Jump to content
Българският форум за музиканти

Mairomaster

Members
 • Posts

  1163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Mairomaster last won the day on April 3 2016

Mairomaster had the most liked content!

About Mairomaster

 • Birthday 01/07/1991

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара, барабани

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  London, UK
 • Interests
  Китари, барабани, музика, звукообработка, електроника, extreme sports, фотография...

Contact Methods

 • Skype
  mairomaster

Recent Profile Visitors

1489 profile views

Mairomaster's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

340

Reputation

1

Community Answers

 1. За по малко пари дори, нещо по-добро (мое мнение): https://www.amazon.co.uk/d/Stage-Monitors/Behringer-B1031A-Reference-Studio-Monitor/B004RH7IAW Ползвам такива от няколко години и съм супер доволен.
 2. Неможе да се добие така добра представа колко е силен шума - изсвири нещо с паузи да видим. Иначе съм съгласен с Baby Thomas. И не само симулации, и на истински усилвател да набримчиш gain-a до 11 пак ще шуми. Пробвай да сложиш един noise gate, да е тихо докато не свириш поне. Другия вариант е да върнеш gain-a малко.
 3. ^ AKG K77 ги използвам единствено за гледане на клипчета в youtube. Сравнени със сериозни мониторни слушалки са доста зле, в най различни аспекти. Силно препоръчвам да пробваш ако имаш възможност. За музика в офиса използвам Audio Technica ATH-M50X. В някои дни слушам по 5-6 часа и нямам проблеми с умора, но това си е до човека. С по-гадни затворени слушалки и аз съм се уморявал на времето. За мен ATH-50X са чудесни слушалки по всички параметри. Баса може да е повдигнат леко (няколко децибела), но е равен и далеч не е толкова зле в сравнение с много hi-fi слушалки. Като оставим това, мисля че свирят доста стегнато и вярно. За мониторни слушалки използвам AKG K601. Екстра са слушалките, но искат приличен amp и са напълно отворени - не се радват много хората около теб. За който не знае, можете да проверите честотната характеристика на доста модели слушалки тук: http://graphs.headphone.com/ Не знам колко може да се има вяра на такива измервания, но по мой опит звучи правдоподобно.
 4. Аз ти предлагам да се запишеш на уроци по български.
 5. Хора недейте се връзва - това само Явор ще да е, или някой негов побратим. Такива други неандарталци дори и да съществуват, няма да има умението да пуснат тема във форум.
 6. Недейте така остро, хора. aarab през годините е показал, че се интересува и чете доста. Някои въпроси не стават достатъчно ясни обаче, дори и след доста ровене в google. Друго е да стане дискусия с компетентни хора Между другото, според мен е малко тъжно, че в последната година/две, така замря форум Хардуер (както и до голяма степен Звукозапис като цяло). Преди няколко години мисля имаше доста повече активност. Дори от Валяка не съм забелязвал постове скоро (въпреки че не следя Изработка и ремонт). Извинявам се за off-topica.
 7. И аз мога да допълня като съвременен геймър Дори 60 Hz не са напълно достатъчни при игрите да виждаш всичко плавно - добър ти е примера със стрелката на мишката. От доста години сериозните геймърски монитори са на повече от 120 Hz. А това с 24 кадъра в киното е много стара работа до колкото знам - едно време не са можели да постигнат много повече от това с технологията и са направили оценката, че що годе върши работа. Спокойно се забелязва обаче, като се загледа човек, как това води до размазване при движения - вижда се добре по-горе във видеото, в което човека си върти нещото в ръката. Вече е напълно друг въпрос как това "размазване" се харесва на много хора и допринася естетически за филмовата картина.
 8. Доволен ли беше от резултата? Каква схема ползва?
