Jump to content
Българският форум за музиканти

urgent

Members
  • Мнения

    107
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно urgent

  • Рожден ден 06/12/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара, Бузуки

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Burgas

Последни посетители

1158 профилни разглеждания

urgent's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

15

Обществена Репутация

  1. От няколко дни гледам, че за 70 годишнината на Томан имат итнересни предложения за софтуер и с някаква невроятно отстъпка: https://www.thomann.de/intl/native_instruments_studio_collection_70th_ltd.htm Някой има ли наблюдения над тези софтуери и като цяло дали си струва да се закупят според вас предвид симовиличната цена?
  2. Ако къде трябва да включа преампа, пред ампа или в send-return?
  3. Много благодаря за съветите, май ще си остана с наличното за сега, прави сте за височината на шума а и сме с 3 бебета на нашия етажа може би след някоя и друга година като поотраснат ще помисля отново по въпроса.
  4. По скоро е градивна критика от колкото хейт, на което се надявах Явно първо трябва на живо в магазин или другаде да чуя колко е 1 ват на живо и да преценя дали е допустимо за моя случай. Преди да купя Катаната тествах на вилата един 5 ватов DSL който можеше да се намали на един ват и по спомен наистина не беше много тихо. Та за това се надявах, че на 0.1 ще е добре. Иначе звука беше много як, но си спомням, че страшно много жужеше особено на 1 ват, и четох че има такъв фабричен дефект, който се оправя с някакъв мод и за това се и отказах от него. Понеже нямам чак толкова познания въпреки, че беше заснето на клип как да се поправи.
  5. Живея в апартамент. Преди години имах Crate V18 112 с атенюатор, но беше силен и звука така и не ми хареса особено, въпреки, че се занимавам непрофесионално с музика като хоби и за разтоварване. За тази глава конкретно може да работи на 1 ват и на 0.1 та все се надявам, че няма да е толкова непоносимо силна. Съседите до сега са били толератни като не злоупотребявам с часовете. Иначе имам и Scarlett и Boss Katana, но не мирясвам
  6. Здравейте, от известно време обмислям покупка на мини ламповa глава за вкъщи: https://www.thomann.de/intl/marshall_dsl1hr.htm Минуса и е че изхода за кабинет е само 1 х 16 ома. На повечето клипове и ревюта в Youtube обикновено я включват в кабинет 4 х 12 и се чудих как точно се получва понеже в сайта на производите пише 1 х 16 ома. Въпрос: 1. След като пише 1 х 16 не означава ли един говорител 16 ома? Ровейки из интернет намерих една джаджа, която препоръчват: https://www.thomann.de/intl/palmer_cab_m_merger.htm с която може да включиш главата във всеки кабинет без значение от импенданса до колкото разбрах от клиповете, коментарите и упътването. 2. Чудя се ако купя този кабинет: https://www.thomann.de/intl/harley_benton_g212plus_v30_creamback.htm който е с два говорителя на осем ома дали ще мога да я включа в него с устройството на Палмър и дали като цяло ще има някакъв проблем за главата след като говорители са два, а не един? Втория ми вариант е да купа 2 кабинета 1 х 112 с двата различни говорителя на харли бентън и да включвам глатава в единия или другия според това, което свиря. Ще се радвам да чуя мнението или съвет от хората, с повече опит с този вид техника. Благодаря предварително!
  7. Здравей, това чудо е направо уникално! Адмирации за труда и усилията! Дори с първото влизане за бърз преглед открих информация, която не съм срещал до сега на български, а търсех! Продължавайте все така и ако имате нужда от някаква помощ или съдействие съм насреща!
  8. Е чак за Меса толкова бюджет нямам 😀. Да кажем опцията е да поръчам от Томан нещо 400 - 500 лв. и ако не ми хареса да им го върна.
  9. Наистина отзад на говорителя не пише нищо освен 47B23 и като го напиша в Google не излиза нищо. Като гледам по клиповете говорителите, с които заместват оригиналният са 8 ома. В спецификациите пише минимум 8 ома ако включваш твоя усилвател към друг кабинет или допълнителна колона така, че вероятно говорителя е осмица, но трябва да поровя още малко.
  10. Преди Каната бяхме в по-голям апартамент и имах един лампов комбо усилвател Crate 25W, въпреки, че не е нещо особено лампата си е лампа, друго се чува, ама иска да услиш. Купих му атенюатор ама не е същото... След като го махнах понеже не става за репетици и упражнения на усилено достатъчно да звучи яко закупих катаната, от която съм доволен за моите цели и нужди. Но ме блазни отново да притежавам и нещо лампово, понеже ми се отвори и малко бюджет и мога да вложа в хобито. Но тук вече до някъде идва и проблема с мястото ако го направя истински кабинет без да махам катаната или поне докато реша кое от двете евентуално да остане. Отделно от това имам и добре оборудвам педал борд, който и сега от време на време ползвам и евентуално за главата също. И вече тук идва момента как ще звучи и дали наистина няма да се обезмисли покупката на главата по отношение на звука. Вероятно колегите са прави, че през този говорител няма да се случат чудеса... Но явно ще трябва да пробвам на живо някъде. Просто си мислех, че може някои преди мен да е правил подобни експерименти и да има някакво пряко впечатлени. Благодаря много за отделеното внимание, ще видя дали ще може да се случи такава проба в магазина или у някой приятел и ще пиша някакъв отзив!
