Jump to content
Българският форум за музиканти

Лампова глава + Palmer CAB M Merger


urgent

Recommended Posts

3 hours ago, svet.k said:

Ако искаш да си по близо до ламповия звук на ниски нива, препоръчвам лампов преамп.

Съгласен съм с казаното, ама в случая човекът нали си има вече цял Marshall DSL1HR, дето си има лампова preamp секция, не се ли мъчим да му "озаптим" усилвателя и да се чува окей на стайни нива? Такъв преамп според мен би имал смисъл да се пуска в FX Loop-а на вече съществуващ лампов усилвател, ако искаме да му сменим tonestack-а и да прави "джъ-джъ" по различен начин или пък след него да има аудио интерфейс и т.н., иначе не виждам как може да е полезен в конкретния случай.

Хубавото на този конкретен AMT SS-11B също е, че вкарва лампите в правилен работен режим на работа (with high-voltage anode voltage (+300 V), както чета), а не както на времето се бяха навъдили разни snake oil устройства на Берингер, дето са сложили да ти мига някаква лампа, ама без трансформатор и "айде честито", въобразяваш си, че свириш през лампов преамп ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същото е и със съществуващия преамп на кубето, от сенд- а може да се изкара сигнала. Имал съм и Dsl 5, мушкал съм го и в транзисторно кубе и т.н.  Наистина лампов усилвател за вкъщи не е добра идея, правил съм няколко опита :) Ако ще се свири и на сцена, да, с атенюатор . За вкъщи вариант е плъгини с прилични монитори, като пак може да участва усилвателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам HB каб 2х12 моднат със селесчън маршал говорители с общо съпротивление 16 ома :D Ако решиш нещо, де...

Редактирано от chris_barnes
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Бях пуснал преди една тема за Еквалайзер в луупа, който има гейн контрол, с него може да се намали допълнително звука а и да се дообработи допълнително. Никой не изказа мнение че е опасно за усилвателя. Пробвал съм го на 5 ватов лампов такъв, работи схемата като цяло. Другото, което се сещам, понеже съм имал Dsl 5, бутончето за намаляване на силата на звука доколкото знам свързва мощен резистор към говорителя. Може би той може да се замени с още по мощен и т.н. Предполагам, трябва някой майстор да види схемата и да каже дали става. Тва е сериозна интервенция за лампов амп и трябва много да се внимава ако въобще има такъв вариант

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо опасно при свързването на ЕКю в Луупа, дори да пуснеш излишно силен/буустнат сигнал просто ще криви повече. Вече дали ще звучи добре е въпрос на настройка и вкус, но гаранция ще ти гръмнат главата и ушите преди да му стане нещо на усилвателя :)

Свързването на "по-мощен" резистор на изхода просто ще позволи разсейване на по-голяма мощност, но няма да направи усилвателя по-тих ако това имаш предвид. Ако искаш да "обере" повече от силата трябва да сме сменят стойностите на резисторите. Обикновено има повече от един, които взависимост от съотношението на стойностите си определят какъв процент от сигнала да пуснат нататък... така да се каже. А може и само един да е, закачен паралелно на говорителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.