, за да го преинсталираш. Цитирай
aarab Отговорено Декември 25, 2012 Отговорено Декември 25, 2012 Здравейте, имам странен въпрос: Искам да пиша миди трак с мишката (както става в FL STUDIO), цъкам на квадратчето в мидии едитора и да ми се запълни осмина примерно. Дава ми да ги дърпам и разтеглям, ама голям филм докато всичките ги намествам. Иначе гледах туториали как се едитват от миди клавиатурка и е супер, но аз в момента искам да си ги пиша с кликвания на мишката. Ако някой знае, моля да сподели. Честита Коледа на всички и много вдъхновение през 2013г. Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 28, 2012 Отговорено Декември 28, 2012 Може, разгледай опциите на grid-a , като влезеш в миди редактора. Цитирай
arpan Отговорено Декември 28, 2012 Отговорено Декември 28, 2012 Ето по-конкретно, виж отбелязаното място: "Вкарването на ноти" става с двукратно кликване или с натискане на клавиша Insert. Успех! Цитирай
aarab Отговорено Декември 28, 2012 Отговорено Декември 28, 2012 Да сте живи и здрави, най-сетне го разбрах тоя миди едитор, малко е труден, но сега вече всичко е ок. Да Ви питам още нещо , че ме мъчи: Искам да си направя FX bar над всеки трак да се виждат 4-5 празни полета и като цъкна ми зарежда директно ефект и се вижда, както е в Logic. Има начин, защото съм го виждал, но незнам как става.... Предварително благодаря.. Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 29, 2012 Отговорено Декември 29, 2012 Да сте живи и здрави, най-сетне го разбрах тоя миди едитор, малко е труден, но сега вече всичко е ок.Да Ви питам още нещо , че ме мъчи: Искам да си направя FX bar над всеки трак да се виждат 4-5 празни полета и като цъкна ми зарежда директно ефект и се вижда, както е в Logic. Има начин, защото съм го виждал, но незнам как става.... Предварително благодаря.. Наистина трябва да го разгледаш по-подробно тоя рипър с презумцията, че може доста неща - погледни options>preferences>appearance>media И най вероятно ще ти стане ясно, с тия подменюта малко е тегава работата. Цитирай
sardaesox Отговорено Януари 29, 2013 Отговорено Януари 29, 2013 Пф, това става като "удължиш" вертикалните тракове, чак тогава се показват опциите, онова предното което казах е за да се видят опциите във тейка. Цитирай
Recommended Posts