 9. Здравейте! Имам слушалки (среден клас) със стандартен електретен микрофон. Търся начин да включа микрофона към XLR входа на аудио интерфейса си, за да не го използвам с гадния микрофонен вход на лаптопа. Направих проучване, и спомените ми че електретен микрофон изисква bias voltage се оказаха верни. Идеята ми е, да се намери по възможност адаптер, който да свързва микрофона към XLR входа на аудио интерфейса и при това да осигурява bias voltage използвайки фантомното захранване на микрофонния вход. В тази тема има някакви показани решения като схема: http://www.epanorama.net/circuits/microphone_powering.html На мен обаче не ми се занимава с направата на такъв адаптер, поради различни причини (въпреки че ми е един вид по професията). Искам да закупя готово решение. Струва ми се супер логично да има най-различни такива, понеже мнозинството слушалки с микрофони и не само, използват електретни микрофони и все някакви хора ще искат да си ги включав в аудио интерфейса. Поради някаква причина не мога да намери такъв адаптер в сайтовете. Цената няма голямо значение. Благодаря.
 10. То и допълнително объркване е станало. Темата е на ISD, аз само коментирах по нея. Както казах в предишния си пост, мониторите не са заместител на слушалките. Като има монитори човек, никога не трябва да използва слушалки по време на микса ли? Най-различни причини има, някои от тях за които се сещам на момента (и имам време да пиша в този късен час): - По добре се чуват някои детайли на слушалки. - Понякога е хубаво да се проверя баланса на микса на различни източници (все повече забравям българския). - Ако няма добра акустика в помещението. - Когато не може да се вдига шум. Това с -20 dB го е отговорил Baby Thomas. Последният въпрос е породен от объркването ти, че аз съм автора на темата. Но пак да преповторя, че според мен, не трябва да се обвинява конкретният интерфейс, понеже и по-скъпи такива от различни марки имат подобни проблеми.
 11. Ама ти май не четеш предните постове: "Аз имам различен опит с аудио интерфейсите. Според мен повечето от тях, дори и от среден клас, нямат достатъчно високо изходно ниво, за да хранят слушалки с по-ниска чувствителност (като посочените K701 например). За нормално слушане на музика са ОК, но като почнеш да миксираш и траковете са ти на -20 dB, не става работата." Човека го познавам и гарантирам че не е просто да не се е усетил да си завърти врътката AKG K77 и аз имам, както и K601 (еквивалент на К701). Мога да ти тажа че К77 са много по-чувствителни и далеч не изискват толкова високо ниво, че да звучат нормално. Освен това са затворени слушалки, а К701 отворени - дори при едно и също ниво на звука звучат по-тихо понеже бяга част от звука навън (обяснено като за музикант). Човека също има и монитори - те не заместват слушалките - който не знае това да почете малко в интернет. И да повторя ли пак, че по-скъпа карта не ти гарантира по-високо изходно ниво на слушалките?
 12. ^Аз пък бих казал, не е ли малко прекалено, за да си купиш слушалки за 300 лева (справка muziker.bg), да трябва да дадеш още 400 за усилвател? Не знам какво става с индустрията, но след като за 150 лева примерно можеш да си купиш супер приличен аудио интерфейс за домашна употреба, защо не може за 100 да си купиш сносен (пак за домашна употреба) предусилвател за слушалки, който има по-малко от 1/3 от хардуера на интерфейса и 1/8 от функциите? Аз лично не можах да намеря такъв. FiiO не е удачен избор според мен. Голям недостатък е това, че не можеш да го включиш към изхода на интерфейса. Аз имам различен опит с аудио интерфейсите. Според мен повечето от тях, дори и от среден клас, нямат достатъчно високо изходно ниво, за да хранят слушалки с по-ниска чувствителност (като посочените K701 например). За нормално слушане на музика са ОК, но като почнеш да миксираш и траковете са ти на -20 dB, не става работата. Ха да видим дали никой не знае за удачно бюджетно решение
 13. Апффф, ненормална работа, как се метна. Аз бих заложил, че или ще щупи на някой ръцете, или ще се разбягат хората и ще падне на земята.
 14. Хвани се и изгледай 40-50 туториала за програмата и ще се научиш. Само с питане по форумите не става
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.