urgent Отговорено Януари 6, 2023 Автор Отговорено Януари 6, 2023 Преди 4 часа, Ламби написа: Почна да става забавно.Незнам как си я представяте тази проба в магазина.Примерно носиш Катаната и казаваш на продавача дай тука една Меса да видим ще стане ли.Даже и да стане какво от това.Виж ако му сложиш шест бинки на тезгяха може да я пробваш и без кабинет вече е твоя. Е чак за Меса толкова бюджет нямам 😀. Да кажем опцията е да поръчам от Томан нещо 400 - 500 лв. и ако не ми хареса да им го върна. Цитирай
GKuzmanov Отговорено Януари 7, 2023 Отговорено Януари 7, 2023 Вземи един мултиметър и го измери, по-точно от това - здраве му кажи! Цитирай
TONY Отговорено Януари 7, 2023 Отговорено Януари 7, 2023 Хубаво , нека го измери, ако знае как се работи с мултицет... Все пак да не се шашка, ако той отчете, примерно 6,8 ома (7,4 или колкото и да е)... мост лайкли няма да отчете точно 8 ома. 1 Цитирай
synchu Отговорено Януари 8, 2023 Отговорено Януари 8, 2023 Не го мисли чак толкова. Ако ти е кеф 5 ватова, 25, 50 ватова глава. Ок ще си е говорителят на Катаната, 8 ома е. Търсенето на ‘по-добрия’ говорител / колона си е нон-стоп занимание така или иначе. Ако не ти хареса с говорителя на Катаната, ще си вземеш друг. 1 Цитирай
Rezachka Отговорено Януари 10, 2023 Отговорено Януари 10, 2023 Ако на някой му е интересно: Boss Katana 50 MKII Цитирай
Лими Отговорено Януари 10, 2023 Отговорено Януари 10, 2023 Измерването не трябва ли да се прави при честота 1 KHz? Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 11, 2023 Отговорено Януари 11, 2023 Не, в случая се мери съпротивлението на високоговорителя. Това, което най-вероятно ти визираш е количеството хармонични изкривявания при 1 kHz, които обикновено могат да се замерят в лабораторни условия и обикновено са упоменати от производителя предварително. Например: https://www.audiocheck.net/testtones_thdFull.php?frq=1000 Цитирай
baitanas Отговорено Януари 12, 2023 Отговорено Януари 12, 2023 (Редактирано) Импеданса се дава като фиксирана стойност (да речeм 8 ома), но той варира като стойност в зависимост от честотата на входния сигнал. https://bg.wikipedia.org/wiki/Импеданс Редактирано Януари 12, 2023 от baitanas Цитирай
Ламби Отговорено Януари 12, 2023 Отговорено Януари 12, 2023 Щом кюмбето си работи с този говорител какъв е проблема,че мултицета показва 5,1.Тук изобщо не става дума за калибриран мултицет.Производителите послъгват и за ватовете и за звуковото налягане и посочват пикови мощности на разрушение,колкото да не види собственика бели пушеци.Без необходимите познания всички екперименти са опасни. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 12, 2023 Отговорено Януари 12, 2023 Импеданс е различно от DC resistance. Последното винаги е по-малка стойност от импеданса. 2 Цитирай
Rezachka Отговорено Януари 12, 2023 Отговорено Януари 12, 2023 Колкото и да ми се искаше да чуя подобрение, сори, ама... пълен г*з е. Връщам си фабричния. 1 Цитирай
Ламби Отговорено Януари 12, 2023 Отговорено Януари 12, 2023 Понеже не виждам посочено съпротивление какво показва уреда?Силно ме съмнява да е подобно на другия говорител. Цитирай
Koobenot Отговорено Януари 12, 2023 Отговорено Януари 12, 2023 13 hours ago, baitanas said: Импеданса се дава като фиксирана стойност (да речeм 8 ома), но той варира като стойност в зависимост от честотата на входния сигнал. Е в случая импеданса се мери без подаден сигнал, не ми е ясно как може да варира. Цитирай
Rezachka Отговорено Януари 13, 2023 Отговорено Януари 13, 2023 (Редактирано) 7 hours ago, Ламби said: Понеже не виждам посочено съпротивление какво показва уреда?Силно ме съмнява да е подобно на другия говорител. На V30 мултиметъра показва съпротивление 7.1 (което е близко до спецификацията) Редактирано Януари 13, 2023 от Rezachka Цитирай
baitanas Отговорено Януари 13, 2023 Отговорено Януари 13, 2023 (Редактирано) Цитат Преди 11 часа, Koobenot написа: Е в случая импеданса се мери без подаден сигнал, не ми е ясно как може да варира. В случая се мери DC resistance. Импеданс е пълното съпротивление на дадена част от веригата. Включва активното, капацитивното и индуктивното съпротивление на тази част. Говорителите с тептенето си (движението на мембраната нагоре надолу) изменят импеданса. Редактирано Януари 13, 2023 от baitanas Цитирай
Recommended Posts