  11. Да по скоро идеята е за точно такава малка глава от 1 до 5 вата за свирене за развлечение вкъщи с опция веднъж - два пъти в месеца да свиря по набичено на вилата. Но при тези глави забелязвам, че обикновено няма send-return.
  12. Здравейте, от известно време ме мъчи един въпрос и искам да чуя и вашето мнение и препоръки. Притежавам комбо усилвател Boss Katana MKI 100W. От известно време заглеждам лампови китарни глави и имам мерак да си взема, но нямам кабинет за нея. Тъй като живеем в малко жилище и всичко свързано с мястото и вещите е оптимизирано на макс, в този ред на мисли ми изникна въпроса дали мога да използвам говорителя на Катаната като включа главата в нея като кабинет ако съобразя подходящите омове?
  13. Нямам опит с китарите на Оскар Шмид, Ямаха имат добри модели на по-ниски цени, за акустичните фендери изобщо не ги харесвам пробвал съм в магазина и по-скъпи модели... Общо за трите китари ми прави впечатление, че нямат масивна предна дъска (която най вече има отношение към звука), а са изцяло от ламинат. В този ценови клас е по-добре според мен да няма адаптер, понеже първо ще вземе от качаството на дървото или изработката ценово и второ едва ли ще може да извади някакъв приличен звук. Също ще ви трябва и акустичен усилвател или някакъв вид външна звукова карта за да може да използвате адаптера. Според мен най-бюджетният варинат би било да поръчате от Thomann през магазина на Dynacord като така ще спестите разходите за доставка и ще може да вземете оптималното за вашият бюджет. Минуса, е че не може да пробвате китарата преди да я закупите. Има доста бюджетни модели на марката Harley Benton. Този модел е с по-къс гриф, по-малко тяло и може би е удачен за дете както и за пътуване поради по-малките размери на китарата: https://www.thomann.de/intl/harley_benton_custom_line_clgs_10s_travel.htm Стандартен размер китари: https://www.thomann.de/intl/harley_benton_cld_60sce_nt_custom_lin_bundle_set.htm https://www.thomann.de/intl/harley_benton_cld_60smce_nt_bundle_set.htm https://www.thomann.de/intl/harley_benton_custom_line_cld_16s.htm https://www.thomann.de/intl/harley_benton_custom_line_cld_15m.htm Относно качеството би трябвало да е сходно и на трите, които сте публикували както и тези, които ви написах по горе с изключението, че са с масивна предна дъска (нищо особено стандартна стартова китара). Ако съхранявате китара правилно да не се оставя на директна слънчева светлина, екстремни температура (до печка с дърва или парно) или на някаква голяма влага и седи в калъф ще я имате дълги години. Имам точно такава - първата ми акустична китара беше електроакустичен Stagg за около 280 лв. имам я повече от 10 г. Не е нищо особено, но още си изглежда добре, става за свирене като височина на струните, тя е евкивалент на тези, които сте посочили. Иначе в Музикална къща Фактора най ми допадат китарите на Washburn и като звучене, визия и удобство (понеже грифовете има са V образни и на мен лично са ми много удобни, но това също е субективно). http://onlineshop.audio-factor.eu/product/4807/washburn-wd10s.html http://onlineshop.audio-factor.eu/product/6217/washburn-wd7s.html
  14. Аз си направих жакове Neutrik Silent с кабел Spirit XXL и определено съм много доволен и от звука и от кабела и самият жак дето се казва има матриал в него тежък е и наистна изглежда монолитен.
  15. Здравейте, от известно време гледам, че в Thomann са пуснали акустични китари Framus в най-високия им клас на доста добри цени и по конкретно става дума за модела Framus Legacy Dreadnought FD 28 All Solid. Из форума няма почти никаква информация за акустичните варианти освен в тази тема и то нищо конкретно. По принцип не съм купувал китара по интернет и без предварителна проба и сега съм в дилема дали да не поръчам въпросния модел като знам, че има и опция за връщане до 30 дни... Миналата година в магазина на Dynacord в София изпробвах All Solid версия на Fender PM1 и PM 3 и веднага след това Taylor Guitars 114e Walnut, който е само с предна масивна дъска и разбира се като звук и удобство Тейлъра беше в пъти по-добър. Тогава бях гледал и чел доста коментари за All Solid серията на Fender и като цяло повечето хора не пишеха големи суперлативи особено и за цената им. Дилемата ми е дали да избера Тейлър с бюджет до 1600 - 1700 лв. или да поръчам Фрамуса. Фрамуса също е произведен в Китай и идва по-евтин като цена и с куфар, но има оскъдна информация като цяло в нета, но пък за сметка на това само положителни отзиви. Повече хора пишат, че са изненадани от качеството и звука на китарите на Фрамус. https://www.thomann.de/intl/framus_legacy_fd_28_n_sr_vnt_ce.htm https://www.thomann.de/intl/framus_legacy_fd28_nashville_ec.htm Някой има ли някакъв опит с тези инструменти? Или ако може да сподели собствен опит или някакви препоръки, впечатления, идеи...?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.